Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anioł prawie

bezrobocie???

Polecane posty

Gość anioł prawie

Wiem, jest bezrobocie- nawet pracującym zagląda w oczy. A ja potrzebuję w powiatowym mieście znaleźć na 4 godziny dziennie nianię dla niemowlęcia, które jest bardzo chore. Wiadomo- są pewne wymagania. Alenie ma odpowiedniej osoby: takiej, której można zaufać i powierzyć maleństwo. Więc jak z tym bezrobociem??

Gość anioł prawie
o ja pier...

Gość anioł prawie
A z jakiego powodu Ty nawet zawodówki nie masz?:o

Gość aniskaa
Ja Ci odpowiem. Ile płacisz za godzinę? Ja nigdy nie przyjmuję ofert pracy na niepełny etat jeśli chodzi o opiekę, bo to się po prostu nie opłaca. Przynajmniej u mnie w mieście gdzie stawka to góra 6 zł. I podsumowując cały miesiąc, a jeszcze dojazdy wychodzi malutka sumka. I ok można tak dorobić jeśli naprawdę nie ma innej pracy. Tylko rodzice zazwyczaj chcą deklaracji, że np. nie opuści się ich szybko, że powiedzmy będę u nich pracowała rok. Bo dziecko się przywiązuje, bo kłopot jak odejdę. No i cóż ciężko zdecydować się na prace gdzie będzie się uwiązanym na dlugo, nie bedzie mozna szukac innej pracy, bo jest tu umowa z rodzicami i zyj sobie za grosze przez rok. To moze byc dobrym rozwiazaniem na miesiac, dwa, ale na dluzsza mete nikt nie przyjmie pracy gdzie zarobi tylko kilka stow, bo jak za to zyc. Gdyby to byla praca, ktora dawalaby mi doswiadczenie to moglabym sie poswiecic i pracowac za mala kase byle miec co do cv wpisac i miec oplacony zus chociaz. No, ale tak to nie ma z tego zadnych korzysci. Nikt nie chce na czarno pracowac za male pieniadze. Ty nie oferujesz pracy, bo przeciez nie zatrudniasz tylko dajesz dorobic, a to nie praca. Wiec to nijak ma sie do bezrobocia, bo ludzie chca pracy normalnej pracy.

Gość uroczadziewczynanananak
Jennifer ja tez nie mam pracy...

Gość kersteen_ppp
Bezrobocie dotyczy popularnych zawodow takich co moze go wykonywac wiele osob: sprzedawcy, zwykli ksiegowi, pracownicy administracji, na recepcji eccc. natomiast jesli chodzi o specjalistow to o nich trudno.

Gość anioł prawie
Raczej jest to zajęcie dla rencistki, młodej emerytki. Oczywiście kariery w ten sposób nie rozwiniesz. około 8 zł za godzinę na czarno.

Gość aniskaa
A no właśnie więc emerytka czy rencistka nie jest raczej na bezrobociu. Bezrobocie tyczy się ludzi, którzy są w wieku gdzie mogą wykonywać pracę i są zdrowi, nie pobierają rent.

Gość Oczywiście że
Jenny jak to możliwe że banda pijaków wypracowuje taki zysk? Po co twój mąż ma kilka firm jak wystarczyłaby jedna?

Gość anioł prawie
bezrobocie to taki stan, kiedy nie ma pracy i już.

Gość aniskaa
Nie, bo emerytka nie musi pracować. Nie musi być zarejestrowana w urzędzie pracy i nie posiada statusu bezrobotnego. Bezrobocie jest na dużą skalę, ale wśród młodych ludzi w wieku przedemerytalnym.

Gość krystallica
Emerytka nie moze byc osoba bezrobotna bowiem jest juz w wieku ktory okresla sie jako niezdolny do pracy. ona pobiera emeryture. bzrobocie dotyczy osob zdolnych do pracy i nie pobierajacych emerytury.

Gość anioł prawie
Dobrze. W przypadku, który opisałam chodzi jednak o osobę- choćby rencistkę czy emerytkę- która odciąży opiekunkę. Powiem Wam, że jest moja bliska znajoma, która dla tego maleństwa jest...prababcią:( Powierzyła mi problem, więc rozglądam się za właściwą osobą, ale posucha jest na maxa:o

Gość jenniferr??
jennifer nie masz czasu, a na co masz czas? Bo wychodzi na to, że nic nie robisz. Masz sprzątaczkę, masz kucharkę, a więc domu nie prowadzisz. Nie pracujesz. Nie studiujesz już. Więc co robisz? Twoje życie polega na siedzeniu w internecie? To Ci pochłania całe życie? że nawet nie masz czasu porozmawiać z mężem?

Gość krystallica
Wydaje mi sie, ze problem lezy w tym iz malenstwo jest bardzo chore czyli wymaga bardziej specjalistycznej opieki. Do tego byc moze jest bardziej potrzebna osoba z odpowiednimi kwalifikacjami niz zwykla emerytka. Emeryti cxy rencistki ze wzgledu na swoj wiek i brak sil moga po prostu nie czuc sie na silach by opiekowac sie bardzo chorym dzieckiem. Jesli dorabiaja to w pracach bardziej lzejszych. poszukajcie wsrod pielegniarek.

Gość anioł prawie
Cieszę się Jennifer, że tu jesteś, bo zawsze to podbicie tematu:)

Gość anioł prawie
No jak masz rozumieć? Fajnie,ze tu piszesz:)

Gość anioł prawie
-> Krystallica Nie. Dziecko z wadami, ale chodzi o to, żeby tylko pobyć.

Możliwe że za mało oferujesz... Moja koleżanka jest pełnoetatową nianią, i ma 2,5 tys na miesiąc :) Tyle że w dużym mieście i u rodziców pracoholików ;)

Gość krystallica
Mimo wszystko osoby w wieku emerytalnym moze to przerazac i nie byc juz na ich sily. Dlatego mi sie wydaje, ze lepiej bedzie poszukac jakiejs pielegniarki.

Gość anioł prawie
Nie ma opcji, aby w powiatowym miasteczku niania niemowlęcia zarobiła aż tak przez 4 godziny:)

Gość strzałka :)
no i to jest problem być może, że na 4h - to się nie opłaca pracować, bo przez miesiąc to jakieś 600-700zł jeśli praca byłaby codziennie, może się komuś nawet nie opłacać przyjeżdżać... zwłaszcza jeśli mają rentę czy emeryturę wystarczająco wysoką, a jak dziecko chore to babcia na emeryturze nie chce się podjąć bo może sie bać... tak jak ludzie pisali - to nie ma się w żaden sposób do bezrobocia, bo nie szukasz osoby bezrobotnej...

Gość anioł prawie
udanego wypoczynku zatem życzę:) Ja orkę mam od rana:p