Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MARYNA111

Moja nastoletnia córka zbyt poźno wraca z randki do domu.

Polecane posty

Znów pojawił się u mnie problem i piszę tu, ponieważ mam do Was zaufanie, że mi pomożecie. Otóż moja 16 - letnia córka od miesiąca spotyka się z chłopakiem o prawie 3 lata starszym od niej, poznali się w szkole. Codziennie widują się w szkole, a po szkole widują się tylko wieczorami - od. ok. 19:00. Problem w tym, że córka przychodzi z randki ok. 23:00 lub najdalej do północy, choć ma przykazane, że do 22:00. Ale ona kompletnie mnie nie słucha, nie chce też słuchać argumentów swojego taty (ja ją samotnie wychowuję i nie mieszkam z jej tatą), ani swoich dziadków, czy też innych osób, ani psychologa. Jest objęta nadzorem kuratora, gdyż jako 14 - latka przebywała w placówce wychowawczej przez pół roku, z powodu opuszczania szkoły i okropnego zachowania się w stosunku do mnie, więc nie słucha też kuratora. Teraz mówi, że ten półroczny stracony czas musi sobie jakoś odrobić i np. wczoraj jej chłopak siedział u niej aż do 00:30! Zaczęłam ok. 23:00 dawać im do zrozumienia, że już pora rozstać się, ale ona zaczęła bardzo brzydko się do mnie odnosić. Na dodatek zaczęła podważać też spotkania moje z moim partnerem, który przyjeżdża do mnie co 2 tygodnie i jest od piątku do niedzieli, nocując u mnie. Ale ja jestem dorosła, mam swoje lata i nie pozwolę, żeby moja córka miała jakieś "ale" do moich spotkań. Najgorsze jest to, że ciągle powtarza, że jak nie pozwolę jej być poza domem dłużej niż do 22:00, to ona nie pozwoli, żeby mój partner nocował u mnie. W takich warunkach trudno żyć normalnie, nie daję już rady. Czy Was też spotkało coś podobnego i jak wybrnęliście z tego?

Gość TokycznaKobita
To twój dom, twoje zasady a jak jej sie nie podoba no to sorry, jej ból.Nie moze tak byc, mlodej sie pomylili hierarchie kto jest kim i kto ma ostateczny decydujący glos .Mozesz sie spotykac z kim chcesz i zaprazsac kogo chcesz, wkoncu jestes na swoim i masz absolutne prawo nie tlumacząc sie corce z niczego, za to ona nie ma takich praw i wyraźnie jej to uswiadom

Weszła Ci na głowe, ona nie powinna mieć nic do gadania w kwestii Twojego partnera. Jak jej to nie odpowiada to niech się wyprowadzi. Ona ma 16 lat.. Powinna Cię słuchać. jeśli nie wróci o 22 to nie dawaj jej kieszonkowego, odłacz internet.. Może się opamieta.

Czy stosujesz wobec corki jakies kary za te zachowania jak opiosujesz?jestes konsekwentna w tym? Tak na uboczu to wcale nie masz przymusu dawac pozwolenia corce aby przyprowadzala do was swojego chłiopaka, jesli nie umie przestrzegac zasad , i przegina pałe .Ma wyznaczona godzine do kiedy moze przyjmowac gosci, jesli tego nie przestrzega to wcale nie bedzie nikogo zapraszac i niech wybiera co woli Tak samo z wyjsciami, albo stosuje sie do twoich nakazów ,albo zerro z wyjsciami

Gość no oko widać
że to jakaś patologia! Pewnie miałaś córkę młodo może w wieku 17-18 lat. W ogóle sie nie przykładałaś do wychowania = efekt poprawczak córuni. Z ojcem swojego dziecka sie rozstałas a teraz sprowadzasz sobioe co dwa tygodnie gacha na chate na bzykanie. Jaka matka taka córka!

Gość no oko widać
a wy tu pieprzycie o jakiś zasadach! teraz?! to ona sobie może pogadac do lustra! albo na kafe.

manaam moim zdaniem jesli corka nie wraca o wyznaczonej godzinie czyli 22 ,tylko kiedy sobie zechce to pierwszorzednie odwolac pozowlenia na jakiekolwiek wyjscia tym bardziej nocne, a nastepnie szlaban na media , i przyjemnosci gdy złamie ten zakaz

ToksycznaKobita: Ale zapewne ona sobie nic nie zrobi z tego zakazu tak samo jak nic nie robi sobie z godziny wyznaczonej na powrót.

Gość elekepelekee
a mi sie wydaje ze brakuje tu wychowania przez ojca dziewczyny. to ojciec zazwyczaj budzi respekt.

Po pierwsze moglabys tak z uprzejmosci odpisac na powazne pytanie jakie tutaj tobie zadalismy, a nie malo istotne kiedy urodzilas, ale juz nie musisz,a po drugie uwazam ze temat to prowokacja poniewaz czytalam twoj topik jak pisalas na temat wlasnej corki .Cytuje:: .......Córka jest typową domatorką, dosłownie całe dnie siedzi w domu, nie spotyka się z nikim po szkole.......... Zupelna odwrotosc tego co tutaj piszesz. Niestety kolejny trolluch.Bo jedno drugiemu zaprzecza i tyle

Gość no oko widać
no to dajcie linka