ubudubu 0 Napisano Styczeń 5, 2012 Witam, chce zapytac jak to jest z temperaturą mierzona w pochwie.. od 2 dni jestem przeziebiona, temperatura ogólna mierzona pod pachą utrzymuje sie w granicach 35,6 - 36.2 jestem dość osłabiona, natomiast temperatura w pochwie dzis rano 37.5, czy to mozliwe by roznica byla tak duza? dodam ze zwykle tempka w pochwie to 36,5 - 37.0, okres po odstawieniu tabletek nadal mam dosc nieregularny, nie zabezpieczamy sie.. zastanawiam sie czy mogłam zajsc w ciaze, byłoby wspaniale:) Czy to moze wina przeziebienia jedynie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jednaaaaaaaaaaaaaaaaaa Napisano Styczeń 5, 2012 jedna temperatura nie świadczy o niczym, faktycznie może być wynikiem choroby. żeby określić na tej postawie ciążę musiałabyś mieć większość temperatur z całego cyklu. Jeśli masz nieregularne cykle to po pierwszym skoku (3-4 wyższe ponad 6 poprzednich niższych temperatur) temperatury powinny sie utrzymywać przynajmniej przez 18 -20 dni od skoku, lub jeszcze bardziej się podnieść (kolejny skok). co do różnic między pochwa a pod pachą, różnica jest taka że pod pachą się mierzy zazwyczaj temperaturę podczas choroby, temperaturę skóry jej wahania mogą być znaczne. W pochwie się mierzy temperaturę ciała tak jakby wewnątrz i tutaj wahania są mniejsze ale mogą być zakłócane przez choroby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jednaaaaaaaaaaaaaaaaaa Napisano Styczeń 5, 2012 jedna temperatura nie świadczy o niczym, faktycznie może być wynikiem choroby. żeby określić na tej postawie ciążę musiałabyś mieć większość temperatur z całego cyklu. Jeśli masz nieregularne cykle to po pierwszym skoku (3-4 wyższe ponad 6 poprzednich niższych temperatur) temperatury powinny sie utrzymywać przynajmniej przez 18 -20 dni od skoku, lub jeszcze bardziej się podnieść (kolejny skok). co do różnic między pochwa a pod pachą, różnica jest taka że pod pachą się mierzy zazwyczaj temperaturę podczas choroby, temperaturę skóry jej wahania mogą być znaczne. W pochwie się mierzy temperaturę ciała tak jakby wewnątrz i tutaj wahania są mniejsze ale mogą być zakłócane przez choroby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ubudubu 0 Napisano Styczeń 5, 2012 A no własnie, nie mierze tempek regularnie ale wiem ze biorac pod uwage te temperatury ktore znam tak wysoka nie byla nigdy.. w takim razie poczekam i bede mierzyc temperaturę nadal żeby wiedzieć co i jak.. Mam jednak cicha nadzieje bo od kilkunastu dni bolą mnie piersi a okresu nadal nie ma. Może się w koncu uda:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jednaaaaaaaaaaaaaaaaaa Napisano Styczeń 5, 2012 niewykluczone zależy też wszystko od tego jak działają na ciebie wszelkiego rodzaju choroby i inne zakłócenia. to można się zorientować jak mierzysz temperaturę przez kilka cykli. Ja nie mierze temperatury ale kiedyś ją mierzyłam przez kilkanaście cykli i w zasadzie mało rzeczy było w stanie zakłócić jej przebieg. Notowałam wszystkie takie przypadki gdzie mogło być zakłócenie ale temperatura nie była jakaś specjalnie odbiegająca od danego poziomu. Dlatego moje wykresy były książkowe jeśli chodziło o temperaturę, a miałam studia, ślub, imprezy i przez większość czasu zakłócenia. Wszystko zależy od organizmu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach