Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrytazyta

najlepsze komedie angielskie i francuskie. Podawajcie!

Polecane posty

Gość zrytazyta

jw.

Gość Anglicy raczej nie maja
dobrych komedii, Francuzi tez nie. Poza tym musisz wiedziec, ze nasz odvior ich humoru jest podobny jak ich odbior naszego. Niejeden obcokrajwiec ze zdziwieniem patrzy na nasze zalewanie sie lzami smiechu w trakcie ogladania kultowego filmu "Sami swoi"

Gość pogrzeb, hot fuzz
goło i wesoło

Gość nooo mże jeden
serial Benny Hill, ma dobre kawałki

Gość nooo mże jeden
bo De Fines dziś już nie smieszy tak jak 30 lat temu

Gość zrytazyta
ja mam jednak inne zdanie. uwazam ze robia swietne komedie. Czego nie moge powiedziec o amerykanskich. Macie jakies propozycje?

"ładne kwiatki" "tangui" allo allo - chociaż to mnie nie śmieszy akurat, ale jest dosć kultowe np herflik :D

" Anglicy raczej nie maja dobrych komedii, Francuzi tez nie. Poza tym musisz wiedziec, ze nasz odvior ich humoru jest podobny jak ich odbior naszego. Niejeden obcokrajwiec ze zdziwieniem patrzy na nasze zalewanie sie lzami smiechu w trakcie ogladania kultowego filmu "Sami swoi"" Ale z usa to są jeszcze gorsze filmy:O.

na początek Monthy Python - i skecze i filmy pełnometrażowe np. Żywot Brajana - klasyka... a reszte przypomnę sobie za trzy dni;)

francuskie Taxówki mnie śmieszą:) wszystkie, chociaż pierwsza najbardziej, Plotka...

Gość zrytazyta
a sluchajcie. moze ktos kojarzy taki angielski film. nie pamietam czy to byla komedia. o chlopaku ktory mieszkal z matka i mial problemy z osobowoscia. na basenie sie podpalil jak matka przyprowadzila mu dziewczyne. albo robil matce zarty , gdy ta wchodzila do lazienki a lazienka cala we krwii i syn lezal w wannie i udawal ze nie zyje. kojarzycie cos takiego? znacie moze tytul?

Gość zrytazyta
ostatnio widzialam ''zadza pieniadza'' francuska komedia z Christian Clavier . polecam

Gość twoja mmm
Pan de Fines

Gość jak to anglicy nie maja
swoich kultowych komedii? :classic_cool: A kultowa seria 30 filmow z serii Carry On?? Czyli u nas znanych jako Do dziela. U nas tylko glownie znanych glownie z 2 czy 3 filmow jak, Kowboju do dziela, Kleopatro do dziela, Doktorku do dziela... reszty 27 filmow kakos do tej pory nasze telewizje nie raczyly nam puscic :(

Gość miejscowy blokers2
tylko monthy pyton ale do tego trzeba miec iq powyzej 85 wiec wiekszosci pewno tutaj nie przypadnie do gustu a z francuskich bardzo mnie smieszyly trzy kolory kieslowskiego

Gość MiśkaMała
"goście, goście", "zgon na pogrzebie", "kolacja dla palantów" - mnie śmieszą :-D

Gość gość
ja uwielbiałem serię o egonie olsenie i jego gangu to akurat była seria duńska ale to klasyka jest komedii .W danii gang olsena to już jest legenda i jak tradycja narodowa.Powstało tej serii 14 filmów polecam to są komedie kryminalne ale bardzo dobre .Kultowe jak filmy z flipem i flapem czy jasiem fasolą i luisem de finesem . podaje kilka tytułów : gang olsena nigdy się nie poddaje ,gang olsena daje dyla ,gang olsena w amoku ,ostatni przypuszczalnie wyczyn gangu olsena ,gang olsena wpada w szał ,gang olsena zmienia kierunek ,gang olsena jedzie do jutlandii,gang olsena paryski plan ,ostatni skok gangu olsena,gang olsena idzie na wojne .... te filmy były kręcone w latach 70 większość części .