Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kausahi

2012 RÓWNIK GALAKTYCZNY

Polecane posty

Gość Kausahi

Czesc, meczy mnei od jakiegos czasu sprawa dotyczaca 2012 roku. Naczytałam się, ze w grudniu Ziemia ma wejsc w galaktyczny rownik, czyli nową erę - erę wodnika czy coś w tym stylu. Ponoc maja teu towarzyszyc katastrofu, tak jak bylo to ostatni raz temu, czyli 26000 lat temu. Ziemia rowniez wtedy byla w galaktycznym rowniku. Czy i teraz tak bedzie? Sa na to jakies dowody? Jesli ktos ma wiedze na ten temat, to prosze sie udzielac.

Gość Kausahi
ale prosze wierzyc ze juz duzo na ten temat czytałam i stwierdzili to naukowcy, czy jacys astrologowie ze taki proces jest i to co te 26000 lat. a my nie wiemy co bylo 26000 lat temu, wiemy tylko z nauki. dlatego pytam.

Między 2012 a dwa tysiące...którymś tam ma dojść do potężniejszych eksplozji na słońcu, w wyniku czego naruszone zostanie pole magnetyczne ziemi. Możemy mieć problem z prądem. Rozwiązaniem byłoby wyłączenie instalacji elektrycznych na świecie. Nie wiem też, co z tym wulkanem w Yellowstone. A ta era wodnika itp. to taki tam...pic na wodę. Pozdro

Gość Kausahi
no dobrze, a co z tym rownikiem galaktycznym?

Gość Kausahi
chodzi mi o precesję ziemi - dla uproszczenia

Gość 10 godz przed kompem dziennie
jakies tam rozniki to nic w porownaniu z inwazja obcych. jest na co czekac.

Gość Kausahi
boze..... nie chodzi mi o zadnych obcych - czytaj OCZAMI

Gość Kausahi
najlepiej niech wypowie sie osoba ktora o czyms takim slyszala..

mniejsza o to. Obcy i tak sie pojawia. A wtedy ich zgwalce wszystkich analnie haha.

Gość Kausahi
mnie to nie smieszy....

mam nadzieje ze za taki gwalt analny nie pojde do wiezienia. jak myslicie. tak czy siak jesli obcy beda zli to bede sie staral zeby ich rozpierdolic w drobny mak

Gość Kausahi
johny - wpisz sobie rownik galaktyczny nowa era lub cos podobnego i poczytaj...

Gość Kausahi
nikt nie odpowie?!

Gość gwergewrg
Co ci tłumaczyć jeśli nawet nie rozumiesz różnicy między "naukowcem" a "astrologiem"?

Gość el chulo
Równik galaktyczny,3 statki ufo,koniec świata 2012,kalendarz majów,Jackowski,nostradamus,biblia to wszystko bajki,brednie i głupoty.Nie myśl o takich rzeczach,dziewczyno bo to wszystko wymyślone pod publikę.

Gość Kausahi
ale to jest stwierdzone naukowo ze tak bylo 26000 lat temu to i bedzie teraz w 2012 i czy bedzie tak samo jak cokazdy KONIEC CYWILIZACJI?

Gość Kausahi
uip

Gość Kausahi
up....

Gość keramb
Cześć. Jakie są fakty: 1. Układ Słoneczny, w tym również Ziemia będą w dniu 21.12.2012r przechodzić przez równik naszej galaktyki tj. Drogi Mlecznej - temu żaden uczony ani szanująca się instytucja nie zaprzecza. 2. W całym wszechświecie działają siły magnetyczne, które polegają na wzajemnym oddziaływaniu ciał na siebie. Z reguły większe ciała oddziałują na mniejsze. 3. Jeśli weźmiemy pod uwagę magnetyzm ziemski to stwierdzimy, że na równiku i po 15 kroków na północ i na południe od równika nie działają żadne siły magnetyczne. Możemy to stwierdzić na podstawie prostego doświadczenia. Gdy nalejemy wody do naczynia z dziurką na środku to w momencie gdy stoimy w strefie równika - woda będzie wypływać przez dziurkę nie obracając się w żadna stronę. Ale jeśli odejdziemy 20 kroków na północ od równika to woda w naczyniu wyciekając przez dziurkę będzie kręcić się zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Natomiast jeśli odejdziemy 20 kroków na południe od równika to woda wyciekając z naczynia będzie kręciła się przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. 4. Czy takie same siły działają w naszej galaktyce? Faktem jest, że Ziemia co 12,5 tys lat przechodzi z jednej strony galaktyki na drugą - temu też nikt nie zaprzeczy. 5. Czy Ziemia w momencie przejścia przez równik galaktyki przestaje się obracać wokół własnej osi, a po przejściu zaczyna obracać się w drugą stronę? - TO JEST ZASADNICZE PYTANIE. 6. Jeśli faktycznie Ziemia zatrzymywałaby się to lądy na Ziemi regularnie co 12,5 lat byłyby zalewane przez Oceany. Działoby się tak ponieważ w wyniku ruchu wirowego woda na równiku wypiętrzona jest na około 8 kilometrów. Gdyby Ziemia przestała się obracać to wszystkie lądy na półkuli północnej i południowej od zwrotników do biegunów zostałyby zalane przez wody, natomiast od równika do zwrotników nie. Z tym, że przeżycie w tej strefie byłoby możliwe tylko w okolicy zwrotników ponieważ na równiku panowałoby zbyt duże ciśnienie atmosferyczne. 7. Pismo Święte oraz wszystkie podania starych cywilizacji mówią o potopie: Egipska, Indian Hopi, Inków, Chińska, Sumeryjska - bez wyjątku. 8. Co stanie się 21.12.2012 ? Zobaczymy. Myślę, że przezorni spróbują się zabezpieczyć. Pozdrawiam.