Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

Co po bebilonie pepti 2?Jak długo alergia?

Polecane posty

Witam drogie mamy:) Mam pytanie Tak się ostatnio zastanawiałam jakie mleko podaje się po bebilonie pepti 2? Mój syn ma stwierdzoną prez pediatrę alergię i dostał bebilon pepti Co podawać jak skończy rok?Dalej 2?Póki co po produktach z mlekim nie wysypuje go ale czasem wymiotuję więc chyba dalej ma tą skazę Co jakiś czas to sprawdzam i są te wymioty Nic poza tym jak to jest

Kiedy minie ta alergia? Bo mleko jest tak niedobre że syn pije go sporadycznie - ostatnio pił dwa miesiące temu:/ Póki co dostaje jeszcze cycusia w nocy ale będę go odstawiała i co wtedy?Skąd ma czerpać wapń?

Pepti robi tylko 1 i 2, więc musisz dawać 2 aż mu minie. Może to być po roku, dwóch lub trzech albo nigdy... Różnie bywa. Możesz próbować mieszanek sojowych, mleka koziego, owczego, zbożowego a nawet się tu dowiedziałam kokosowego-taka mieszanka w proszku... :)

Gość mamama27
hmm nie rozumiem cie autorko - dajesz dziecku pepti i jednocześnie produkty z mlekiem? to jak się ma wyleczyć ze skazy jak walisz w niego mleko?? mój synek tez ma skaze - był na nutramigenie - jak skończył rok udało nam się przejść na bebiko 2 ha - jada też jogurty - i tyle narazie - ma 14 m-cy skończone

Pediatra zasugerowała bym co kilka miesięcy podawała coś z mlekiem by zobaczyć czy alergia nie mineła Jak inaczej mam to sprawdzic? I chyba ja ma skoro wymiotuje Co prawda nie obficie ale zawsze cos tam zwróci Mój problem polega na tym,że syn pić tego mleka nie chce Wyjdzie tak,że skończy rok i nie będzie wogóle pił mleka!

Gość ,,,
moja córka ma już 7 lat i od ponad 5 jest na diecie, podaję jej mleko niskolaktozowe, można je kupić w sklepach carrefour. Wychodzenie z diety zaczęłyśmy od jogurtów naturalnych. Wcześniej było mleko kozie. Wapń jest w migdałach, robiłam jej kaszki na Sinlac-u z dodatkiem migdałów startych na mąkę

Gość mamama27
dziwne że pediatra kazał dawać produkty z mlekiem mniemam że krowim a nie kazał dawać mleka innego - mój jadł nutramigen tylko na kaszke na gęsto - samego też nie wypił i bebiko ha tak samo teraz je - raz z płatkami a raz z kaszką - samego nie wypije

Przetwory mleczne mają bardziej rozbite białko niż mleko-w wyniku przetwarzania łańcuchy białka się rozpadają na mniejsze części dlatego też daje się przetwory typu jogurty naturalne, sery topione,twarogi. Świetnym źródłem wapnia jest sok pomarańczowy. Jogurty naturalne sprawdzają się poza tym w uczuleniu na laktozę, a nie zawsze można je podawać przy uczuleniu na białko.

Mój syn nie chce nic co zawiera to mleko - poczuje smak i koniec Jogurty jak dawałam na próbe jadł ze smakiem

Gość onnnaaaaaa
adalis86: moja córka piła pepti jakoś od 3 tygodnia życia ...... lekarz podejrzewał nietolerancją mleka krowiego lub laktozy - nie mogłam jej podawać nic co zawierało te substancje i było ok, co jakiś czas po skończonych 6 msc podawałam jej sladowe ilośći jedzonka, które zawierały laktozę/mleko krowie ...... do 12 msc zycia nie było mowy o przyswajaniu tego :-/ za każdym razem ulewała/zwracała. Minęło wszystko po ok. 14 msc jej życia, była to dla mnie taka radość, że może jeść wszystko jak inne dzieci - strasznie bałam się, że będzie musiała mieć specjalne menu :-/ większość dzieci do roku czasu ma tą przypadłość - u nas jeszcze były straszne kolki :-/ tak więc do ok. 14 msc życia podawałam małej pepti 1, następnie pepti 2- po czym przeszłam na bebiko po 6 msc stopniowo i jak było ok to przeszłam na mleko bebiko 3 - takie po roku czasu ......

Gość onnnaaaaaa
moja córa też nie przepadała za tym mlekiem i zawsze piła go mało :-/ więc jak już mogłam wprowadzić kaszki - po 4 msc na mm/po 6 msc na cycku z tego co pamiętam ..... kupowałam kaszki z bobovity, które robiłam na mleku pepti i wcinała

Gość onnnaaaaaa
teraz ma 16 misięcy i wcina wszystko - mam nadzieję, że i u Was minie, pozdrawiam