Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MADEinFRANCE

CZy myslicie ze moge byc w ciąży? to moje marzenie!!!

Polecane posty

Wiec dziś mija 37 dnie od ostatniego @. W dzien owulacji kochalam sie z chlopakiem bez zabez. i do końca. Wczoraj zrobilam 1 test ciazowy- wyszlo mi,ze nie jestem w ciazy,wiec rzucilam test gdzies na bok i poszlam do drugiego pokoju . Po ok.2 godz. przez przypadek ,patrze sie na ten test ,a tam b. jasna rozowa 2 kreska w miejscu gdzie pokazuje sie ,ze kobieta jest w ciazy. Wiec z nadzieje dzis rano,po przebudzeniu zrobilam test 2 raz- odrazu zrobila mi sie czerwona kreska na nie, i powoli zaczela sie robic 2 kreska na tak...tylko znowu wyszla bardzo,bardzo jasna rozowa. Mam bole czasami jak na okres, piersi mam nabrzmiale- ale zawsze przed okresem tak mam-, jestem rozdrazniona,senna itp. Tylko nie wiem,czy to wszytsko nie jest spowodowane zmiana miejsca zamieszkania i kraju zamieszkania.??? Odrzucilo mnie tez okropnie od papierosow! Czasami mam mdlosci. Nie wiem co myslec o tym,moge byc naprawde w ciazy? jak myslicie? co mysliscie o tej b.jasnej rozowej kresce?? nie wiem juz sama...Prosze o odpowiedz i pomoc! Dziekuje:) P.S.Wg moich obliczen to bedzie 2 lub 3 tydzien ciazy.

Gość skoro test ten drugi
wyszedł pozytywnie to myślę że jesteś w ciąży.Kreska testowa nie musi być tak samo mocna jak kontrolna.

Gość kaliwia
Hej MadeInFrance ;) chętnie jeszcze raz poleciałabym do Paris! Moja Droga, mam na gorąco, bo tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w 4 tyg. ;) Jak zrobiłam pierwszy test - wyszło dokładnie tak, jak u Ciebie (robiłam test w nocy) - dlatego powtórzyłam rano (gdzie stężenie HcG wówczas jest najwyższe bo powinno byc pow. 20 - to wyjdzie ciąża). Kupuj testy ultra czułe lub "quicki". MI dwa wyszły tak jak Tobie słabo, a na ultra czułym - wyszły dwie, grube czerwone krechy ;) Idz jak najszybciej do lekarza - wiem, że niektóre bardziej doświadczone piszą, żeby iśc do lekarza około 10 tygodnia, ale ja nie zwlekałam. Lekarz zlecił mi od razu te badania które daje się 10 tyg ciąży (krew, mocz, antyciała, HCV i HIV i toxoplazmoza). Bolał mnie brzuch jak diabli, cycki myślałam, że sobie oderwę - a okres spózniał mi się tylko niby 5 dni ;) Zaraz potem dostałam plamień i tak odtąd leżę przez tydzień, na luteinie (progesteron). Uważam, że wtedy byłabyś najspokojniejsza, wszytsko może być. Ja nie czekałam, bo dzidziuś był nasz wyczekany ;) powodzenia!

Gość A ja wypowiem się
jeśli na drugim teście od razu pojawił się ,,cień cienia ,,- kreseczki to myślę że to bardzo wczesna ciąża.!!! ja miałam dostać okres 19. już 18 zrobiłam test negatywny, 19 zrobiłam i pojawił się cień cienia...a teraz czekam aż zacznie się akcja porodowa...

Gość kaliwia
a niechęć do papierosów jak i wina / alkoholu to na skutek psychcznego odrzucenia - organizm sam adoptuje się do zmiany. Pod żądnym pozorem nie pal!!!!

BOZE!Modle sie zeby to byla ciążą! wiecie ja nie czuje sie jhakos wyjatkowo czy dziwnie,a zawsze myslalam,ze jak sie jest w ciazy to sie czuje tak >inaczej>. Ja tak nie mam, jestem tylko zmeczona,rozdrazniona itp. Ponad miesiac czasu juz siedze za granica...wiec nie wiem czy to moze miec jakis wplyw na okres...ale przeciez wyszla mi slaba rozowa kreska...ohhh....moze poczekam z 2 lub 3 dni i zrobie znowu test/?

No nie pale,bo nawet nie moge.Czuje dym to mnie tak mndli,ze szok. A nigdy tak nie mialam...Czy wy bedac w ciazy czulyscie sie dziwnie lub inaczej??

Gość A ja wypowiem się
Jesteś w ciąży, wszystko na to wskazuje. teraz zacznij brać kwas foliowy, i witaminki....i ciesz się ze jeszcze nie masz romansu z ,,kibelkiem,, ja miałam przez 3 miesiące.

Jesli nie jestes pewna to idz na badanie z krwi beta hcg. Jesli wynik bedzie wyzszy niz 5 to na 100 jestes w ciazy. Ja tam sie nie czulam inaczej, a tez slyszalam, ze to sie podobno wie. :-) dla mnie te upragnione 2 kreseczki były ogromnym zaskoczeniem

Zmiana środowiska oczywiscie moze miec wplyw na okres ale to co opisujesz to jak dla mnie wczesna ciaza. Kup sobie kwas foliowy, choc ja z wizyta u lekarza bym sie jeszcze wstrzymala. Chyba, ze masz silne bole podbrzusza, takie skurczowe jak na okres to sie wybierz. Ja po takich dostalam luteine i caly czas biore

Gość kaliwia
MadeInFRance, dziewczyny dobrze radzą - bierz witaminy, ale z nimi nie przesadz - najlepiej, jakby polecil Ci je lekarz (takie dla kobiet, które planują ciąże jak i dla tych, kóre sa w ciązy) i oczywiście, kwas foliowy 0,4 dziennie! Ja bralam kwas foliowy juz 3 miesiace wcześniej ;) Nie martw się, jedz zdrowo, dużo pij (ja myślalam, że wypije studnie tak mnie suszylo). Nie kazda kobieta ma "ksiązkowe" objawy. MNie dopiero kilka dni temu wzielo na ogorki kiszone. Odpoczywaj, poleguj i zrób test rano. 3mam kciuki! Francja nie jest daleko, nie powinna wywołać u Ciebie aż "takich" zmian; jestem dość delikatnym przypadkiem podroznych i Paryza nawet nie poczułam. Tym bardziej, ze jestes tam juz miesiac.

:) Dziękuję :):) Wybiorę się odrazu do lekarza jak na tescie pojawiął sie 2 czerwone krechy:). Narazie jeszcze nie wiem czy to ciaza czy nie,wieć nie zapeszam:) Ale mam nadzieje,że ciąża:). Ciagle chce mi sie spać :) Odpoczywam i będę odpoczywała:). Wszystko żeby tylko dzidzi miało komfort :)

Gość alamakotaaa
a od którego dnia po ew.zapłodnieniu można zrobić Bete??

Gość Mówią,że tak około
10 dni po ZAPŁODNIENIU-nie myl z owulacją i ostatnim stosunkiem.No chyba że wiesz kiedy dokładnie była owulacja.

wiecie co dzis jest 38 dzien braku@. robilam znowu test i wyszla znowu 2 kreska jasna rozowa,ale dopiero po ok.3/4minutach.Czerwona odrazu sie pokazala. Zaczelam sie zastanawiac nad tym,ze skoro jestem w ciazy i skoro juz minelo 10 dni od daty planowanej @ to dlaczego test nie pokazuje normalnie ciazy?? Nie uwazacie,ze to dziwne???

Przecież to normalny wynik testu. U mnie ta druga kreska zawsze pokazywała się po kilku minutach i dużo bledsza niż kontrolna. Wybierz się za jakiś tydzień do lekarza potwierdzić ciążę.

Gość @#
A dlaczego ty nie idziesz do lekarza ? Była byś pewna na 100%

Ale moja 2 kreska jest naprawde bardzo bardzo jasna rozowa. Widac ja ale jest mega jasna. A do lekarza to chcialam sie wybrac jak test mi pokaze 2 czerwone krechy. Czy tak nie musi byc? Uwazacie,że powinnam juz isc do gienka? Nie za wczesnie?

MIARKA to normalne jak kobieta jest w ciazy???? czy nawet jak nie jest to norlane ze pojawia sie 2 jasna rozowa kreska??????????????????????????????????????????????????

Gość @#
Jeśli nie lekarz to zrób bete

Co to jest Beta?? I powiedzcie czy rozowa kreska - bardzo jasna- wychodzi zawsze nawet jak ktos nie jest w ciazy????

Gość Granatowa mandarynka
Na ogół druga kreska jaka by nie była oznacza ciążę, wyjątek - problemy hormonalne, wtedy też może pojawić się druga - najczęściej właśnie bardzo jasna kreska, ale obstawiam ciążę. Dziwne że ciągle kreska jest jaśniutka. A betę robiłaś?

Gość @#
Bhcg jest to badanie z krwi które pozwala na wykrycie nawet wczesnej ciąży .Gdy robisz test sikany w moczu też jest hcg .

Gość Granatowa mandarynka
W skrócie beta to badanie z krwi. Pobierają Ci w Laboratorium krew i za jakiś czas masz wynik wraz z normami. Po kilku dniach powtarzasz betę i patrzysz czy normy odpowiednio przyrosly, jeśli tak, tzn. że ciąża jest zdrowa, jeśli nie, np: normy słabiej przyrastają oznacza to że coś niedobrego dzieje się z ciążą, np: ciąża jest pozamaciczna, lub zachodzi ryzyko poronienia.