Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dla mnie to normalne

znowu płacz w przedszkolu

Polecane posty

Moja córka jak miała 2lata i 7 miesiący poszła do przedszkola - przez pierwsze 2 tyg. trochę płakała, potem było juz ok. i jak na skrzydłach leciała do przedszkola. Po przerwie świątecznej znowu popłakuje ( co prawda 2-3 min. ale mimo wszystko) - czy u Waszych pociech też były takie nawroty?

Niestety były. Najgorzej było po przerwie wakacyjnej bo nie chciała mnie wypuścić z przedszkola i pani musiała ją brać na ręce a ja przy jej ryku szybko uciekałam. Za to teraz, nawet po przerwie świątecznej nawet się nie odwróci by pomachać na dowidzenia, tylko leci do sali.

Dziwi mnie to, bo po chorobie tygodniowej szła i nie było płaczu a teraz marudzi bidulka:( mam nadzieje, że minie!

oj są regresy są. u nas masakra zaczęła się jeszcze przed przerwą świąteczną. teraz ma już 2 tyg przerwy, bo chory i nie wiem jak wróci. na razie na samo słowo "przedszkole", "kita", albo "kindergarten" reaguje strasznym szlochem :( z tym ze on chodzi do niemieckiego przedszkola, nie zna języka i jest mu jeszcze trudniej niż dzieciom chodzacym do przedszkola polskiego.

Chyba wszystkie dzieci tak mają :) moja siostra też tak robiła, często też słyszalam jak różne dzieci popłakiwały, co jakiś czas inne i nikogo to nie dziwiło.

Gość sgsgsggs
Niestety mam ten sam problem. Na samym poczatku moj syn nie plakal tylko histeryzowal. Po dwoch miesiacach bylo juz dobrze, moze nie byl szczesilwy , ale juz nie plakal. W grudniu z powodu choroby byl tylko 5 dni w przedszkokolu . I niestety znowu zaczal sie lament , normalnie juz mi rece opadaja :(

Gość katarynka ______?
a co na te płacze mówią przedszkolanki? i jak reagują na tą dziecięcą histerię? ciekawa jestem bo moje dziecko od wrześnie idzi do przedszkola do 3 latków

Przedszkolanki dzielą sie na dwie grupy :) na takie które podchodzą, biorą dziecko za rękę a Tobie każą iść i sie nie martwić, oraz na takie które odwrócą sie udając że nic nie widzą i rób sobie co chcesz - siedzą i czekają aż sama namówisz dziecko żeby poszło sie bawić :o

Gość katarynka ______?
Stanowczo wolałabym aby moje dziecko trafiło na tą pierwszą grupę przedszkolanek.

Gość kiedy się wreszcie
nauczycie, że nie ma takiego zawodu jak przedszkolanka :o ?

Gość kiedy się wreszcie
nauczycie, że nie ma takiego zawodu jak przedszkolanka :o ?

Gość kiedy się wreszcie
nauczycie, żenie ma takiego zawodu jak przedszkolanka :O ?