Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Go艣膰9012

Romantyczna kolacja

Polecane posty

Go艣膰 Go艣膰9012

Witam! Wiem,偶e temat ten pojawia艂 sie na miliardach for贸w,jednak nigdzie nie znalaz艂em odpowiadajacej mi wypowiedzi(ale ja wybredny:D).Ot贸偶: Planuje zrobi膰 w domu romantyczn膮 kolacyjke dla-uwaga-kole偶anki,na kt贸rej bardzo mi zale偶y(heh,ktorys rok z kolei sie o nia staram-dziwnie to brzmi,ale co zrobic-zakochalem sie i tyle,albo jak kto woli-zauroczylem). Wiem,偶e dziewczyna nie chce mie膰 styczno艣ci z owocami morza(nie rozumiem tego:D no ale wiadomo,ze nie kazdy musi to lubiec-moze kiedys ja przekonam:D) lubi za to kuraka nawet bardzo:) cos chcia艂bym wymy艣li膰 zwi膮zanego w艂a艣nie z tym kurczakiem,ale 偶eby to by艂o co艣,hmm..wykwintnego?nie zwykla piers z kurczaka z frytkiem i salatka,ani tez,zeby to nie byl kebab,bo to mozna zamowic spokojnie w knajpie i nie ma co sie wysilac,a tak nie chce(chyba rozumiecie;)) Do tego jakis deser ciekawy?:)jaka macie propozycje? Mo偶ecie tez zapodac swoje propozycje kolacji,byleby byly w miare latwe w przygotowaniu gdyz mistrzem kuchni nie jestem(ale moge liczyc na mala pomoc w przygotowaniach) i zeby to nie bylo jakies wywolujace rewolucje rzoladkowe:D bo juz wtedy dziewczyna chyba bedzie miala mnie calkowicie dosc :D:D Troszke sie rozpisalem ale chcialem przedstawic wam cala sytuacje,aby bylo wam latwiej pomoc;) z gory dziekuje za wypowiedz:) P.S.Do picia bedzie jakis sok ewentualnie drink lekki wiec niech to nie beda dania pod winka czy innego rodzaju alkohole:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mo偶e kurczak pieczony
na piwie? :) a 偶eby by艂 wykwintniejszy to polecam go troszk臋 nafaszerowa膰 warzywami ;) do tego ziemniaki pieczone, przyprawione jakimi艣 aromatycznymi zio艂ami i jaka艣 lekka sur贸wka ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Poleci艂a bym udka
faszerowane,w dobrym sklepie popro艣 o wytrybowanie udek,lu zr贸b to sam w internecie mo偶na znale藕膰 filmiki pokazowe jak trybowa膰 i zr贸b np. takie: ma艂y s艂oiczek suszonych pomidor贸w 200-250g pieczarek cebula s贸l,pieprz zio艂owy suszone zio艂a: oregano, bazylia olej Pieczarki pokr贸j w kostk臋,cebul臋 r贸wnie偶,podsma偶 na oleju,podlej wod膮 i du艣,a偶 b臋d膮 mi臋kkie i ca艂kowicie odparuje z nich woda,pokr贸j pomidory,udka przypraw pieprzem zio艂owym i sol膮,oraz zio艂ami. Albo bardzo polecam sa艂atk臋 z w臋dzonym udkiem,kt贸r膮 znalaz艂am na kafe: 5 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostk臋 1 du偶a czerwona papryka pokrojona w kostk臋 1 du偶y por pokrojony w p贸艂talarki i sparzony wrz膮tkiem 30 dkg pieczarek,pokrojonych w kostk臋 i ugotowanych do mi臋kko艣ci 1 puszka kukurydzy - odcedzona z p艂ynu 1 du偶e udko w臋dzone lub 2 mniejsze,mi臋so oddzielone i pokrojone w ma艂a kawa艂ki. Wszystkie sk艂adnik dok艂adnie wymiesza膰,doda膰 艂y偶k臋 musztardy sarepskiej i z 10 艂y偶ek majonezu,doprawi膰 sol膮 i pieprzem do smaku,mo偶esz doda膰 drobno pokrojon膮 natk臋 pietruszki. Farsz do udem mo偶e by膰 inny np.szpinak,mielone mi臋so z pietruszk膮 zielon膮 itp.farsze doradzi ci net!POWODZENIA!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰9012
NO no:) wydaj膮 sie by膰 do艣膰 ciekawe te wasze przepisy;) a moglabys/moglbys opisac dokladniej ten pierwszy przepis?:)Mo偶e jeszcze macie jakies inne propozycje?:) no i co do deseru,to co myslicie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M艂oda gospocha
Kup filet z kurczaka,zmiel go na najgrubszym sitku,na patelni podsma偶 1 du偶膮 cebul臋 na zloty kolor(na oleju)Na podsma偶on膮 cebul臋 daj mi臋so i wszystko razem podsma偶 z 10 minut,ci膮gle mieszaj膮c,osobno na patelni,na oleju podsma偶 ok.30 dkg pieczarek,2 marchewki utarte na tarce o grubych oczkach,1 pietruszk臋,kawa艂ek selera(tez utarte jak marchewka),podsma偶 to kilka minut,potem podlej wod膮 i du艣 do mi臋kko艣ci.Gdy grzyby z warzywami b臋d膮 mi臋kkie i bez wody,wymieszaj z mi臋sem,dokr贸j natki pietruszki(niekoniecznie)wymieszaj dopraw sol膮 i pieprzem) kup gotowe ciasto francuskie i zawi艅 w nie ten farsz piecz ok 20 minut na zloty kolor.

Udost臋pnij ten post

A na deser gruszki oblane goraca gorzka czekolada do picia jakies lekkie winko biale oczywiscie albo martini bianco ze spritrm i cytryna :) lub limonka

Udost臋pnij ten post

Dawalam tez przepis na kurczaka po japonsku pyszota do tego ryz ziolowy najlepiej :)

Udost臋pnij ten post

Owoce morza - stfu. Zr贸b sos serowy z nachos, a potem mi powiedz, jak zrobi艂e艣...to te偶 zrobi臋...i zjem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰9012
Super,dziekuje za wasze wypowiedzi:) ktorys z przepisow napewno wezme,jeszcze nie wiem ktory-za jakis tydzien dopiero ta kolacja takze mam czas na zastanowienie:)dziekuje i pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M艂oda gospocha
Powiedz ju偶 po - czy kolacja "wypali艂a"!!!!!I co przygotowa艂e艣.Postaraj si臋 o nastr贸j!艢wiece itp.

Udost臋pnij ten post

podpisuje sie pod poledwiczka z gorgonzola :) proste, eleganckie, smakowite do granic mozliwosci. no, chyba ze ktos nie lubi ;) ale bez winka, jak autor zapowiada, to az prawie szkoda takiego dobrego jedzenia marnowac ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰9012
Kolacji jeszcze nie bylo.Studiujemy w roznych miastach i rzadko zjezdzamy do domow wiec jest to troche klopot:/moze za niedlugo cos sie uda zrobic;) dzieki za kolejne przepisy,jeszcze przemysle,ktory wybrac:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolwi艣nia
Zabierz j膮 do Domu Kresowego w okolicach Warszawy!Maj膮 spory wyb贸r da艅!Na pewno wybierzecie co艣 dla siebie!

Udost臋pnij ten post