Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3131

6 dziecko nie chce spać

Polecane posty

mam taki problem. dziecko wieczorem zasypia mi dopiero około godz 12 lub 1. i nic nie pomaga próbowaliśmy nawet przetrzymywać ją do godz 9 lub 10 a było jeszcze gorzej.;( teraz spała od 9 do 10 i teraz szarżuje) pocieszcie mnie chociaż że wy też tak miałyście i że to z wiekiem przechodzi. dodam że ma tak już ze 2 miesiące.

Gość toooooooooooooo
ile ma 6 lat czy miesiecy?

Gość Ja zaczęłam czytać tego
6 miesięczne dziecko, czy jak? CZasami pomaga, wbrew pozorom, wczesniejsze zasypianie, a nie przetrzymywanie. DZiecko jest przemęczone i wtedy dopiero ma problemy ze snem. Albo musi spać wcześniej w ciągu dnia. No ale to tez zależy od wieku dziecka.

A może to twoje 6-te dziecko?;)

Gość toooooooooooooo
to cie nie pociesze moje tez ma 6 miesiecy i tez nie chce wczesniej spac tylko o 23/24 a unas dochodzi to,ze czesto budzi sie po godzinie i bawi sie na calego.Trzeba wytrzymac tak mysle.Pozdrawiam

To spróbuj przenieść drzemkę w ciągu dnia na wczesniejszą godzinę i staraj się wieczorem uspokajac dziecko, nie szaleć w kąpieli, nie puszczać głośnej, rozbudzającej muzyki i nie usypiaj na siłę. Powinno pomóc.

Gość xdxd
u nas jest rytuał dziecko o 19:00 jest kąpane... potem jest jedzenie i delikatna zabawa np masowanie lub całuski z mamusia... dziecko po swojemu gaworzy ja z nią rozmawiam jak z dorosłą wszystko przy malej lampce... na koniec są całuski i wyraźne zaznaczenie ze dobranoc idziemy spać i wychodzę... mala się jeszcze czasem wierci i bawi zabawkami ale i tak 21:00 -21:30 dziecko śpi... tez ma 6 miesiecy

z tą wcześniejszą godziną już było próbowane ale potem dziecko jest tak zmęczone że źle śpi budzi się lub nie chce nawet zasnąć

Gość ALE ::::::
Ale dziecko spici wtedy dluzej niz do 7 rano?czy wstaje pozno?

mój w tym wieku też zasypiał po 22.00 czasami ok 24.00. tyle, że jak już usnął to spał całą noc. teraz ma 2,5 roku chodzi do przedszkola, musi wstawać ok 6.20 więc sam przestawił sobie czas zasypiania na 19.00 jest o tej porze padnięty i zasypia szybciutko. prawda jest też z tym przemęczeniem. mój im bardziej jest zmęczony tym gorzej śpi...

mój ma za 4 dni roczek i dopiero teraz zasnął...często tak puźno chodzi spac i wstaje w godzinach7-9 tez mnie to wkurza bo mam mało wolnego ;/

poczekaj jeszcze, może się przestawi,mój syn też chodził o takich chorych godzinach spać, nie pamiętam dokładnie kiedy się przestawił - najpierw zaczął zasypiać o 10, a zanim skonćzył rok spał o 9

dlaczego dziecko kladziesz tak poźno ? moj dwulatek idzie spać o 20-21 nigdy później i zawsze tak było od urodzenia i tak mu się utrwaliło,pomysl co będzie za rok czy 2 gdy dziecko nie będzie chciało iść spać,dodajmy jeszcze bunt dwulatka

tylko że my ją kładziemy spać o 8 albo 9 jak nam się uda tylko że po godz wstaje i już nie ma siły żeby zasnęła. były już chyba 3 dni co szła spać po 10 i już się cieszyłam ale to nie trwało wiecznie niestety. ja już bym się cieszyła jakby zasypiała o 11 bo siedzenie do 12 lub 1 to jest mimi wszystko męczące;(