Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manianeka

duża szansa na ciąże? Odp

Polecane posty

Gość manianeka

mój pierwszy raz,5 dni po okresie, z prezerwatywą. Nie doszedł we mnie. Teraz panikuje,że mogliśmy lepiej się zabezpieczyć;/

Gość maniakanka
bardzo różne

Gość strzałka :)
marne prowo.

Gość maniakanka
sama jesteś marna a dla twojej informacji to żadne prowo!

No więc jeżeli jesteś pewna, że nie miałas kontaktu że spermą, jeżeli prawidłowo uzyliscie prezerwatywy to ryzyko jest bardzo niewielkie. Ale na przyszłośc kupujcie lepiej prezerwatywy z środkiem plemnikobojczym. Zawsze to dodatkowe wsparcie bez żadnego wysiłku.

Gość maniakanka
wytrysk był już po wyjęciu a potem nie dotykał mnie tam. Wcześniej miałam jego wydzielinę na palcach ale wytarłam ją,a seks był pare minut potem więc wątpie. Słyszałam,że poza organizmem plemniki bardzo krótko żyją.

wcale nie tak krotko a tak wogole to wiesz co to sa wytryski przedwczesne?

musiałabyś być głupiutka żeby myśleć, że sperma przeniknęła przez prezerwatywę i wskoczyła w Ciebie (zwłaszcza na odległość skoro on nawet w Tobie nie skończył), skoro takich podstaw nie wiesz to po co się bierzesz za seks??? prezerwatywa to wystarczające zabezpieczenie pod warunkiem, że nie pękła. Nie wiem po co on w ogóle z Ciebie wyszedł skoro już jej użyliście...

Krótko żyją na tkaninię, bo po prostu wysychaja. W wilgotnym środowisku mogą przeżyć dobę (np w zuzytej prezerwatywie) a jeszcze dłużej w lodowce (wiem, to śmiesznie brzmi - plemniki w lodowce :D) W organizmie kobiety nawet do 4 dni Myślę, że nie masz co panikowac. Pamiętaj też, że okres po pierwszym stosunku może ci się spoznic kilka dni , ale test ciazowy w zależności od jakości możesz zrobić już 7 do 14 dni po stosunku żeby się uspokoić :)

Gość maniakanka
myśle,że wystarczający był to czas. Tak wiem,że w preejakulacie mogły być plemniki dlatego troche się martwie. Do pani nr 2 sama jesteś głupia tak się składa,że w kondomie mogła być porowata powierzchnia przez którą mogą przenikać plemniki, a wyszedł ze mnie żeby zniwelować ryzyko.

jak chcesz niwelować ryzyko to nie uprawiaj seksu, bo widzę, że nie specjalnie Ci to wychodzi...

Gość maniakanka
Nei,dziękuje bardzo za odp i rady. Palce miałam suche i tak jak pisałam wytarłam je od razu po kontakcie z preejakulatem.

Gość maniakanka
strzałka martw się o siebie a nie tobie to oceniać czy wychodzi czy nie.

Gość japonka855
takie bajki z porowatą powierzchnią to opowiadają w kościele żeby ogłupić ludzi, już ryzyko przeniknięcia bakterii HIV czy innego syfu jest większe bo jest ona nieporównywalnie mniejsza od plemnika. z takim podejściem to powinnaś bać się chodzić na basen, bo tam ryzyko zajścia w ciążę jest porównywalne co przez porowatą powierzchnię prezerwatywy...

Plemniki wbrew pozorom mogą bardzo łatwo znaleźć się na prezerwatywie jeżeli nie ma się doświadczenia z ich uzywaniem. Wystarczy, że chłopak najpierw pobudzal się ręka i odrobinę preejakulatu przeniósł na prezerwatywe podczas zakładania więc nie nazwałabym autorki glupiutka :) poza tym prezerwatywy najczęściej pękają na kilka chwil przed wytryskiem, kiedy ruchy frykcyjne sa najmocniejsze, więc skonczenie poza pochwa, kiedy się nie ma wprawy nie jest takie głupie.

ja się o Ciebie nie martwię, a o siebie nie muszę, tylko przeraża mnie to, że ludzie wierzą w takie bajki, biorą się za seks nie znając teoretycznych podstaw antykoncepcji a potem zakładają po 10 tematów dziennie pt. "czy mogę być w ciąży jeśli mój facet masturbował się w pokoju obok"...

Nei ok :) ale myślę, że zauważyłaby to, że gumka pękła... poza tym - zabezpieczyli się tak jak uważali to za stosowne, ale kolejny temat pt. "czy mogę być w ciąży" to już dobija... dziewczyny powinny myśleć o tym wcześniej, skoro zrobiła wszystko aby zminimalizować to ryzyko to po co takie pytania... jak nie miała kontaktu ze spermą to jak niby miałaby zajść w ciążę...

Ja pamiętam swój strach na początku, czasem irracjonalny. ;) mogę zrozumieć strres po pierwszym razie Grunt, że się zabezpieczyla.

no to na pewno plus, bo teraz młodzi ludzie w ogóle o tym nie myślą, bo np wierzą, ze podczas 1go razu nie da się zajść w ciążę... ja tam do autorki nic nie mam, tylko akurat jestem w ciąży i muszę siedzieć w domu i spędzam sporo czasu na tym forum, i na prawdę codziennie MASA tematów od 16-18latek "czy mogę być w ciąży", i już mam wrażenie, że same dzieci biorą się za seks a potem nie wiedzą co z tym fantem zrobić... eh :)

Gość maniakanka
mam 18 lat i jestem przewrażliwiona bo w ogóle nie jestem gotowa na dziecko poza tym matka by mnie zabiła:p standart,mam zamiar iść do gina po pigułki no ale wczoraj to taki spontan był dlatego się martwię,że coś mogło umknąć

na pewno nie masz czym się martwić :)

Gość maniakanka
Dziękuje Strzałka i przepraszam,że wcześniej się uniosłam. Spanikowana jestem trochę bo dwie moje koleżanki wpadły niedawno a ja bardzo chcę tego uniknąć:)

Gość wójekstaryhuejk
okres kobiety to się ma tak jeśli ci się chce to się zastanów jeśli nie zabezpieczona to się nie zastanawiaj jeśli nie wiesz czy się zastanawiać to idź na biologie albo WDŻ jeśli nie wiesz z kim to to się zastanów czy ktoś jest jeśli jest to czy to zboczeniec jeśli nie wiesz nie sprawdzaj jeśli jesteś stara panną nie sprawdzaj okres mężczyzny jak ma to da jak nie da to zmień

ja też przepraszam, bo nie bylam zbyt miła, ale to dlatego, że jak pisałam, codziennie pełno takich tematów i już zaczyna sie to robić dobijające bo w większości na prawdę zakładają je strasznie głupiutkie osoby ;) A Twoje koleżanki pewnie się nie zabezpieczyły... lub zrobiły to źle... Ty się moim zdaniem nie masz czym martwić :)

Gość Maniakanka
Dziękuje strzałko;)