Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hooolighanka

kołatanie serca w 1 trymestrze

Polecane posty

Gość hooolighanka

dostałam dzis po powrocie do domu strasznego kołatania serca. przed ciążą nigdy to mi się nie zdarzało, czy któraś z Was tak miała?? do tego lekkie drżenie rąk. trochę się niepokoję

Gość sprawdź poziom
TSH i ft4 koniecznie

Gość hooolighanka
no właśnie tsh mam podwyższone, czekam aktualnie na wizytę u endokrynologa. a czy to jest niebezpieczne???

Gość sprawdź poziom
radzę nie czekać tylko poinformować endokrynologa, że jesteś w ciąży i natychmiast należy wprowadzić leczenie euthyroxem to bardzo ważne zwłaszcza w pierwszym trymestrze, gdy dziecko jeszcze nie ma swojej tarczycy i wszystko musi "brać" od mamy nie czekaj z tym, to bardzo ważne a jaki masz wynik TSH?

Gość hooolighanka
TSH mam 5,2 wizyta jest wyznaczona na przyszły piątek, uważacie że to za późno??? tego lekarza polecił mi mój gin, a że długo się do niego czeka to już niestety nie moja wina :(

a jak masz podwyższone? powinno być nie większe niż 2, nie patrz na normy, które oni podają

Gość sprawdź poziom
wynik zdecydowanie za WYSOKI! powinien być 1 który to tydzień u Ciebie? absolutnie nie czekaj zwłaszcza, że masz takie objawy jakie opisujesz co oznacza, że nie jest dobrze idź do endokrynologa jak najszybciej

Gość hooolighanka
6 tydzień wczoraj sie dowiedziałam nie straszcie mnie bo to nie pomaga

Gość sprawdź poziom
nie straszę tylko uświadamiam powagę sytuacji na pewno nie powinnaś czekać

a magnez i tak jedz problemy z tarczycą są wtórnym objawem niedoboru magnezu, a szczególnie kołatania serca

Gość hooolighanka
no cóż postaram umówić się wcześniej. niestety jutro jest święto więc dzwonić będę dopiero w sobotę. a magnez taki normalny brać?

dokładnie jedz magnez!!! poza tym jak najszybciej do lekarza

Gość hooolighanka
dziś pod ręką mam tylko zdrovit skurcz niestety. co za złośliwość losu, kolejny powód do zamartwiania :(

Gość sprawdź poziom
nie martw się na zapas, bo to nic nie da zadzwoń do endokrynologa i powiedz jaka jest sytuacja, że jesteś w ciąży i przy tym czujesz się fatalnie jeśli to normalny lekarz, to na pewno przyjmie Cię od ręki

Gość hooolighanka
problem w tym że lekarz ten pracuje w dużej sieci klinik i bezpośrednio z nim raczej nie pogadam. jestem zdana na łaskę Pań z biura obsługi klienta. poszukam jeszcze czy może przyjmuje w innych gabinetach. najwyżej zapłacę za wizytę

Gość sprawdź poziom
no w Twojej sytuacji raczej nie warto żałować kasy, bo tutaj chodzi o zdrowie i życie dziecka ciężarnej raczej nikt nie powinien odmówić;) a już na pewno lekarz więc warto postarać się o numer do niego;)

Gość hooolighanka
dzięki za info :)

Gość sprawdź poziom
to wszystkiego dobrego:) napisz co powiedział lekarz, gdy będziesz już po wizycie aaa i zrób badanie ft4, bo to będzie drugie badanie obok TSH, które będziesz musiała robić teraz w ciąży na ich podstawie dobiera się dawkę dla ciężarnej powodzenia:)