Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swietooooooooooooooooooooooooo

czy wiecie co jutro swietujecie? ze sklepy zamykaja wszyscy?

Polecane posty

Gość fewfevdvydasdfg
Mam 31 lat! no to pięknie, że uważasz się za chrześcijankę, może nawet nią jesteś, ale zadałaś pytanie nie o chrześcijan w ogóle, tylko o katolików...chociaż jako chrześcijanka powinnaś przestrzegać przykazanie 3 a skoro masz w dupie kościół to nie wiem , jak to robisz...

zgodnie z zasadami logiki: każdy katolik jest chrześcijaninem. Nie każdy chrześcijanin jest katolikiem.

hahaha. hipoktyzja. szkoda mi tych 'katolikow'. sami nie wiedza co mowia.

Gość mamuśkaMałejZuzi
Istotą święta Objawienia Pańskiego nie jest wspominanie pokłonu mędrców, nie należy traktować tego dnia jako własnego święta Kaspra, Melchiora i Baltazara, tak jak wspominamy świętych. Najstarszą i najgłębszą treścią święta jest prawda o Bogu, który objawia się w ludzkiej postaci. Daje się ludziom stopniowo poznać, odkrywa swoją tajemnicę, aby zbudować z nami więź, zaprzyjaźnić się. Przychodzi jako Zbawiciel nie tylko narodu wybranego, ale całej ludzkości. Mędrcy są reprezentantami narodów pogańskich, ludzi wszystkich szerokości i długości geograficznych, wszystkich kultur i religii. To święto uniwersalizmu Dobrej Nowiny o Jezusie. Dlatego modlimy się tego dnia w intencji misji. Nie interesują nas specjalnie historyczne okoliczności wyprawy mędrców. Ich droga do Betlejem jest symbolem duchowej drogi każdego wierzącego. Bóg jest wśród nas, ale kto chce Go spotkać, musi rozpoznać znaki, wyruszyć w podróż, upaść przed Nim w postawie adoracji, złożyć dary i wrócić inną drogą do siebie.

Gość mamuśkaMałejZuzi
a ty świeto........ w coś wierzysz?

mamuska tuy wyszukalas w necie i masz gotowa formule. powiedz mi ile tych ''katolikow wie co jutro swietuje i dlaczego? maly procent. bo nwszyscy swietuja dzien wolny od pracy ,a nie 3 kroli. i tyle.

Gość ja86sia
autorka to w ogóle dla mnie dziwadło jakieś. pretensje, że ma dzień wolny, bo sklepu zamknięte i chleba braknie. sama nie jest katoliczką a ma pretensje, że na pewno katolicy nie wiedzą co Świętują i zamiast iść się modlić do kościoła to będą wódkę pić. jaki Ty masz kobieto problem? chyba seksu Ci brak, bo strasznie zgryźliwa jesteś...

Gość ja86sia
poza tym nie oceniaj innych własną miarą. ludzie mają teraz więcej rozumu, widzą co się w kościele jako instytucji dzieje i często nie chodzą do kościoła, co nie znaczy, że NIE WIERZĄ W BOGA i nie wiedzą jakie mają Święta...

Gość mamuśkaMałejZuzi
nie musiałam szukać w necie bo wiedziałam(skończyłam KUL i tam mi trochę religii do głowy powkładali), skopiowałam z netu niektóre informacje bo nie chciałam się rozpisywać. Ale zrobiłam to po to, żeby ktoś kto nie wie co jutro za uroczystość - nie święto, to niech sobie choć troszkę przybliży

hahaha. jak zwykle, jak ktos ma inne poglady to najlepiej zwalic na brak seksu. durniem jestes. mowie o czystej hipokryzji. swietuja i nie wiedza dlaczego. wiec po co swietowac? to wina katolikow ze tak sie dzieje w kosciolach. bo kazdy milczy. zaklamana religia z zaklamana instytucja.

Gość ja86sia
nie pisałam o odmiennym zdaniu ale tonie w jakim się wypowiadasz... czuć bezczelność, wyższość itp. masz pretensje że katolicy nie biegną do kościoła w święto (a przecież tego nie wiesz) tylko sklepy pozamykali i bezczelnie śmią nie pracować w ten dzień... jak nie jesteś katoliczką to się ciesz, ze pracować nie musisz (choć pewnie nie pracujesz, bo inaczej byś się cieszyła z wolnego dnia)

Gość mamuśkaMałejZuzi
odpowiedz święto...w co wierzysz, jako dziecko do Komunii Św. zostałaś dopuszczona?- czy jesteś Świadkiem Jehowy. Raczej nie możliwe, że wychowana zostałaś bez wiary?

powiedzilam ze pracuje. i uwazam to swieto za idiotyzm . a to ze bylam dzieckiem i mnie ochrzczono bez mojej zgody to inna sprawa. nie przyczepiam sie do swiat bozego narodznia czy wielkanocy. tylo wlasnie o to swieto. nic nie znaczace. i nie pieprzcie mi tu. do kosciola i tak nikt nie pojdzie. a bedzie swietowal dzien wolny , a nie dzien 3 kroli.

to jest swieto dnia wolnego. a 3 kroli to tylko pretekst. hahaha. juz widze jak sie modlicie jutro jutro do 3 kroli. wiec po co to ??? nie lepiej zrobic poprostu dzien wolny od pracy? po co sie oszukiwac?