Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda przyszla panna mloda2013

Jesteśmy na etapie szukania sali na wesele...przerazilam sie

Polecane posty

Niektórzy kierownicy restauracji, w których byliśmy to po prostu masakra...az balam sie pytac o niektore rzeczy :o przykladowo ptanie o to czy moglabym wynajac swojego barmana ktory robilby sztuczki itp dla gosci i czy mialby zapewniony stolik na sali,nie mialby on wstepu na kuchnie...odpowiedz mnie zaskoczyla, ze nie bo oni nie moga tak...:o nie rozumiem co za problem zebym miala na wlasnym weseleu to co chce? nie dosc ze oni dostaliby duza kase to jeszcze problem w malych kwestiach robia:o tez tak mieliscie? ze z niektorymi dretwo sie rozmawialo i nie wiedzieliscie nawet o co chcialyscie pytac??

Gość młoda 2013
Też jesteśmy w trakcie szukania sali i powiem szczerze że było bardzo przyjemnie. Nikt nie robił problemów, wszystko nam dokładnie wytłumaczono, dano wydrukowane rzeczy, przykładowe menu, przykładowy rozkład stolików, ale rzeczywiście lokale zastrzegają sobie wprowadzania osób z zewnątrz. Wyjaśniam dlaczego bo moja znajoma ma sale weselną i opowiadała że dawniej wynajmowała sale a ktoś wprowadzał sobie swojego kucharza, kelnerów (ogólnie obsługę) i czasem fatalnie wychodziło wesele bo generalnie obsługa była kiepska i rozchodziły się negatywne opinie o jej sali chociaż nie jej obsługa że tak brzydko napisze zawaliła. Bo przecież goście nie wiedzą czy obsługa jest z sali czy z zewnątrz. Postanowiła że już tak wynajmować nie będzie bo dużo na tym traci. Ma sprawdzonych kucharzy, kelnerki i tego się trzyma.

no tak tylko ja nie chce zmieniac ich obslugi...zalezy mi tylko na barmanie ktory potrafi jakies profesjonalne sztuczki robic... co do menu to tez nas "fajnie" potraktowali... "przykladowe menu maja panstwo na stronie" i pocalujcie sie w du... :o w jeden sali dostalam tylko menu do reki i bardzo przyjemnie sie rozmawialo,zadnch problemow,bardzo otwarci...tylko szkoda ze sala nie ma klimatyzacji ale jest wyjscie na ogrod,sala jest bardzo wysoka wiec chyba nie powinno byc az tak zle...martwi mnie jeszcze brak pokoji bo kilka osob musielibysmy przenocowac gdzies...ale to jeszcze jest do zalatwienia

Gość Nie-rozumiem
mloda przyszla panna mloda2013 - mam nadzieje,ze wykreslilas ten lokal ze swojej listy?!

To nie te czasy Kolezanko, nie podoba się Tobie idziesz do innej restauracji/hotelu. Nie proś się :),a druga strona medalu jest taka, że Wesel jest naprawde sporo więc oni też mogą sobie przebierać jeśli mają dobrą renomę. A co do swojego barmana to nie dziwie się, że nie można mieć swojego i nawet jestem za tym (przykład: moja kolezanka wynajela "barmana po kursach, szkoleniach polecany przez znajomych podobno rewelacja, wlasciciel restauracji zgodził sie na wpuszczenie Gościa za bar i wielkie rozczarowanie...pobite szklanki itp pośmiewisko i tyle, Restauracja została narażona na zszarganie opinii;) niby każdy wiedział że ta osoba została wynajęta przez państwa młodych, ale jakieś wyobrazenie na temat funkcjonowania hoteliku już sobie dopowiedział)

ale ja nie mowie ze chce barmana wpuscic za bar danego lokalu...barman przychodzi z wlasnymi rzeczami i ma oddzielny po prostu stolik na sali...nie ma stycznosci wogole z przedmiotami itp itd lokalu...

Gość thtraha2
profesjolani barmani maja swoj mobilny bar :P

nigdy się tym nie interesowałam, choc ja miałam fontanne czekoladowa;) ale o barmanie tyle słyszalam i opisalam;) takze powodzenia;) choc watpie, aby ten pomysł wypalił, wiekszosc włascicieli trzyma się starych przyzwyczajen;)

Gość tzui05678
przyszla panno pierdolisz

Gość młoda 2013
To w takim razie odrzuć tą sale skoro właściciele są tak niemili. Skoro chcesz dodatkowo mieć swojego barmana to inna sprawa, źle zrozumiałam że chcesz zmieniać itd. W takim razie poszukaj innej sali bo skoro nie potrafią uszanować klienta na samym początku to będziecie mieć potem same problemy i niepotrzebne nerwy. Co do klimatyzacji to nie jest to już luksus jak dawniej tylko standard. Radziłabym nie brać sali bez klimatyzacji bo będzie ciężko wytrzymać zwłaszcza panu młodemu który musi spędzić cały dzień i praktycznie noc w koszuli z długim rękawem i marynarce i będzie mu gorąco. Poza tym jedzenie jest świeższe jak sala jest klimatyzowana, pomyśl o ciastach, sałatkach, wędlinach (jak sala jest klimatyzowana to lepiej wszystko się trzyma)

to jest oczywste ze odrzucilam ta restauracje;)to samo pomyslalam...zaswiecila mi sie zarowkaa ze w organizacjach beda problemy...a nie mam ochoty sie z kims szarpac. co do klimatyzacji masz racje...wiem ze teraz jest to bardzo wymagane...ale poki co ogolnie wygladem itd to neistety tylko ta sala nam pasuje...co prawda nie obskoczylismy jeszcze wszystkich takze sie okaze czy cos innego nas zafascynuje;)

Gość Gienadij Dąb - Razwodowski
zesraj sie na srodku sali

Gość oleczka12322
Ja Wam moge polecic zespol ktory gral u nas, jest to zespol relax. Sa z woj. swietokrzyskiego. Mail do nich: zespol_relax@op.pl do poczytania o nich: wpisac w google: relax pacanow Pozdrawiam

Jeśli nie znalazłaś jeszcze odpowiedniego miejsca na wesele, koniecznie zajrzyj na www.GdzieWesele.pl Znajdziesz tam mnóstwo ofert lokali, wraz z galeriami zdjęć i opiniami klientów, którzy najlepiej orientują się, czy warto polecić dany lokal. W razie potrzeby znajdziesz tam również dane kontaktowe dzięki którym w szybki i prosty sposób skontaktujesz się z lokalem

Ja na przykład uważam że szczytem chamstwa jest kiedy w restauracji upierają sie na swoją orkiestrę, która zresztą nawet z disco polo sobie nie radzi :o dla nas taka restauracja od razu odpadała.

ja jak rezerwowalam sale nie bylo zadnych problemów.facet wszystko nam pokazal, powiedzial ze moge robic to co mi sie podoba, przybrą nam sale w jakim kolorze mi sie podoba, stoly poustawiają jak chcemy,nawet powiedzial ze jak mamy jakies zyczenia do posilków ktorych nie ma w menu to jak najbardziej on jest otwarty az sie zdziwilam.