Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalena 86

co wam kazali robić w przedszkolu czego nie lubiliście?

Polecane posty

Gość z4a4o4owner
Looserka.Myśle że jednak są tu takie osoby ale mimo wszystko dziękuję👄Spotkajmy się kiedyś na tamtym temacie:classic_cool:Trzeba go kiedyś podbić.Może w weekend.Ktoż to wie.Może ktoś nowy się znajdzie jaki swe uczucia żywić też potrafi wobec książki na półce czy łyżki w szufladzie...a może poprzez to i do kogos a nie czegoś❤️:classic_cool:

Gość i jeszcze się zapytam,
to u mnie chyba tego nie było

Gość .Commando.
Dzięki zabawom organizowanym w przedszkolu pokochałem bycie Najemnikiem wojennym:classic_cool:

Gość Transformer]]
Szwedzka gimnastyka:classic_cool:

Gość ewfewfewfwe
nie bylo leżakowania? niemożliwe............ co to jest szwedzka gimnastyka?

Gość kkkkkoszmar
klapsy /lanie przy wszystkich i ponizanie slowne, ublizanie, wyzywanie,szarpanie,ciaganie za wlosy, za uszy, To bylo w latach 80 Po przedszkolu mialam duuzą traume ze do zerowki starsznie balam sie isc.Do pierwszych lat podstawowki w nocy snilo mi sie to jak panie strasznie traktowally dzieci az moczylam sie w lozko :o Nie jest prawda co pisze,moj brat identycznie to zle wspomina

Gość cospodobnego
Niewiele pamiętam z przedszkola, nie lubiłam do niego chodzić :O Ale wiem, że nie znosiłam rysować a najbardziej szlaczków i ślimaczków :p Było też w grupie kilka wrednych dziewczynek, które zawsze zabierały najlepsze lalki...do dziś są wredne Tańczyć i śpiewać też nie lubiłam...jakaś w ogóle mało aktywna byłam, a dziś studiuje na artystycznym kierunku :D

Gość dsdssddsdsss
-zle wspominam bicie, nie tylko klapsy, ale za kazda najmniejsa pieredołe typu rozlanie czegos,zepsucie zabawki albo zmoczenie majtek -Wrzask, nie krzy,ale dziki wrzask - szarpanie i rzucanie dzieci o lezaczki na moich oczach -wyzywanie i klniecie straszne"zamknij morde , jestes poperdolony, jebany dzieciak,,idioto, glupku ...itdd. To bylo w latach 89-92

Gość Dr Who
dsdsdsdsdss juz nie przesadzaj, sensacje chcesz wzbudzic. i po co takie sciemy walisz?

Gość dsdssddsdsss
nie przesadzam, pisze prawde, tak dzieci traktowali w moim przedszkoli, wrzask, bicie za byle co, szarpanie, klniecie, a to dlatego ze nad soba berty grube nie mialy kontroli i czuje sie bezkarne, wiem ze do polowy lat 90 dopracowaly a pozniej nowe poanie przyszly w ich miejsce

Gość pic mleko!
a mam alergie

cos mi sie wierzyć nie chce :-( przeciez rodzice pytaja dzieci jak bylo w przedszkolu, co robili, co jedli, w co sie bawili itp wiec nie sadze ze rodzice posyłali was do przedszkola gdzie bija, krzyczą i szarpia :-(

Gość dsdssddsdsss
bardzo dobrze pamietam jak ktores dziecko nie chcialo lezakowac jak Bert je szarpaly okropnie i rzucaly na lezaczek, albo ktos wylal picie lub zsikal sie i bylo bicie Bylo darcie ryja typu nie drzyj mordy, zamknij ryj wlasnie do malych dzieci przedszkolnych , klniecie rowniez

Gość teraz jest inaczej
wiosna24>>>oni wyolbrzymiają, poza tym w nowoczesnych przedszkolach są zainstalowane kamerki,więc spokojnie:)

Gość dsdssddsdsss
no to se kurvaa nie wierz wiosna24 .Jestes zaslepiona i tyle.Nie slyszalam nigdy skandlau jak przedszkolanki potrafily zle traktowac dzieci? rok temu tez glosno bylo o tym , albo miesąc temu jak w Niemczech w zlobku dzieci starsznie opiokunki traktowaly i to wszystko sie wydalo bo na minoriongu bylo widac

i w ogole nikt mamie sie nie poskarzyl? to jakies dziwne dzieci :O nie wierze ja nawet jak zrobilam cos zlego to mamie mowilam! kiedys babeczka nam takie jezyki czerwone na szyje nakladala i my z siostra je co drugi dzzien mialysmy nakladane bo bylysmy niegrzeczne i pamietam nie raz jak mama po nas przychodzila to jej pokazywalysmy ten jezyk :D do dzisiaj pamietam ja jestem rocznik 89 z siostra blizniaczka sialysmy postrach w przedszkolu, zawsze bylysmy do przodu bo bylysmy dwie:D

Gość kkkkkoszmar
ja to co akurtat pisalam o mojej sytuacji to jest prawdy, rowniez u mnie bylo bicie, krzyk, przeklenstw nie pamietam ale wyzwiska takze

Gość kkkkkoszmar
a g n i e s z k a _ kiedy ja chodzial do szkoly to na porządku dziennym bylo aby nauczyciel lub przedszkolanka biła dziecko i to bylo nic nienormalnego. Kiedys to bylo kiedys, teraz jest teraz. Teraz za uderzenie dziecka odrazu wylot z pracy a kiedy ja chodzilam to rodzice dawali przyzwolenie na to.Zapytaj sie wlasnych rodzicow jak oni chodzili do przedszkola jakie tam metody wychowawcze stosowali

Gość kkkkkoszmar
wiosna24 w latach 80 kiedy ja chodzilam to wszystkie przedszkolanki biły dzieci i krzyczaly, to bylo cos normalnego ,nikt na to uwage nie zwracał

ale ja sie urodziłam w 1980 i tez chodziłam do przedszkola i takie rzeczy sie nie działy :-( dziwi mnie to troszke ze rodzice posyłali dzieci do przedszkola gdzie bija, szarpia i krzycza na dzieci :-(

o zesz, ja takich akcji nie mialam, jedyne co mi sie nie do konca podobalo to jedzenie zupy mlecznej - to byl moj jedyny problem w przedszkolu

Gość wiosna, nie chcesz to nie
wierz, kiedyś byly inne czasy. Ja mialam to samo w przedszkolu, bicie, zmuszanie do jedzenia, wyzywanie... Oczywiscie rodzice nie pytali jak bylo, odbierala mnie mama czasami ale czesciej starszy brat lub sasiadka. Jak powiedzialam co sie dzieje w przedszkolu to oczywiscie bylo ze zmyslam, tak samo jak powiedzialam ze dziadek mnie dotyka w miejsca gdzie nie powinien to tez oczywiscie twierdzila ze to moja dziecinna wyobraznia i ze za bardzo koloryzuje. Do tej pory mam uraz i wiem ze gdyby moje dziecko powiedzialo cos niepokojacego to zaraz bym zareagowala. Teraz rodzice sa bardziej czujni i wiedza co dzieje sie na swiecie i nalezy uwazac, za "moich czasow" nie wierzyli dzieciom :(

Gość Było tak ,heh
ja chodzilam do przedszkola 85-87 tez pamietam jak klaps to bylo cos normalnego i to na goły tylek przy wszystkich, no krzyk tez był.Njagorsze bylo lezakowanie ,trzeba bylo lezec i nie wychodzic inaczej pani kapciem straszyla albo uderzyla w tyłek. Ja nie pozwolilabym mojego dziecka tak traktowac, ale zgadzam sie powyższą odpowiedzią, ze kiedys tak było, teraz juz nie Traumy nie mam z przedszkola ale ciesze sie ze teraz jest jakis nadzor tych opiekunek

Gość teraz jest inaczej
kkkkkoszmar dobrze mówi, podobno dziesięć lat temu rodzice mówili: "jak jest niegrzeczny/a to tać klapsa w tyłek:D te czasy bezpowrotnie minęły,teraz są inne metody[patrzcie mój wpis na poprzedniej stronie:)

to dobrze ze czasy sie zmienily i teraz juz tak nie jest ;-) ja codziennie pytam syna jak bylo w przedszkolu i czy panie krzycza albo biją :-) jestem czujna :-P

Gość Bylam niejadkiem
ja równiez czasami dostalam po dupie i byle głupote.Darli sie na mnie bo byłam niejadkiem i nie chcialam spac, nigdy nie moglam usnąc i sie wiercilam.Często plakalam w przedszkolu i panie etz na mnie krzyczały albo pociągnely za ucho.Najgorsze bylo wmuszanie jedzenia, nawet kilka razy zwymiotowalam i po tyłku sie oberwało :p Smieje sie z tego ale tak nie mozna z dziecmi, mnie to nie zlamalo a inne dzieci strasznie sie bały.Moje lata to 81-84

Gość wiosna, nie chcesz to nie
i bardzo dobrze ;) sama jak posle dziecko do przedszkola to bede pytala jak bylo i zwracala uwage czy cos jest nie tak. Teraz tyle sie slyszy o przemocy itd i ludzie sa bardziej czujni na to i zapewne w przedszkolach juz nie jest tak jak kiedys. Dawniej niestety byla przemoc ale ludzie nie chcieli o tym slyszec i udawali ze nic zlego sie nie dzieje :(

Gość teraz jest inaczej
tylko nie przesadzaj z tą czułością wiosna bo dzieci w wieku przedszkolnym potrafią nieźle manipulować matką czy ojcen, zwłaszcza, gdy wyczują ich nadopiekuńczość:D radzę raczej rzeczową rozmowę z wychowawczynią na temat mocnych i słabych stron dziecka, wgląd do jego prac plastycznych, uczestniczenie w zajęciach otwartych i uroczystościach przedszkolnych:)

Gość ja chodzilam 1983
Pamietam jak niektóre dzieci byly zamykane w ciemnej łazience, tego sie najbardziej balam, juz wolalam oderwac w tylek niz byc zamknieta w ciemnje lazience, takl dzieci wtedy starsznie palakaly,niekotre nawet z placzu wymiotowały,, ale mnie naszczescie nigdy nie zamkneli Wpychanie na sile jedzenia bylo nie fajne,,klapsy przy wszystkich , stanie w kącie z golym tylkiem jesli jakies dziecko sie obsikało, i ciągły ten krzyl.Dla mnie to bylo cos nowego bo u mnie w domu nikt nigdy nie krzyczal, a tamte panie zawsze sie glosno darły.Gdy mialam 5 lat mialam klopoty ze sluchem, podejrzewam ze wlasnie do tego krzyku. Moi rodzice byli przeciwnym tak traktowaniu dzieci, ale chodzilam do przedszkola rok w 1983,i to bylo na porządku dziennym,poźniej mialam przerwe i poszlam do zerowki, w ktorej bylo fajnie,nikt nie krzyczal, nie zastraszał.