Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiola89892

Nerwica natręctw

Polecane posty

Już nie mam siły!!! Wszędzie widzę zarazki, boję się zachorować od tego... Myję ręce po kilkanaście razy dziennie. Brałam już tabletki, leczyłam się u psychiatry lecz nadal nic... Co jeszcze mogę zrobić?

Gość Pomyśl, że im więcej będziesz
myła ręce, tym prędzej dostaniesz alergii kontaktowej. Moim zdaniem masz problem głębszy i nawet jeśli poszłaś do psychiatry, a powinnaś zacząć od psychologa i na pewno psychiatra przekierował Ciebie do psychologa, to nie powiedziałaś o swoich problemach - nie wiem jakie one są, ale nie powiedziałach o nich oraz ich nie omówiliście. Stąd utkwiłaś w martwym punkcie, ale... Bardzo dobrze, że pytasz, że szukasz. Co jest przyczyną tego, że tak się obawiasz zarazków? Czy chorowałaś przewlekle? Czy ktoś z Twojej rodziny umarł ostatnio? Czy w dzieciństwie ktoś Ci mówił wiecznie o zarazkach i żeby go nie dotykać, bo się zarazisz i to weszło Tobie w krew? Musisz sobie na pytania odpowiedzieć. A może masz dużo wolnego czasu i nie masz co robić i jest to Twój spoosób zwrócenia na siebie uwagi i gotowa jesteś, a raczej może nawet o tym nie myślisz, ale fajnie byłoby trafić do szpitala? Rodzice się Tobą nie interesują, ktoś Cię w przeszłości mocno zranił i potrzebujesz ciągłego przytulania, dobrego słowa, bo zabrakło tego w dzieciństwie? Napisz cokolwiek, a pomogę Tobie.

W jakimś poprzednim temacie pisałaś, że miałaś nadżerkę, czy to przyczyna, że Cię irytują wszelkie zarazki? Boisz sie ciężkiej choroby?

tez to miałam,ale znikło jak raka odjął.;P Zamiast mycia to ja teraz się wyciskam;(((

Co to znaczy, że się wyciskasz?

Wyciskam twarz z nerwów,i ze stresu kiedyś myłam ręce,bałam się zarazków,krzyczałam nawet jak ktoś mnie dotknął bluzkę czy coś,drapałam uszy do krwi.Wiem ze tego nie da się wyleczyć to przechodzi z czegoś na coś.Ciężko to opanować.Nic nie pomoże musisz nauczyć se z tym żyć,możesz jednak z łagodzić objawy''choroby''.

Nadżerka też była po częścią przyczyną z obawy o raka. Ale myślę, że początkiem choroby może być choroba alkoholowa mojego ojca. W domu nie było wesoło, ciągłe kłótnie, mój ciągły płacz i nerwy w strzępach. Brałam naprawdę bardzo silne leki ale to nic nie pomagało.

Gość to teraz jedynie spokój
Spokój, normalne życie. Ile masz lat? Masz już swoją rodzinę? Nadal mieszkasz z rodzicami?

Gość tak znamy
A Ty co sie tak wypytujesz??? to teraz jedynie spokój,chcesz mi ja poderwac???