Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nedzarka

ludzie gdzie wy w polsce zarabiacie 4000 pln

Polecane posty

to jest tak jak opowiadał cejrowski, podróżnik. w telewizji to wygląda tak super i dużo się dzieje ale zanim powstanie program to trzeba przez dwa tygodnie wiosłować po rzece w twardej indiańskiej pirodze - pół dnia machasz wiosełkiem z lewej, pół dnia z prawej.

"off, a starałeś się o awans, czy nawet nie próbowałeś?" firmy w których pracowałem nie oferowały mi czegoś takiego jak "ścieżka awansu", nie było o tym mowy nawet.

"a już na pewno SPRZEDAŻ, czyli wciskanie ludziom tandety nie jest czymś szczególnie interesującym i twórczym." sprzedaż to najbardziej gówniane zajęcie na świecie. wolałabym już gary zmywać.

"firmy w których pracowałem nie oferowały mi czegoś takiego jak "ścieżka awansu", nie było o tym mowy nawet." rozumiem. a w tych czasach rzucić stałą robotę dla lepszej i niepewnej to trochę niebezpiecznie.

"a w tych czasach rzucić stałą robotę dla lepszej i niepewnej to trochę niebezpiecznie." no niezupełnie. chodziło raczej o to że ja po roku czy dwóch w jakiejś tam firmie nie umiałem więcej niż po dwóch tygodniach. dlatego tak pytam o tę "wiedzę". jaką wy "wiedzę" zdobywacie w tych firmach? czego wy się tam uczycie? bo ja się niczego nie nauczyłem nigdy. to znaczy niczego przydatnego. bo sprawdzać "discpepancies" w dywidendach w excellu to naprawdę po dwóch tygodniach można. a jak ktoś kumaty to po dwóch dniach.

Gość ytunynmhujm
off a w jakiej brańży pracujesz?

"no niezupełnie." jak niezupełnie to może startuj na stanowisko managerskie gdzieś indziej, hę? zawsze to ze 2-3 kawałki więcej 🖐️

"jak niezupełnie to może startuj na stanowisko managerskie gdzieś indziej, hę?" niby kto mnie zatrudni jako "managera"? ja w życiu żadnym "managerem" nie byłem.

"niby kto mnie zatrudni jako "managera"? ja w życiu żadnym "managerem" nie byłem." ale kiedyś musi być ten pierwszy raz, nieprawdaż? nikt od razu nie został managerem 🖐️ "raz byłem magazynierem, ale to chyba się nie liczy" koniecznie zaznacz to w CV, HRowcy czytają nieuważnie :P

no właśnie nie wiem jak się zostaje managerem. jak idę na excellowego klepacza to wiem co będę robił, jak na jakiegoś technika komputerowego to też, na tym się znam. a na managerstwie się nie znam. nie mam pojęcia co ja miałbym powiedzieć tym ludziom na rozmowie.

ja po prostu uważam że do szukania pracy to trzeba mieć dobry bajer. mam takiego kumpla którego przyjmują wszędzie. on na ogół nie bardzo ma pojęcie co miałby tam robić ale jak go pytam co było na rozmowie to mówi "coś im naściemniałem" i dzwonią, każdą pracę dostaje. ale faktycznie bajerant jest taki że mała bania.

Gość nhnhjmjmk
a zelek znowu wchodzi w doope offermie

Gość Dżobak
Może rzeczywiście trzeba kłamać ze się zna na wszystkim. No ale jak przyjmą to co wtedy ?

a najbardziej to już mnie rozjebiał jak zatrudnił się w jednej takiej firmie gdzie chcieli doktora matematyki. on skończył matematykę wprawdzie ale ledwo na 3+ i o doktoracie to w ogóle mowy nie było. a potem mi mówi że go w robocie pytają kiedy doktorat broni :D no ale ci którzy go zatrudniali to jego dokumenty widzieli. tylko ze oczywiście "coś im naściemniał" i go przyjęli. i tak se szybko znalazł kolejną.

"a zelek znowu wchodzi w doope offermie" a tobie znowu kurwa coś nie odpowiada? skąd się tacy ludzie biorą co to im wszystko przeszkadza to nie wiem.

znam kilka osób, które trenują sobie po prostu szukanie pracy, mimo iż mają pracę to chodzą na rozmowy kwalifikacyjne i jeśli zostają przyjęte to np. mówią, że jednak już nie są zainteresowane bo... (cos tam) chodzi o zdobycie pewności siebie i luzu, żeby mieć większe szanse kiedy już rzeczywiście idziesz na rozmowę na której Ci zależy to pewnie tak jak z podrywaniem kobiet - im więcej zagadasz tym masz później większy luz

ale takie cwaniactwo to już przesada. te panienki z HRu to łatwo zbajerować, szefa trudniej. przecież ci kolesie na wyższych stanowiskach nie wiedzą więcej od ciebie. zrobisz sobie jakiś kurs z zarządzania zespołem i styknie. "a zelek znowu wchodzi w doope offermie" ach, ta zazdrość... :D

Gość nhnhjmjmk
offuś ale to o żelku, a nie o tobie 👄

Gość ta żaba letycja to jestc hora.
"żaba Letycja "przykro mi Żaba, ale praktyki które Ty stosujesz " kolejny żałosny chwyt kafeteryjny, czyli przedszkolne "to ty jesteś gupi!" na mnie nie działa." sama tak zaczęłaś od aluzji, głupia hipokrytko. miałaś iść z tej kafeterii w cholere, to idz, niespelniona w zwiazku kalibanko.

Gość ehhh offermo offemo
wylusuj stary prawicze :classic_cool:

Gość Dżobak
Ja jestem 32 letnim prawiczkiem więc nie mam doświadczenia z dziewczynami i z pracą też nie

Gość taka jedna mądralińska
!offerma ---- z takim podejściem jak ty masz już na zawsze zostaniesz ofermą... narzekaj dalej, na pewno coś tym zmienisz...

Gość strzałka :)
mój mąż 4,5tys na rękę, inżynier w dużej firmie, miasto 30tys, więc i życie nie jest tu takie drogie :)

"sama tak zaczęłaś od aluzji, głupia hipokrytko." żeby ci tylko kij z tyłka nie wypadł, sztywniaro. :D to było humorystyczne, a że niektórzy nie łapią, cóż.

no to ja widocznie z pracą mam tak jak z kobietami :D no powiedzmy ze trochę lepiej. całe szczęście że się na tej giełdzie nauczyłem grać to jak się doda do pensji to co ugram to wychodzi przyzwoita w miarę kwota. ale goła pensja za jaką pracuję to po prostu śmiech na sali.

Gość a zee tak zapytam
średnią krajową masz ?