Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo proszę o cios w łeb

Niech mnie ktoś mocno walnie w głowę

Polecane posty

żebym zrobiła wreszcie porządek w swoim życiu! proooooszę!

Gość her***komendante
chcesz pasowanie na dupę?

Gość może nie bedziesz
mogła odnaleźć się w tym poukładanym życiu?

może być i pasowanie, byle pomogło... potrzebuję chyba jakiegoś kopa, żeby w końcu skłonić mojego dupowatego męża do wyprowadzenia się na swoje, zamieszkania bez jego nienormalnej matki, którą dodatkowo utrzymujemy:(

Gość murzynek Bambooooo
daj spokój, tego nikt za Ciebie nie zrobi. Nie pochwalamy tutaj wszelkich przejawów agresji.

no wiecie co...liczyłam na was :(

Gość Eleeena
dawaj mala .Jedziemy z twoim problemem. Pewnie moj maz zaraz odetnie mnie od kafe , ale moze zdazymy cos zaradzic .Slucham

Ha, więc daję: co zrobić w takiej sytuacji - mieszka z nami ciężko chora matka męża, demencja, zmiany neurologiczne, wymaga stałej opieki, jest wyjątkowo trudna w kontaktach (zapewne jest to wynik choroby), jest na naszym utrzymaniu. Mamy małe dziecko, ja tak naprawdę opiekuję się obydwojgiem, mąż pracuje. Nie daję rady tego ogarniać. Najchętniej wyniosłabym się stąd jak najdalej...

Gość Eleeena
zly pomysl.Trzeba innego rozwiazania.

ha, tylko jakie inne rozwiązanie wchodzi w grę? Na opiekunkę nas nie stać :(

Gość Eleeena
to jest mama meza , czyli kobieta, ktora dala zycie mezowi , wychowala go i twoj maz jest teraz twoim skarbem :-P Mysle, ze trzeba pomyslec o kims do pomocy , badz umiescic w Osrodku dla Chorych Przewlekle. Musisz sie liczyc z kosztami duzymi. Wiadomo, ze jest Ci ciezko, majac jeszcze male dziecko. Obydwoje musicie dzielic sie obowiazkami , bys Ty mogla troche zlapac oddechu i wypoczynku.

Gość Eleeena
sluchaj -wiem , ze mozesz isc do pielegniarki srodowiskowej.Zrobi wywiad , skieruje sprawe do Pomocy Spolecznej , moze dostaniecie opiekunke z urzedu na 2 -3-4 godziny.Jest odplata ( kiedys to bylo okolo 4 -6 zl/godz).

Dzięki za rady, z pielęgniarką środowiskową spróbuję, inna opieka na razie nie wchodzi w grę ze względu na koszty. Nie zaprzeczam, że to matka męża, że opieka jest konieczna itd., mówię tylko, że cholernie mi ciężko... Ale rady rozsądne, bardzo dziękuję

Gość Andzia z parku
Popieram Elenę. Nie można zostawić starej, chorej kobiety samej. To jedno, a drugie - masz prawo być zmęczona, jak wszystko jest na Twojej głowie. Pytałaś może w opiece społecznej, czy nie przysługiwałaby Wam opiekunka - chociaż na parę godzin tygodniowo? Poza tym - czy Twój mąż ma rodzeństwo? Musisz koniecznie z nim porozmawiać na temat opieki nad mamą, bo się wykończysz.

Andzia, mąż jest jedynakiem, rodziny dalszej nie ma (tzn. jest jakaś ciotka ale w innym mieście)

Jest jeszcze kwestia tego jak sama matka podejdzie do propozycji opieki ze strony innych osób, reakcja na obcą osobę może być nieciekawa...

Gość chcesz z obrotu czy z karata?
:classic_cool:🖐️

Gość Andzia z parku
No jak jedynak, to trudno - sami musicie ten wózek pociągnąć. Mama pewnie będzie zaniepokojona wizytami obcej osoby w domu, ale trudno. Myśl też o sobie, dziewczyno.

Gość Eleeena
sama znam osoby pracujace , jako opiekunki na godziny z Pomocy Spolecznej.Tak jak mowilam najprosciej zaczac od pielegniarki srodowiskowej.Madra pielegniarka pokieruje juz Cie dalej . To niezbyt duze koszty , odpoczniesz , zreszta wiem rowniez , ze nawet mozna na taka mame dostac 520 zl opiekujac sie nia, Zus jest tez oplacany. Raz na pol roku jest kontrola z MOPS. Pytaj dokladnie w Pomocy Spolecznej +Pielgniarka Srodowiskowa. Glowa do gory .Dasz rade sobie z tym problemem.

Gość fdgerrege
dawaj ja ci przypierdole :) jeśli tylko tyle to nie ma sprawy

Gość fdgerrege
a tak poważnie daj se na luz z opieką społeczną.Daj ogłoszenie albo sama poszukaj jest mnóstwo takich pań które piszą w ogłoszeniach że zajmą się osobą straszą lub niepełnosprawną.Ja korzystam z pomocy takiej pani przychodzi do mojej leżącej mamy.Ewentualnie idż do lekarza do którego jesteś zarejestrowana ty lub mama męża i zapytaj czy istnieje u was coś takiego jak pomoc pielęgniarki.U mnie jest jest firma w której zatrudniane są pielęgniarki i na wniosek lekarza taka pielęgniarka bezpłatnie przychodzi i pomaga.

Gość fgdfgdfg
zamknij oczy i sie rozbiegnij ktos ci napewno przywali w leb

Gość fgdfgdfg
zamknij oczy i sie rozbiegnij ktos ci napewno przywali w leb

Gość nasrałem jemu na piersi
u mnie masz jak w banku