Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luteinkamalatakaxxxx

Luteina

Polecane posty

Chciałam się coś dowiedzieć na temat luteiny pod język i tej dowcipnie,jak to jest,na co ją się bierze i kiedy? Bo czytałam że ona jest na plamienia na podtrzymanie ciąży i na szybsze zajście w ciąże.Może mi ktoś coś na ten temat napisać.Zaszła któraś z Was w ciąże od razu po braniu luteiny? Dzięki.

Gość ---------))))))))))
Luteina jest na wyregulowanie, wywołanie @ a jeśli zajdziesz w ciążę na jej podtrzymanie nie słyszałam w ogóle, żeby ona ułatwiała zajście w ciążę :(

no ja slyszalm i dla tego sie pytam

Luteina jest lekiem na recepte i stosuje sie ja wg wskazan lekarza, ni mniej ni więcej. On zdecydauje czy Ci potrzeba, jaką i w jakiejndawce. Nie jest to sposób na zajście w ciążę bo gdy się w ciąży nie jest sosuje sie ja do wywolania @

luteina na podtrzymanie albo wywolanie @ rowniez nie slyszalam ze ma pomoc zajsc w ciaze ale na ten temat sie nie wypowiem bo nie wiem, poza tym lepiej jest ja brac dopochwowo jesli ma to byc na podtrzymanie gdyz podjezykowa jest trawiona i niewiele trafia tam gdzie powinno (opinia mojego lekarza)

Gość Luteinę stosuje się też
do regulowania cyklu, więc w jakis sposób to pomaga zajść w ciążę. Jednak to musi zalecić lekarz, bo niorąć ten lek w niewłaściwym czasie cyklu, mozna go rozregulować, albo może w ogóle nie dojśc do owulacji.

Gość KAROLCIA22
a własnie ze wspomaga zajscie w ciaze .Gdy ktos ma za niski progesteron(co utrudnia zajscie w ciaze) to luteina pomaga zagniezdzic sie zarodkowi tak jak to było u mnie.przez rok nie mogłam zajsc w ciaze a po luteinie zaszłam w 1 cyklu

Gość Luteinę stosuje się też
mialo być "bo biorąc ten lek"

Karolcia jak opisałaś to luteina pomaga zagnieżdzić się zarodkowi a nie w zajściu w ciąże to są dwa różne etapy : zapłodnienie i zagnieżdżenie .

Ja luteinę biorę od 16 do 26 dc. bo gdyby doszło do zapłodnienia to ona ma pomóc w zagnieżdżeniu się zarodka.

Gość KAROLCIA22
wazne ze pomaga sie zagniezdzic to jest najwazniejsze,bo gdyby nie luteina to pewnie do dzisiejszego dnia nie bylabym w ciazy

Dziękuje Wszystkim za odp.:)