Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna z wrzesnia

Do tych co często podróżują pociągami

Polecane posty

Tak jak w temacie , mam zamiar jechać pociągiem z Kołobrzegu do Katowic trochę się boję bo jestem młoda ( 18 lat ) i jadę sama . Powiedzcie mi czy są jakieś stacje na których warto uważać ?

Gość AbuDabiSabi
A jedziesz w dzien czy noca?

No właśnie właśnie nie wiem jedni mi doradzają żebym jechała nocą i wykupiła kuszetek ale ja osobiście wolę jechać w dzień .

Gość AbuDabiSabi
Jak jedziesz sama to jedz w dzien. Jechalem niedawno pociagiem prawie cala noc Przemysl - Wroclaw i bylo spokojnie, ale roznie to bywa. A jaki to pociag?? TLK ??

Tak TLK

Gość angelaaaaaaa90
jedź w dzień. Sama jeżdżę rożnie,ale nie warto kusić losu.Jesli masz mozliwosc jedź w ciagu dnia, siądź w wagonie z kobietami, nie siadaj samaa

Gość AbuDabiSabi
TLK sa najgorsze pod wzgledem bezpieczenstwa to dawne pospiechy Jak jedziesz w nocy bo siadaj w pierwszym przedziale jak najblizej przedzialu dla konduktorow

kupuj kuszetke dlaczego>? bno to dluga podroz tania kuszetka w cenie 25 zlotych w kuszetkach jest obsluga warsu wiec nic ci nie grozi bo strefa jest odcieta od reszty klas 1 i 2

Gość AbuDabiSabi
Tak z ciekawosci sprawdzilem i chyba nie masz wyboru bo z Kolobrzegu do KTW jest tylko jeden pociag dziennie o 9.05 To bedzie dobry wybor, cala podroz w dzien ludzi na takiej trasie bedzie pewnie duzo wiec powinno byc bardzo bezpiecznie

Pewnie będę jechać w dzień ale trochę panikuję . Pociąg jedzie prawie 10 godzin chyba tam zwariuje ;p

Gość AbuDabiSabi
A poza tym jak widze w tym pociagu jest wagon bezprzedzialowy. Tam najbezpieczniej bo jest okolo 100 miejsc i raczej nie ma sznas zeby cie ktos zaatakowal.

Dziękuje wam bardzo za odpowiedzi , mam nadzieje że dojdę tam bez żadnych komplikacji ;)

W ciągu dnia samemu można jechać, choć męczące są takie dłuższe podróże. Teraz w związku z feriami itp pociągi pustkami raczej nie powinny świecić. Jeśli nocą to tylko i wyłącznie kuszetką bądź sypialnym. Jak coś to pewnie są nocne autokary jeżdzące północ-południe, jeśli będziesz czuła się bezpieczniej (ale nie polecam, z niewygody szlag trafia)

Tak tak autokar jest tylko że koszt biletu w jedną stronę to koszt dwóch biletów pociągiem ;)

Gość angelaaaaaaa90
kup sobie wcześniej bilet,gdyz teraz w niektorych tlkach wprowadzili miejscowki

Tak wiem , w poniedziałek mam zamiar się wybrać i kupić bilet ;)

Pociągiem tak czy inaczej wg mnie lepiej :P Jechałam ostatnio sama w dzień 10 godzin ponad i nie było źle :) Jeden dziwny facet przez 3 ha wprawdzie jechał, ale w przedziale ciągle inne dziewczyny były więc OK;)

Mi też wydaje się że pociągiem będzie o wiele lepiej i szybciej ;)