Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostramojejsiostry

aparat do chodzenia dla niepełnosprawnych

Polecane posty

Gość siostramojejsiostry

Witajcie! Czy ktoś z Was wie cokolwiek na temat urządzenia, które stworzyli amerykańscy naukowcy, które osoby poruszające się na wózkach inwalidzkich, ubierają na siebie- akumulator noszą na plecach jak mały plecak- i chodzą??? Moja siostra nie chodzi od urodzenia i wczoraj koleżanka mi powiedziała że coś takiego słyszała; ja się zadłużę na całe życie byleby to tylko sprowadzić i kupić!

Gość jurek347
czesc kolego ja widzialem program w telewizji poswiecony temu urzadzeniu nazywa sie jakos z litera x jest to przypinane grubym pasem w pasie i paskami nad kolanami i pod nimi projekt prowadza dwaj amerykanie i testowali je z inwalidami na kturych twarzach rysowal sie usmiech z czyms jeszcze ale i tak wygrywal usmiech sam projekt to elektryczne wspomaganie nug opierajace swoje dzialanie na oprogramowaniu kture czysto matematycznie odpowiada na sygnaly czujnikow niema problemu z prosta twarda nawieszchnia i niema problemu ze schodami ale skosy trawa czy piasek to juz problem wiem ze konstruktorzy opatetowali to i narazie produkuja tylko dla bardzo bogatych ludzi bo chyba inwestorom jeszcze czegos brakije