Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalena 86

co wam kazali robić w przedszkolu czego nie lubiliście?

Polecane posty

Gość OmroneX
właśnie jem kurczakoburgera napisała"13.zmuszanie do jedzenia raz moja koleżanka się porzygała na talerz i kazałi jej to jeść" Co Ty piszesz?!To jakaś patologia? Owszem wiele widziałem i słyszałem odnośnie ekscesów w szkołach ale dotyczyły starszych osób ale żeby w przedszkolu takie rzeczy?:O

Gość jsjsjsjsjsjaq8eu338
molestowali nas analnie czopkami 😭

Gość teraz jest inaczej
nikt dzieci nie zmusza tylko zachęca-zwłaszcza do jedzenia, nie stosuje się kar typu: stanie w kącie:D nie wolno używać przemocy słownej, o fizycznej nie wspominam-za to jes kara pozbawienia wykonywania zawodu, personel pedagogiczny ciągle uczestniczy w warsztatach i szkoleniach podnoszących jakość ich pracy, "przedszkolanki" jak je nazywacie też robią awans zawodowy, co oprócz podniesienia ich kwalifikacji podnosi też uposażenie, kończą studia, w tym studia podyplomowe i mają szereg specjalizacji:D

raz skakalam po tym ppolowym lozeczku a tamta wpadla i kapciem mi wlala na dupsko:P pamietam do dzis:D

właśnie jem kurczakoburgera - a który rocznik jesteś? że taka patologia panowała w przedszkolach??

Gość właśnie jem kurczakoburgera
80

Gość właśnie jem kurczakoburgera
najgorsze jest to ,że to przedszkole nadal istnieje i koleżanka ,która posłała tam swoje dziecko mówiła ,że atmosfera taka sama co przed laty :O

Gość teraz jest inaczej
jem kurczakaburgera>>twój rocznik wyjaśnia wszystko, miałaś pecha dziewczyno, bo w tym okresie brakowało w PRL-u wykwalifikowanej kadry pedagogicznej, w związku z tym zatrudniano nauczycieli, którzy skończyli licea ogólnokształcące i wystłali na tzw. kursy pedagogiczne, więc widocznie miałaś pecha dziewczyno...

Gość Blueheavener
W przedszkolu czy zerówce to u mnie było w porządku.Gorzej w późniejszych latach podstawowki.Było kilka osób jakie chyba nie powinny mieć prawa do wykonywania zawodu i to cud że go nie straciły.Jestem z podobnego przedziału co "właśnie jem kurczakoburgera"i to nie jest przecież taki odległy czas ale komórek nie było.Gdyby były i ktoś filmował to by z tego film potem możnabyło nakręcić.:classic_cool:

Gość loserka z 1987
kawy zbożowej przymuszania do jedzenia jablek ze skorka - krzyczaly jak ktores dziecko prosilo o obrane:O tego ze pani dorotka miala ulubienca, brala do na kolana i mowila ze jest fajny i najlepszy a inne dzieci staly i patrzyly:O nazywal sie andrzejek jedna gruba pani marta krzyczala bardzo glosno

Gość loserka z 1987
ooo..i nauki rytmiki :O przychodizla stara baba, grala na fortepianie a nam kazala spiewac i tanczyc...taka piosenka to byla: "Z toba mariuszko chcialbym mariuszko tancowac" --> znacie????????????????

Gość Blueheavener
18:08 [zgłoś do usunięcia] właśnie jem kurczakoburgera najgorsze jest to ,że to przedszkole nadal istnieje i koleżanka ,która posłała tam swoje dziecko mówiła ,że atmosfera taka sama co przed laty To też prawda.Takie rzeczy się obserwuje.Czasem czasy czy kwalifikacje osób zatrudnionych w danej placówce nie są w stanie zrównoważyć dziwacznej atmosfery czy tradycji w nich uskutecznianych.Wystarczy że dyrekcja rządziej się zmieniała.Przykładowo kilka razy.Może dwa albo trzy np od końca lat 80'przez lata 90'do chwili obecnej.Wychodzi przykładowo 21 lat i cóż z tego.Jedni uczą się od poprzedników i przejmując po nich pałeczkę adaptują pewne zasady zarządzania doboru kadr.

o tym co mnie się nie podobało to do dzisiaj krążą anegdoty w rodzinie...

Gość Blueheavener
Bywa jakaś szkoła czy inna placówka się może zmienić przez kilka lat nie do poznania a bywa że przez 25 lat funkcjonowania się w ogóle nie zmieni.Budynek zostanie odremontowany i dofinansowany co do nowoczesnych pomocy naukowych a tak będą jazdy na maxa i przegięcia pauy

teraz jest inaczej pocieszyłas mnie własnie posłałam syna do przedszkola ;-)

Gość Blueheavener
Bywa jakaś szkoła czy inna placówka się może zmienić przez kilka lat nie do poznania a bywa że przez 25 lat funkcjonowania się w ogóle nie zmieni.Budynek zostanie odremontowany i dofinansowany co do nowoczesnych pomocy naukowych a tak będą jazdy na maxa i przegięcia pauy

Gość z4a4o4owner
loserka z 1987 "kawy zbożowej przymuszania do jedzenia jablek ze skorka - krzyczaly jak ktores dziecko prosilo o obrane tego ze pani dorotka miala ulubienca, brala do na kolana i mowila ze jest fajny i najlepszy a inne dzieci staly i patrzyly nazywal sie andrzejek jedna gruba pani marta krzyczala bardzo glosno" Buhahaha lol "Andrzejek"rozwalił mi konstrukcje:D:D

Gość loserka z 1987
do z4a - ja Cie chyba kojarze z topicu o kochaniu martwych rzeczy :P i innych.. ah, te twoje wierszowanie postow;p

Gość RogerMooreeOO7
Kto wie.Może ten ulubieniec Pani Dorotki robi teraz...............w polityce. :classic_cool:

Gość z4a4o4owner
Looserka jestem pod wrażeniem:classic_cool:Ten topic istnieje?To ty go założyłaś?:classic_cool:👄

Gość jakitaki;
"A to,że kobiety mnie już wtedy interesowały to inna sprawa" a mnie zaczęły interesować dopiero, gdy miałem 17 lat tak wiem, przegrałem :classic_cool:

Gość miggies d
spać spać i jeszcze raz spać pani mi nawet ręką oczy zasłaniała było okropnie w przedszkolu nauczyłam się obgryzać paznokcie, płakałam jak miałam tam iść, a z kolei mój synek lubi bardzo chodzić do przedszkola:)

Gość Pocieszyciel Nr 333
:D:D:D:D Nie przegrałeś!Wszystko będzie dobrze:D:D

Gość loserka z 1987
z4a4o4owner jestes charakterystyczny, patrz,nikt inny tu nie wierszuje na kafe:P

Gość i jeszcze się zapytam,
co to jest to leżakowanie ? ja takiego czegoś nie pamiętam pamiętam, że było śniadanie, obiad, ala język polski, ala matematyka, ala wf, jakieś zabawy, czas wolny i to wszystko

Gość loserka z 1987
to bylo obowiazkowe kladzenie sie na lozkach polowych albo na dywanie po obiedzie i "spanie" ..ciagnace sie w nieskoczonosc