Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TeaTree

odstawienie tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Od miesiąca nie biorę już tabletek antykoncepcyjnych, brałam przez 1,5 roku najpierw Naraye, potem Yaz ale najdłużej Cilest i czułam się po tych tabsach źle, w dodatku zerowa ochota na seks...postanowiłam więc odstawić to świństwo;/ Przerzuciłam się z chłopakiem na seks z prezerwatywą, ale nie wiem czy to jest dobry środek na dłuższy czas...mam stałego partnera, i teraz nie mam pomysłu na zabezpieczenie poza tabletkami. Co stosujecie aby się zabezpieczyć, poza pigułkami chormonalnymi???Pytanie głównie do kobitek w stałych związkach, które jednak nie chcą mieć narazie dzieciaczka...

Gość Liza111
Jestem w podobnej sytuacji. Od jakiegoś czasu biorę tabletki. Jeszcze ich nie odstawiłam, ale planowałam to zrobić jak tylko skończę to opakowanie. Z tym, że teraz mam wiele obaw. Przed braniem tabletek prawie przez rok stosowałam metodę: prezerwatywa + stosunek przerywany. Działała i chciałabym do tego wrócić bo jednak martwię się o swój organizm. Z drugiej strony tabletki chyba są najbardziej skuteczną metodą, a ja na razie nie mogę mieć dziecka!

"poza pigułkami chormonalnymi???" Może właśnie dlatego źle się czułaś, że stosowałaś tabletki CHormonalne. 😴

Spróbuj Patentex oval, są dostępne w aptekach bez recepty. To globulki dopochwowe, używasz przed stosunkiem ok.10-15 minut, jedyny minus jak dla mnie to to że się okropnie pienią, ale działają bez zarzutu.

Gość nicole__
Widocznie Ci nie służą. pomyśl o innych metodach. Ja np. stosuję FAM. Czyli w dni płodne prezerwatywa, w dni niepłodne się nie zabezpieczamy. metoda się sprawdza. A odpowiednie dni określam testerem afrodyta

Może źle czułam się, bo lekarz przepisywał mi tabletki tak od sobie, nie robiąc mi żadnych badań...ale chyba większość ginekologów tak robi. Zrobię sobie przerwę w tabletkach, później wymuszę na lekarzy badania i dobranie tabletek pod tym kątem... chociaż i tak się boję o swój organizm... po tabletkach miałam takie objawy jak bóle głowy(wczesniej głowa praktycznie nigdy mnie nie bolała), drętwienie i puchnięcie nóg, bóle w podbrzuszu, które zresztą mam do dziś, mimo że miesiąc już tabletek nie biorę... zastanawiam się nad metodą prezerwatywa+ stos. przerywany , tylko musi mi się najpierw cykl unormować , wrócić do"normalności" sprzed tabletek...