Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Make-up forever

Która boi się pokazać ludziom bez makijażu?

Polecane posty

Gość Make-up forever

I dlaczego?

Gość December 2011
Niestety mam przebarwienia i wyglądam jak pantera :( Bez makijażu chodzę tylko na plażę - na szczęście mam krem brązujący 50 SPF, czapka i okulary. Czasem jak mi się nie chce calkiem malować to kładę tylko podkład zeby wyrównać kolor. Zazdroszczę dziewczynom, które mogą się nie malować.

Jestem brzydka, bez makijażu wyglądam jak potwór. Dlatego nie pokazuję się światu, bez pudru i wymalowanych oczu. Wstydziłabym się tak wyjść z domu.

Gość saeco
u mnie to różnie, jak mam więcej czasu to zrobię makijaż, ale nie wstydzę się chodzić bez, mam w miarę ładną skórę

Gość pisemko na różne sprawy
zawsze mam na sobie makijaż. dbam o siebie i nie chodzi tutaj o to,że mam problemy z cerą. po prostu uważam że elegancka i zadbana kobieta powinna się malować

Gość pisemko na różne sprawy
i nie mówię tutaj o tonie tapety, ale chociażby o delikatnym podkreśleniem kości policzkowych i wytuszowaniu rzęs

Gość ja się nie boję
;)

Gość prawie zawsze tapeta
bo: rozszerzone pory popekane naczynka tłusta cera czasem wypryski bardzo wąskle brwi (musze użyć cieni do brwi żeby wyglądać normalnie)

Gość latam sobie
ja pracuję w zawodzie stewardesy i makijaż jest obowiązkiem. mamy nawet szereg kursów z makijażu zanim zaczniemy pracę. kiedyś koleżanka zapomniała się umalować...na miejscu została zwolniona

Gość kobietkataka90
kiedys jak mialam tradzik nawet drzwi nie otwieralam nieumalowana a teraz... wole byc umalowana niz nie, no ale jak juz musze to wyjde bez wiadomo chociaz bede miala zly humor bo makiijaz poprawia samopoczucie i dodaje pewnosci siebie. MAKIJAZ- NIE TAPETA.

Gość straszne co piszesz
Mam nieładną i tłustą cerę, więc podkład musi być. Może nie straszę, ale wyglądam gorzej bez. Ale, żeby wyjść na zakupy nie potrzebuję pełnego makijażu:)

Gość myślę żeeeee
każda zadbana kobieta powinna się malować. chociaż rzęsy i błyszczyk. wypowiedzi typu: nie maluję się bo mam super cerę i nie potrzebuję wynikają raczej z lenistwa. czy to taki problem nałożyć błyszczyk i tusz do rzęs?

Gość myślę żeeeee
w większości prestiżowych firm, na wysokich stanowiskach wymagany jest od kobiet makijaż.

Gość mDAODAPA
nastolatki bez makijażu- ok, rozumiem. Dorosłe kobiety bez makijażu...no cóż...uważam,że powinny się malować i podkreślać swoją urodę.

Gość saeco
do myślę że, nie zgadzam się z tobą ja mam czarne, gęste i długie rzęsy wiec jak je pomaluję to są bardzo mocno podkreślone, wiec w zasadzie nie muszę ich malować, a co do ust i błyszczyka to używam, albo pomadki tylko po to by chronić usta przed pogodą. Więc brak makijażu moim zdaniem nie równa się brak kobiecości czy niedbanie o siebie. przez to, że nie używam podkładów, cieni czy tuszy często mam mniej zmarszczek, zresztą nie raz słyszałam, że wyglądam dużo młodziej, nikt mi nie daje tyle lat ile mam w dowodzie :-) bo jak wiadomo przy zmywaniu tego wszystkiego np mleczkiem naciągamy skórę i w ogóle.

Gość Julia loved
ja zwykle maluje tylko oczy bo lubie uzywam kosmetyków avon z seri super schock

Gość zdezorientowana zne
latam sobie - jesteś stewardessą, pytanie z innej beczki - znasz się może trochę na odprawach online? I tym np. że nie mam dowodu i czy mogę lecieć na paszport, mimo, że w online jest dowód?