Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Misao

Hustawka czy bujaczek dla niemowlaka

Polecane posty

Drogie mamy, doradźcie. Miałam plan dla mojej malej kupic hustawke taka dla niemowlaka (nie bede wklejac linkow, co by mi nikt nie zarzucil, ze dla reklamy) kolezanka zaproponowała mi bujaczek. W zasadzie nie rozni sie to wieloma opcjami ale sama nie wiem co wybrac. Co polecacie a co odradzacie?

Gość hvmjolka
bujaczek, bo huśtawka to chyba dla dziecka, które już samo siedzi ? bujaczek mniej miejsca zajmuje i łatwiej włożyć dziecko, większośc ma też regulację oparcia do spania, to ważne przy najmłodszych niemowlakach

pożycz od koleżanki i zobacz czy się sprawdzi - jeśli tak, zawsze sobie potem możesz kupić taki jaki chcesz. Ja się cieszę że tak zrobiłam bo się okazało że mój synek nie znosił bujaczków i huśtawek i byłabym w plecy o kilka stówek (bo miałam upatrzony taki wypas z FP...)

Ja bym wybrała bujaczek. Moja córka korzysta z niego od 2 tygodnia życia ( w pozycji całkiem leżącej ). Teraz ma 5 miecięcy i dalej z niego korzysta, teraz już w pozycji półsiedzącej - mała jest już kariona łyżeczką, także służy nam też do jedzenia. Zaletą takiego bujaczka czy też leżaczka jak kto woli jest to że wszędzie córkę zabierałam ze sobą. Jak byłam w kuchni to do kuchni, jak w łazience to do lazienki itd. a hustawki wszędzie nie zabierzesz, tzn. zabierzesz, ate tachać się z tym... Jeszcze jeden plus - bujaczek jest do 18 kg, przynajmniej ten który ja mam.

Gość ta z FP jest fajna
bo nie trzeba czekać aż dziecko siedzi i ma też funkcję bujaczka

Gość mamama27
miałam bujaka od bratowej - kupiłam huśtawkę bujaka elektrycznego i okazało się że synek lubi tego pożyczonego bujaka a w elektrycznym siedział pare razy tylko - był duży i zajmował miejsce

Gość olga.w
zależy jaka huśtawka moje dziecko miało taką http://cokupic.pl/produkt/Fisher-Price-Hustawka-Rainforest-M6710 to jej nie lubił za bardzo ,dośc szybko sprzedałam bo nie dawała rady bujac małego a jest niby do 9 kilo a mój mały teraz chyba waży z 10 kg ,bujaczek starczył na dłużej dla mnie był poręczniejszy jak zabierałam małego do kuchni.http://www.smyk-s2.pl/lezaczki/33-lezaczek-bujaczek-do-18kg-m7930-027084595284.html

Gość lezaczek lepszy
mozesz go ze soba nosic np do kuchni zeby cos przygotowac albo do lazienki jak bedziesz sama z dzieckiem...ja kupilam jeden z drozszych fisher price ale z perspektywy czasu to i taki za 50 zl by wystarczyl...

A ja miałam z FP leżaczek-bujaczek z kilkoma możliwościami pozycji do wagi 15-18kg. służył mi od pierwszego miesiąca do 9 mieś córki.

Gość bujaczekkkkkkk
BUJACZEK MA WIBRACJE A HUSTAWKA SIE HUSTA :) JA MIALAM DLA MOJEO JAK SIE URODZIL BUJACZEK A JAK SKONCZYL 2MIES TO KUPILAM HUSTAWKE. OBA SOBIE CHWALE ALE TERAZ MA 3MIESIACE I UZYWAM TYLKO HUSTAWKI.

Gość faliona
Ja polecam hśtawkę na prąd samohuśtającą w kilku prędkościach i intensywnościach z mechanizmem elektomagnesów(min. zurzycie prądu i bezgłośna praca) i grającą 20różnych kołysanek na pilota z funkcją przyciszania programowania itp. Jako bujaczek pocecam fotelik samochodowy ze stacją od wózków wielofunkcyjnych.

Gość faliona
Zapomniałam napisać że owa huśtawka posiada fotel regulowany możńa siedziec możńa półleżeć i można spać na płasko. Te wszystkie cuda na powierzchni tak dużej że starcza do roku i dłużej a potem służy jako stolik do karmienia i zabawy bo posiada montowany stoliczek i blokady huśtania-full wypas i genialny pomysł dla ludzi zwyobraźnią Mi dziecko przespało w tej huśtawce dzieciństwo Dziś ma 3lata i co lubi najbardziej na placu zabaw? -okupować huśtawkę oczywiście!:D

Gość gość
Raczej bujaczek, huśtawki często są niebezpieczne, niestety. Na http://babymama.pl/ masz spory wybór, my zamawialiśmy w poprzednim sezonie i trzyma się świetnie. W ogóle teraz jest tam rabat, wystarczy wpisać jako kod rabatowy: dlamamy :)

Gość gość
My mamy taki bujaczek z firmy Graco, nazywa się Sweetpeace, ale jest bardzo fajny :) ma 6 prędkości kołysania ale najfajniejsze jest to że można podłączyć mp3 i puszczać maluszkowi muzykę! Jakby ktoś chciał to pewnie na http://www.gracobaby.com.pl/ jest opisane wszystko. Ale u nas maluszek bardzo się w tym uspokaja i lubi się tak bujać

Gość Monka89
My kupowaliśmy huśtawkę w tym stylu https://www.pinkibaby.pl/hustawki i sprawdziła się naprawdę świetnie. Wiadomo, że trzeba dobrać ją do wagi dziecka i oczywiście sami wiemy najlepiej, jaki model będzie najbardziej wygodny dla naszego malucha, więc nie ma co się bać, tylko warto zdać się na własną intuicję. Przy każdym produkcie są dokładne opisy, więc to też może być dla nas dużo wskazówka.