Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie mi

Na co moge zbierać pieniądze? Potrzebuję motywacji i celu :)

Polecane posty

Gość powiedzcie mi

Wyznaczony cel najlepiej się sprawdza w mojej sytuacji jesli chodzi o oszczędzanie. Wtedy jestem naprawdę konsekwentna. Powiedzcie, na co mogę zbierac? mam laptopa, samochód, telefon, aparat... Czego może chceić młoda kobieta jeszcze do szczęścia? :) faceta tez oczywiscie mam wspanialego :)

Gość powiedzcie mi
pomysł niby dobry, ale dochody mam jeszcze zbyt małe :) Jakies 400zł miesięcznie :)

Gość locitan
podróże?

Gość katjuszk@
na "czarną godzinę" na dobre wczasy,na przyszłe dziecko, albo na cele charytatywne np dla zwierzaczków w schroniskach

Na łódź... ;D przepowiadają koniec świata, a nóż może Ci się wtedy przyda jesli nadejdzie jakaś mega fala :p

Gość powiedzcie mi
Do dziecka mi daleko:) Pragnę najpierw się porzadnie wyksztalcić do końca :) Podróże... fajnie:)

prawda jest taka, że jakas sensowna kwota juz odłozona bardzo motywuje do dalszego odkładania nawet bez określonego celu, wymyśl cokolwiek i odkładaj, później się potoczy i nagle zaczniesz mieć z odsetek na kosmetyki na miesiąc

Gość powiedzcie mi
aburabi - masz rację :)

Gość Jestem mamą:)
A jaki jest w/g Was ten sensowny próg? Jakas konkretna odłozona juz kwota pieniędzy,która motywuje i zachęca do dalszego odkładania? 1000? 2000? 5000? Ja zaczęłam oszczędzanie od 1 stycznia,mogłam robic to znacznie wczesniej,ale nie myslałam o tym dotychczas-a teraz sie wzięłam za oszczędzanie,bo mam cel przed sobą:P

Gość miejscowy blokers2
na transplantacje organow na starosc

Gość zielona laska
Dla Rydzyka zbieraj, bo to obciach jeśli zapiszesz mu w testamencie mniej niż sąsiedzi i możesz nie dostać się do nieba, bo ilość miejsc ograniczona podobno

Gość gość
Na wycieczkę z tym wspaniałym :)

Gość hahahahhahahah
Na arabskiego chłopca z egiptu który zaspokoi Twoje potrzeby seksualne na starość, a jak będziesz już niedołężna to podetnie ci gardło żebyś się nie męczyła

Gość powiedzcie mi
na poczatek chce porzadnu wibrator taki full wypas sobie kupic bo jakos nie moge znalezc chlopaka

Gość Olsa
na mieszkanie

Gość Jestem mamą:)
Ja zaczęłam odkładać,bo biorę sie ostro za siebie. Zaczynam uczyć sie angielskiego,bo chcę stąd wyjechac. i dopnę swego. Poza tym chce zabrac córkę na jakies zagraniczne wakacje(dotychczas jezdziłysmy tylko nad nasze polskie morze:/) Dokończyć meblowac mieszkanie. Takze pieniędzy będę potrzebowała sporo na ten rok,oj będę...

Gość powiedzcie mi
Do podszywu z 8:57- jeśli chodzi o ten mój niby brak faceta to czytaj ze zrozumieniem bo nie jesteś wiarygodny :D Macie rację, trzeba mysleć o przyszłości :)

Gość gość
kasiulka765 dziś, też marze o takich różowych niepasujących do niczego ślizgotrzepach ;) może za kilka lat odłożę sobie 350 zł i spełnię swoje marzenie :(

Gość gość
Ja mam puszkę do której wrzucam co tydzień dychę, są to pieniądze na perfumy. Kupuję na odlewki perfum.pl małe pojemności oryginalnych perfum, za to często, czyli ciągle mam świeże. Nie stać mnie, aby kupić dużą, oryginalną butelkę za np. 300 zł., a że nie przywiązuję się do jednego zapachu i jednego dnia lubię pachnieć perfumami Si, drugiego euphorią, a trzeciego np. manią, więc kupuję sobie ze 3 zapachy po 4 -6 ml., za które płacę ok. 100 zł. ( za wszystkie 3 zapachy), i ... oszczędzam na kolejne. Więc może perfumy, które bardzo lubisz, jakiś inny ekstra kosmetyk, markowa torebka, czy buty,

Gość gość
Możesz sobie nazbierać na obrzydliwie drogi kosmetyk, którego bez oszczędzania na pewno byś sobie nie kupiła, fajny komplet biżuterii (to też taka forma lokaty kapitału może być), markowe ubranie, markową torebkę, czy buty, czy choćby zagraniczne wakacje. Jeśli masz prawko, to może na jakiś zgrabny, mały, choć używany samochodzik ?