Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edyta k

Jak robicie jajka faszerowane ?

Polecane posty

Gość edyta k

Proszę,napiszcie dokładny przepis jak robicie jajka faszerowane :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wersja leniwa/szybka - z jajek ugotowanych na twardo i przekrojonych na pół wyciągam żółtka, mieszam je z czym tam się chce/ma (np. z posiekanymi usmazonymi pieczarkami, albo wiejska kiełbasą albo tylko cebula i szczypiorem, albo ryba wędzoną plus do tego majonez i z powrotem do połówek bialek wersja dla cierpliwych/czasochłonna: ugotowane na twardo jajka kroję na pół - w skorupkach - wyciągam ze skorupek wszystko, mieszam, z czym chcę, masa musi być w miare sucha, z powrotem do skorupek, potem te połówki na talerz z bułka tarta i na patelnię z masełkiem rozpływają sie w ustach, tylko trochę zachodu z tym jest i nie każdy zniesie dźwięk krojonych skorupek jajecznych ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kapustkabrukselkowata
Na wiele sposobów! - gotuję potrzebną ilość jaj na twardo,po ostudzeniu wyjmuję żółtka i mieszam je z: * majonezem+szczypiorek *ze szprotkami wędzonymi +drobno pokrojona szalotka *drobno pokrojona szynka i majonez *awokado i szczypiorek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MamaCóreczki
Ja robię tak. 1. Gotuję jajka na twardo 2. Kroję na pół podłużnie 3. Wyjmuję żółtko i rozdrabniam widelcem. Obieram, myję i kroję drobniutko pieczarki. 4. Zesmażam pieczarki z odrobiną cebuli (może być też bez). 5. Mieszam żółtka z pieczarkami 6. Wkładam do połówek jajek 7. Nakładam trochę majonezu i do dekoracji listeczek pietruszki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×