Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka sobie ona.

Wywołanie porodu....

Polecane posty

Witam pewnie temat był już poruszany miliony razy, ale chciałam zapytać o niego jeszcze raz. _czy można pomóc maluszkowi żeby akcja porodowa się ruszyła? _czy u kogoś poród zaczął się bez wcześniejszych ,,objawów,, _ i inne cenne informacje,porady, i doświadczenia.

po co chcesz miec wczesniej poród, nie rozumiem ile dni po terminie jesteś?

nio nio---termin już tuż tuż, wcześniejszy poród wcale nie jest mi potrzebny ale pewnie jak kazda mama, już ciekawość, i chęć bycia z dzieckiem mnie zadręcza.

Gość monopol
mi wody odeszły, ale nie miałam skurczy i musiałam mieć wywoływany poród. powiem jedno, że bóle są o wiele silniejsze takie wywoływane, niz naturalne. niestety jak mus to mus. wszystko da się wytrzymać,byle dziecko zdrowe sie ujrodziło

Ja nie robiłam nic by wywołać poród , lekarz mówił ze mam duzo sprzatac typu mycie podłóg, okień itp... ale nie stosowałam tego i w rezultacie uodziłam 9 dni po terminie bez pomocy.... (samo się zaczeło). :)

nie wiem ile jest w tym prawdy ale ponoc stymulacja sutkow w czasie spodziewanego porodu wydziela hormon ktory moze pomoc wywolac porod..falsz czy prawda nie wiem :) mozesz w razie W zastosowac i powiedziec c zy podzialallo :)

wiesz może sa jakieś sposoby typu gorace kapiele czy herbatki, ale to na pewno nie pomoże twojemu dziecku, rozumiem że chcesz szybko już zobaczysz swoje maleństwo, ale powiem ci coś jako matka małej dwójeczki...kobito ciesz sie chwilą, odpoczywaj, wyjdz z domu (z mężem np do kina), bo potem to ni hu hu, za dzieckiem nie będziesz juz miał tyle czasu dla siebie, a jak bedziesz miała to bedziesz wolała w domu siedziec :P ja rodziłam córe 4 dni po terminie, syna 6 dni po, powiem ci że żadnych ale to zadnych oznak nie miałam, chodziłam tylko po terminie co dwa dni na ktg i tyle, czekałam aż się niespodziewanie zaczeło, z córą w nocy wody odeszły, a z synem w szpitalu mnie zostawili bo ktg wskazywało juz jakies skurcze, ja ich nie czułam, pewnie by mnie wypuścili, ale ze było miejsce na patologii to mnie przyjeli, w szpitalu byłam o 15 a w nocy o 1 pierwszy skurcz, o 4 urodziłam, mąż ledwo zdazył przyjechać :P, także widzisz, to dziecko samo wybioera sobie porę :P kolezanka miała wywoływany poród, a była 2 dni po, bo sie uczepiła że nie da rady juz dłuzej czekać, więc sztucznie wywoływali prawie 15 godz, i sie pytam po co?? skoro ani dziecko ani ona nie musiała akurat wtedy rodzic, nie było żadnego zagrożenia ni nic takiego, ale sama teraz ma nauczke przyszłosć:P

Też troszkę słyszałam o ,,zwiastunach,, zbliżającego się porodu...i oczywiście wszystkie mam:P -ciemna linia na brzuszku, -spadek wagi lub jej zatrzymanie. -mdłości ...

Gość namms
ciemna linia? mówisz o linea nigra? to nie zwiastun porodu -niektóre kobiety mają ją przez większość ciąży. Objawy przepowiadające poród: http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm