Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka mamuska

pierwsza wizyta u fryzjera

Polecane posty

Gość matka mamuska

moje drogie mamuśki :) kiedy zaprowadziłyście swoje pociechy pierwszy raz do fryzjera i czy po pierwszym ścięciu gęstość i struktura włoska Waszej pociechy się zmieniła?? słyszałam o przyadkach,że po pierwszym ścięciu, proste włoski stały się kręcone ale i odwrotnie,,, jak to było u Was???

Gość matka mamuska
up up ;)

Gość to niedokładnie to samo
ja obcinałam mojej dwulatce włoski 2 razy, bo miała bardzo nierówne. Teraz się ładnie układają, innych zmian we włosach nie zauważyłam. Następnym razem pójdziemy do fryzjera, bo nie wyszło mi tak super prosto, lepiej więc jak to zrobi fryzjer

Gość dupa sałata
a czemu do roku nie mozna?? hahaha kolejny przesąd ja mojego syna (jednego i drugiego ) zaprowadziłam do fryzjera gdy mieli 1rok i miesiąc i to od razu na masszynke na 1o mm po bokach o góry dłuższe tak ok. 14 mm. wygladają super, a włoski po tym sa bardzo geste :)

istnieje taki przesąd że ierwsze strzyżenie owinno być dopiero jak dziecko ukończy ierwszy rok życia. nadodatek owinno się strzyc w pierwszy piątek miesiąca. bo inaczej dziecko będzie głupie.

Gość Taka jedna Ola :)
kilkaliterdlapseudo- widać Twoi rodzice nie znali tego przesądu i obcięli Cię wcześniej albo w środę :o

Dobrze wybierz fryzjera,bo łatwo coś złapać w salonie... lepiej obciąć maszynką w domu. Po obcięciu na 2 mm włosy wyrosły dużo gęściejsze.

Gość mamaninusiii
pierwszy raz 4 miesiace, potem po roczku.... urodzila sie z bujna fruzurą w wieku 12 miesiecy wlosy sięgały do ramion a grzywka do czubka nosa... takze u nas fryzjer byle nieunikniony i po obcieciu i ja mam lzej i cora tez!

Gość hehe dobre jajaaaa
ja mojej córci podcinałam sama grzywke, ale jakoś jak miała 1,5 roku t poszłyśmy do fryzjera - jednak jej to lepiej wyszło :P a tak z długości z tyłu to w zeszłe wakacje poszłyśmy - i tylko troche skróciłam i sczerze jak dla mnie to po tym cięciu z długości włoski bardziej jej się plątały - a dodam że mała miała niecałe 3 lata i ma bardzo długie włosy. A co do tego nie kręcenia się - koleżanka ma synka i od urodzenia miał loczki, a z czasem piękne loki (normalnie wyglądał jak słodka dziewczyneczka) i obcięła mu jak miał niecałe 2 lata i teraz już mu kręcone nie rozną tylko proste

Kiedy dziecko miało 4 miesiące :) potem dziwnie wyglądał bo taki maluch a fryzurę miał jak calkiem duży chłopczyk :)

Gość matka mamuska
mój właśnie ma takie cienutkie te włoski, długie ale cienkie i rzadkie i dlatego się zastanawiam czy jak mu obetnę to mu zgęstnieją,,, dodam, że teraz widzę, że ma włosy po tacie, a ja mam kręcone i zastanawiam się czy po ścieciu ich struktura się zmieni bo gdy są mokre to są falowane...