Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 klarciika

Dieta z kasz膮

Polecane posty

Go艣膰 klarciika

Od wczoraj zacze艂am diet臋 polegaj膮c膮 na jedzeniu samej kaszy, b膮d藕 kaszy z warzywami. kto艣 si臋 przy艂膮czy?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 witiaaaa
Stosowa艂am i schud艂am 10 kilo w 6 tygodni przy r贸偶nych odst臋pstwach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cbadef
a jak膮 kasz臋 stosujesz ? najlepiej jaglan膮 - p贸藕niej gryczan膮 - i j臋czmienn膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lennnnka
Stosowa艂am taka diet臋 tyle, 偶e to nie by艂a sama kasza. 艣niadanie- owoc (banan, jab艂ko lub inny) II 艣niadanie jogurt ma艂y lub jakis deser mleczny obiad kasza (dowolna,w dowolnej ilo艣ci, tylko z przyprawami) Trzeba duzo pi膰. Nie chodzi艂am g艂odna i figurka znakomita, ale najlepiej dzia艂a jesli po obiedzie (ja jad艂am ko艂o 16-17) ju偶 si臋 nic nie je.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witiaaaa
Ja stosowa艂am r贸偶ne kasze, dodawa艂am te偶 warzywa i owoce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1969
czy kto napisze cos wiecej na tem temat? czy to jest dieta oparta na kaszy? jakiej kaszy? napiszcie cos wiecej - jak dlugo i co sie je oprocz kaszy ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
O widz臋, 偶e co艣 w temacie ruszy艂o. Ja postanowi艂am stosowa膰 r贸偶ne kasze , a do nich warzywa, mo偶e i mi臋sko drobiowe. My艣l臋, 偶e b臋d臋 urozmaica膰 偶eby si臋 za szybko nie znudzi艂o. Od dzi艣 zacz臋艂am te偶 pi膰 aquaslim

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1969
ponawiam pytania do za艂o偶ycielki topicu, udzieli mi odpowiedzi , czy to tylko sciema zeby trwal temat na foum?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
Poda艂am ci link. To jest dieta oczyszczaj膮ca. Poszukaj sobie o niej w internecie jest duzo informacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1969
klarciika- dzieki ale tam nie ma nic konkretnego, nast watek na forum i chaotyczne wypowiedzi, napisz cos wiecej jak zamierzasz to wprowadzic w swoje posilki- jaka kasze? jak dlugo? z czym bedziesz ja jadla? I I CO ORPOCZ TEGO DO JEDZENIA? jakies zasady itd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
monodieta kaszowa - pod tym has艂em w necie naprawde wiele sie dowiesz, a ja zaraz te偶 co艣 wi臋cej napisze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
Dieta pszenna lub kaszowa Polega na jedzeniu wy艂膮cznie gotowanych ziaren pszenicy lub kaszy. Zamiast ka偶dego posi艂ku spo偶ywamy (4-5 razy dziennie) ok. 1 szklank臋 ziaren, kt贸re warto wcze艣niej wymoczy膰 przez noc, a potem gotowa膰 pod przykryciem na ma艂ym ogniu. Pszenic臋 gotujemy w trzykrotnej obj臋to艣ci wody (przez ok. 2 godziny). Pszenic臋 mo偶na zast膮pi膰 kasz膮 jaglan膮, gryczan膮 lub p艂atkami zbo偶owymi. Dieta przede wszystkim oczyszcza organizm i poprawia stan naszego zdrowia. Uwa偶ana jest za jedn膮 z najbezpieczniejszych diet oczyszczaj膮cych, gdy偶 zawiera sporo bia艂ka, w臋glowodan贸w, troch臋 t艂uszczu, sk艂adniki mineralne i niekt贸re witaminy. Mo偶na j膮 stosowa膰 3-14 dni, zw艂aszcza gdy wzbogacimy j膮 o porcj臋 warzyw, owoc贸w lub 艣wie偶e soki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1969
dziekuje juz mam fulk informacji- takie oczyszczenia mozna stosowac max 3 dni a nie jak niektorzy pisza 10 dni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
Dietka poprawia znacznie przemiane materii, jest dobrym wstepem do ka偶dej innej diety i oczywi艣cie odchudza trwale.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
Wiesz , je偶eli z czasem urozmaicisz o owoce, warzywa i chude mi臋so, nabia艂 to mozna naprawde stosowac o wiele d艂u偶ej. Chudniesz i poprawia ci sie metabolizm. Ja szczerze polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z.w.k.o.m.o.u
a ja mam bulimi臋 ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
Monodieta (np. kaszowa, ry偶owa) G艂贸wnym celem jest oczyszczenie organizmu z toksyn i uregulowanie poziomu glukozy we krwi. Tempo chudni臋cia w monodiecie to zazwyczaj oko艂o 0,5 kg dziennie. Monodieta polega na tym, 偶e przez kilka dni je si臋 jeden rodzaj po偶ywienia na 艣niadanie, obiad i kolacj臋 (np. kasz臋 albo pszenic臋 albo ry偶). W diecie tej nie wolno stosowa膰 cukru ani soli. W diecie wolno pi膰 tylko wod臋 i s艂abe napary zio艂owe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
z.w.k.o.m.o.u - pr贸bujesz co艣 z tym zrobic ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1969
klarciika 0.5 kg dziennie? to dobry wynik?pytanie jak dlugo? dziekuje za odpowiedz,powodzenia w odchudzaniu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z.w.k.o.m.o.u
Nie wiem, co. Tylko, 偶e w moim przypadku ja wymiotuj臋 po KA呕DYM posi艂ku, dlatego spadek wagi jest widoczny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
1969 - wiesz to jest w opisie tej diety. W zyciu r贸znie to bywa. Raz wi臋cej , raz mniej. Wazne zeby wszystko robic z g艂ow膮, a ja tak chce. Co do kasxz, to jedno jest pewne - s膮 zdrowe i syc膮ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
z.w.k.o.m.o.u mo偶e wybierz sie do jakiego艣 psychologa ? Musisz co艣 z tym zrobi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z.w.k.o.m.o.u
psycholog powie mi "opanuj to" a ja nie umiem, ju偶 nawet nie musze wywo艂ywa膰 wymiot贸w...same przychodz膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z.w.k.o.m.o.u
nie chce anga偶owa膰 w to ch艂opaka, ani matki... to moja osobista walka...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
No to musisz zrobic wszystko 偶eby ja wygra膰. A jak do tego dosz艂o , 偶e wpad艂a艣 w t臋 chorob臋. Prosz臋 opisz, niech to b臋dzie przestroga dla innych ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z.w.k.o.m.o.u
Kiedy艣 by艂am grubaskiem. Wa偶y艂am 68kg przy wzro艣cie 162, mo偶e nie ma tragedii ale ja czu艂am si臋 藕le i cz臋sto s艂ysza艂am niefajne uwagi na sw贸j temat. Mimo, 偶e nie by艂am najgrubsza najbardziej si臋 przejmowa艂am i ludzie nie偶yczliwi mi to wykorzystywali. Potem schud艂am do 55 kg , lecz chcia艂am jeszcze i jeszcze. Troszeczk臋 si臋 zaniedba艂am bo gdy wesz艂am w zwi膮zek m贸j ch艂opak ci膮gle dokarmia艂 mnie jakimi艣 fast-foodami i waga podskoczy艂a do 59 co mnie za艂ama艂o... Po tej drastycznej dosy膰 diecie gdy schud艂am do 55 kg z 68 w ci膮gu p贸艂tora roku m贸j organizm nie m贸g艂 tolerowa膰 t艂ustych potraw i na wszystkie reagowa艂 wymiotami. Teraz pr贸bowa艂am je sama wymusi膰 i wesz艂o mi to w nawyk , dodam , 偶e mam dobr膮 przemian臋 materii , cho膰 mo偶e to te偶 wynika z rozregulowania organizmu, 偶e praktycznie co posi艂ek albo samoistnie jestem przeczyszczona, albo prowokuje wymioty. Naprawd臋 chcia艂abym znowu 偶y膰 jak normalny cz艂owiek, kt贸ry mo偶e sobie i艣膰 z przyjaci贸艂mi na pizz臋 , a nie pod byle pretekstem wymyka膰 si臋 do 艂azienki aby wszystko zwr贸ci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klarciika
Wiesz nawet te 68 kilo to nie by艂a tragedia i pewnie wolalabys do tego wr贸cic ni偶 偶eby by艂o jak jest. Bulimia to powa偶na choroba i mysl臋, 偶e samej ci臋偶ko ci b臋dzie z niej wyj艣膰. Mysl臋, 偶e powinna艣 o tym porozmawiac z ch艂opakiem i powinien cie w tym wspiera膰. Je偶eli mu ufasz i jest ci bliski, a on ciebie kocha to zrobi wszystko zeby pom贸c ci z tego wyj艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witiaaa
fajna dietka - od dzi艣 do niej wracam

Udost臋pnij ten post