Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angelika1995

błagam wejdzcie moze pomozecie :(

Polecane posty

Mam 17lat,jestem sama wychowuja mnie dziadkowie ktorzy juz nie sa w stanie az tyle mi pomoc,rodzicow nie mam,cala rodzina sie ode mnie odwrocila,jestem w 4 miesiacu ciazy...zostawil mnie chlopak bez niczego.Prosze jezeli ktos wie jakie pomoce moge otrzymac od panstwa,urzedu gminy,lub PCPR-u? mam jeszcze jedno pytanie czy jest moze jakas mama, ktora ma ubranka po swoich dzieciach lub znajomych niepotrzebne lub do wydania prosze o pomoc...nie wazne czy dla dziewczynki czy chlopca potrzebuje pomocy be miec co temu dziecku zapewnic...;( nie chce oddawac tego dziecka tak bardzo je pokochalam,sama wychowywalam sie bez matki wiem jak to jest i nie chce tak skrzywdzic swojego dziecka....blagam o pomoc;(

Gość babka nie kiepska
Wiesz,jesli ci tak barzo zalezy na dziecku i nie chcesz oddawac to teraz na nie sobie zarob ,bo dupsko wypinac bez zabezpieczenia bylo fajnie.a teraz zebranie po ludziach...:O

Gość wejdz tu
forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html forum.gazeta.pl/forum/f,42644,Oddam_przyjme_reaktywacja_.html na gratyzchaty.pl tez nieraz sa wozki itp. Za darmo

to nie jest zadne prowo! po prostu potrzebuje jakiejs rady, pomocy. co do komentarzy "babka nie kiepska" nie zamierzam tutaj wypisywac swoich historii zyciowych i uzalac sie nad soba co sie stalo ze zaszlam w ciaze,bo jezeli bym byla na tyle nieodpowiedzialna zebypozwolic sobie na sex bez zabezpieczenia itp to miala bym odrobine zachamowania bytu nie pisac.Ja poprosilam tylko o pomoc kobiety ktore sa w stanie mi cos poradzic lub maja zbedne rzeczy

A skąd jesteś? Napisz coś o sobie więcej jak możesz, albo napisz na gg 2659310, lub napisz na e-mail- kamix2101@wp.pl

Gość a mozeeeeeeee
a skąd jesteś?

Gość wejdz tu
to,ze cie chlopak zostawil,nie oznacza,ze placic nie musi.zaloz mu sprawe o ustanowienie ojcostwa,bedzie musial ci zwrocic za 2 ostatnie miesiace ciazy lekarza,dojazdy itp. I za wyprawke tez,zbieraj paragony,cokolwiek kupisz dla dziecka,i alimenty tez automatycznie ci ustanowia

Gość hellenka z okkienka
angelika trzymaj sike dasz sobie rade. widac ze jestes rozsadna. :)

Gość pytajnik duze p
Hej rozumie twoja sytuację..przykro mi że trafiłas na tak nieodpowiedzialnego chłopaka..wiesz od państwa dostaniesz becikowe zawsze możesz po urodzeniu dziecka w urzędzie gminy lub miasta złożyć podanie o zapomogę dla samotnej matki..noi przede wszystkim zgłoś sprawę o alimenty od ojca dziecka musi płacić bo inaczej go zamkną..poza tym są ośrodki pomocy dla samotnych matek które pomagają w załatwieniu ubranek etc..nie jesteś sama to że kochasz to dziecko już jest sukcesem bo nie boisz się odpowiedzialności ..jeśli będziesz mieć jakieś pytania napisz

Jedynie co mogłabym ewentualnie wysłać to jakieś ubranka ale napisz mi coś więcej o sobie jak mozesz.

Gość hellenka z okkienka
skad jestes?

Gość wejdz tu
zaloz swoj watek na tej stronie forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html dziewczyny ci doradza,jak pisac wnioski do sadu,jak zalozyc alimenty,jak odebrac prawa itp.

mieszkam w wojewodztwie kujawsko-pomorskim jezeli chodzi o wysylke jestem w stanie pokryc koszty w takiej sytuacji dziadkowie pokryli by koszty przesylki bo rowniez chca dorba dla tego dziecka,zawsze bedzie mi lzej jezeli bede miala choc odrobine zapewnione na start dla dziecka. Do kamilka 21-zalezy o jakie jeszczeinformacje chodzi moge podac swoja poczte bysmy mogli porozmawiac lub gg.naprawde kada pomoc jest mi teraz niezbedna.

ŁATWO JEST OCENIAC INNYCH, A LUDZIE Z FORUM SA NAJBARDZIEJ DO TEGO ZDOLNI, CO NIEKTÓRZY SAMI MAJA BEZNADZIEJNE ZYCIE I LEPIEJ SIE CZUJA GDY INNYCH WYSMIEJA JAK KOMUŚ SIE POWINIE NOGA. POLSKA METALNOSC Jezeli chodzi o twoja sytuacje to fakt nie ciekawa, zwlaszcza ze polska ma gdzies matki z dziecmi. Mozesz się starac o alimenty od ojca dziecka(ale jezeli nie pracuje ojciec dziecka, to ewentualnie od panstwa) nie wiem jak to jest z nieletnimi matkami? Nie wiem z jakiej miejscowosci jestes? Czy to miasto czy wies? Jezeli juz pomoc szybciej znajdziesz u kobiet które mialy podobna sytuacje jak ty zrozumieja twoja sytuacje podam strone internetowa na ktora dla ciebie wejsc, http://forum.gazeta.pl/forum/w,20012,123168812,123168812,Samotna_matka_potrzebuje_wyprawki_dla_dziecka_.html. Powodzenia i życze sily do walki z rzeczywistościa.

Gość ertzu456789
PROWO:classic_cool:

jestem z bardzo malej miejscowosci gdzie niezbyt moge liczyc na jakas pomoc dlatego chce sie dowiedziec jak to wszystko wyglada w prawach samotnych matek.

ertzu456789 -widocznie nie znalazlas sie jeszcze w takiej sytuacji by zycie dalo ci az tak popalic,ze mam taka sytuacje zyciowa to nie znaczy ze to jest cos wymywlonego!niestety takie rzeczy sie zdarzaja w zyciu!