Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prince Polo 25

TSH rośnie mimo brania leku! dlaczego?

Polecane posty

Gość Prince Polo 25

Witam! Mam niedoczynność tarczycy i od prawie miesiąca biorę euthyrox. Przed przyjmowaniem leku moje TSH wynosił: 1) listopad - 4,4 2) grudzień - 3,4 Teraz po prawie miesięcznej kuracji moje TSH wynosi 5,5 ! Do tego wzrosła mi prolaktyna: listopad- 32 (też za wysoka, wiem) a teraz 46 ! Myślałam, że euthyrox mi unormuje tsh, albo przynajmniej zatrzyma je na tym poziomie, że pociągnie prolaktynę i ta będzie spadać...A tu jeszcze wrosło :( I to sporo :( Jaka może być tego przyczyna? Przychodzi mi na myśl ciąża (bo w ciąży zapotrzebowanie na te hormony rośnie), ale ja mam miesiączkę właśnie. Nie wiem czy warto w takim razie robić test. Lekarza mam dopiero 13, dlatego troszkę się denerwuję. Proszę o rady, jeśli ktoś wie, co może być przyczyną.

Gość jesli rośnie tsh
to po prostu dawka euthyroxu jest za mała. z początku malało bo działał lek. Z czasem znów brakuje hormonów wiec trzeba zwiększyć dawkę. Ja na początku leczenia miałam wynik ponad 18. Zaczełam brac letrox potem euthyrox. Z początku dawka była równa 25 po 6latach leczenia biore 150

Gość Prince Polo 25
Tylko, że ja leki biorę dopiero od listopada, po drugim badaniu tsh. Gdyby było tak jak piszesz, rozumiałabym to. A tak kompletnie nie pojmuję. Niemniej jednak dziękuję za odp.

Gość po pierwsze stres
wiem, nie da sie go wyeliminowac. tylko akurat sama po sobie wiem, ze kazde przezycie odbije sie i hormony szaleja. od wakacji chwije sie na obie skrajne strony. to sie odbija na kazdej plaszcyznie. chyba najlepszym wyjsciem bedzie pozbyc sie tarczycy :)

Gość Prince Polo 25
Stresu raczej nie mam - teraz właśnie mam taki spokojny okres, jak nigdy do tej pory. Tarczyca jest mi raczej bardzo potzrebna ;P - chciałabym mieć dziecko.

Gość Prince Polo 25
up

Gość Prince Polo 25
Podnoszę. Nadal nie rozumiem czemu tsh po euthyroxie wzrosło....:(

Gość Prince Polo 25
To się trochę uspokoiłam...myślałam, że to nie jest normalne.