Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weareanimals

CIĄŻA!!!

Polecane posty

Gość weareanimals

hej dziewczyny, mam 18 lat, stosuje tabletki antykoncepcyjne od marca2010. biorę, je systematycznie. do sierpnia, mój partner nie kończył we mnie, natomiast od końcówki sierpnia cały czas kończy we mnie. kochamy się dość często, nie stosujemy żadnej dodatkowej metody antykoncepcyjnej, aczkolwiek zdajemy sobie sprawę z konsekwencji, jednak dziecko planujemy znacznie później. osobiście wychodzę z założenia, że jak się stosuje anty systematycznie, to nie jest się w stanie zajść i właśnie tu zaczyna się mój problem... już raz schizowałam, ale okazało się, że nie jestem, i po raz kolejny mam czarne scenariusze. od kilku dni, mam lekkie krwawienie, chociaż, że dopiero jutro zacznę przyjować 4tabletki placebo, ale zwalam winę na pęcherz, bo tak nieraz mam, do tego lekko utyłam, ale może to jest spowodowane tym, że niebawem okres, nie wiem... dodam jeszcze, że wizyte u lekarza mam dopiero w przyszłym tygodniu, bo na nadchodzący nie było miejsc -.- PROSZĘ POMÓŻCIE JAKOŚ.

Gość dionisja
skoro krwawisz to w ciąży nie jesteś

Gość rereerrr
za ostro wchodził bydlak...

Gość weareanimals
tak, tylko, że czasami zdarza się krwawienie podczas ciąży, o to chodzi... to jest takie leciutkie krwawienie, czekam na okres, ale jak poczytałam tyle rozmaitości to sama już nie wiem...

Gość dionisja
na forum nikt Ci nie wywróży. zasadnicze pytanie: robiłaś test???

Gość dionisja
krwawienie w ciąży zwykle oznacza poronienie

Gość nie jesteś w ciąży
nie wkręcaj sobie, bo jeszcze sobie uroisz ciążę. Ja brałam długo pigułki i również regularnie. Jak byłam młodsza to też wpadałam czasem w paranoje, że zaciążyłam. Możesz spać spokojnie. Plamienie masz, bo może z nerwów Ci się nieco poprzesuwało.

Gość dionisja
plamienie przecież często występuje między tabletkami.

Gość weareanimals
dionisja - nie, nie robiłam, na razie nie mam nawet jak zakupić, ale chyba to uczynię w poniedziałek. nie jesteś w ciąży - kochana, naprawdę nie wiem co myśleć, ale już świruje...

Gość 17073731-1-1-1333
skoro bierzesz się za seks powinnaś liczyć się z konsekwencjami Ty i Twój partner. Teraz srasz w gacie czy jesteś w ciąży i czy nosisz pod sercem niechciane dziecko. Żadne dziecko takiej matki też by nie chciało, więc odetchnij z ulgą jak się okaże że jednak nie jesteś w ciąży.

Gość nie jesteś w ciąży
przecież napisała, że liczą się z konsekwencjami! To, że się ktoś liczy z konsekwencjami nie oznacza, że się nie obawia :) A Ty na serio się nie przejmuj :) Zobaczysz, że nie jesteś. Jak chcesz mieć szybko pewność to idź do przychodni i zrób test z krwi beta hcg, koszt około 30-35zł.

Gość weareanimals
17073731-1-1-1333 - pozdrawiam, skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, nie moja wina, napisałam wyraźnie, że liczymy się z konsekwencjami, nei chce być w ciąży bo mam plany na przyszłość, biorę się za seks bo dojrzałam, skoro będac w zwiążku z jedną osobę, przez 2,5roku nic nie robiąc, to naprawdę jest to coś, bynajmniej tak jest w moim mniemaniu... nie wiesz jaką byłabym matką, więc proszę zaoszczędź sobie takich komentarzy...

Gość 17073731-1-1-1333
sorry może się trochę unniosłam ale wkurza mnie takie podejście. Nie wiem czy wiecie ale na płód już od poczęcia ma wpływ podejście matki do niego, czy jest chciane czy nie. Żal mi się robi tych biednych niechcianych maleństw które ktoś powoła do życia przypadkiem i uważa za wpadki. oczywiście nie mam na myśli autorki, mówię ogólnie

Gość weareanimals
coś na pewno zrobię w tym kierunku, chce wiedzieć szybciej, niż później, przygotować się i tak dalej. : )

Gość weareanimals
jestem załamana, i będę do póki się nie wyjaśni, ale nie mam negatywnego nastawienia, do dziecka, które możliwe, że się rozwija... wolalabym to wszystko zaplanować i wtedy, a nie tak po prostu, niestety mówiąć brzydko przez "wpadke"...

Gość bez wymyslonego niku
po pierwsze z własnego doswiadczenia Ci powiem ze zakladanie takich tematow na kafe tylko pogarsza sprawe! Ale posluchaj skoro bierzesz tabletki systematycznie, nie bralas antybiotykow nie wymiotowalas nie mialas biegunki ani nie pilas dziurawca to jak mozesz być w ciązy? Przecież biorąc tabletki nie zachodzi sie w ciąze, a ci wszyscy, którzy wypisuja ze sa kobiety ktore wpadly albo sciemniaja, albo one same zrobily jakis blad w braniu. A u Ciebie dochodzi jeszcze brak finiszu w środku wiec nie masz co sie martwic! A to krwawienie moze byc wlasnie z brania tabletek, moze powinnas je zmienic? Idz do lekarza popytaj, ale nie wkrecaj sobie że jesteś w ciazy, bo pewnie nie jestes!

Gość weareanimals
aktualnie to dochodzi do finiszu we mnie, ale pozostałe rzeczy nie miały miejsca...

Gość bez wymyslonego niku
no ale wlasnie po to bierze sie tabletki, żeby nie trzeba bylo sie dodatkow zabezpieczać! ja tez jestem z tych panikujacych, ale nie martw sie wszystko bedzie dobrze! i nie czytaj nic w necie nie szukaj bo to tylko pogarsza sprawe!

Gość weareanimals
dziękuję za to podniesienie na duchu, teraz czekam na okres, a potem na wizytę u mojego lekarza, oh mam nadzieję, że przyniesie mi on takie zadowalające informacje jak Ty. : ) pozdrawiam i życzę spokojnej nocy. : *