Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliwkowa mamusia:*

Dlaczego ona sie bije?????

Polecane posty

Mam córke (13msc) i kiedy zrobi cos zlego zwracam jej uwag, ze tak nie wolno robic, a ona zaczyna uderzac sie reką w głowe i mowi be,be. Nie mam pojecia dlaczego tak robi, nigd nidgy jej nie uderzył, napewno nie widziala tez jak kos to robił komuś wiec nie wiem skad sie jej to bierze. Mowie jej ze nie moze sie bic, bo bedzie ja to bolało, ale ona i tak robi swoje.:(

Gość knoppers czy
moja kiedy jest zła wkłada głoge pomiędzy drzwi a framuge i z całej siły uderza drzwiami , tobi tak klika razy :( nie wiem skąd jej sie to wzieło

Maja teraz ma 1,5 roku i teraz już jej to przeszło ale jeszcze kilka miesięcy temu też tak robiła. Dokładnie jak jej zwracałam uwagę że coś robi źle to ona się biła w głowę. Bałam się tego bo wyglądało to jak taki odruch co to maj a ludzie z taką pewną chorobą a której nazwy teraz nie pamiętam. Teraz jak jej mówię że nie wolno czegoś to robić już się nie bije za to pokazuje mi palcem nu nu nu :) Te nasze dzieci chyba mają takie "momenty" że coś notorycznie powtarzają. Moja np. swojego czasu chodziła z językiem na wierzchu, potem to bicie w głowę,teraz jak znajdzie jakiś paproch (albo urywa kawałek gazety) to wkłada sobie do ucha!

Mam córke (13msc) i kiedy zrobi cos zlego zwracam jej uwag, ze tak nie wolno robic, a ona zaczyna uderzac sie reką w głowe i mowi be,be. JA WIDZE ZE DZIECKO BIJE SIE BO ZROBILA COS ŹLE I ODPOWIEDZIALAM,ZE ALBO KTOS JA KEIDYS ZA ZŁE UDERZYŁ LUB TO GDZIEŚ WIDZIAŁA,GDZIE NIE WIDZISZ NEIJASNOSCI? TO ZE NAPISALAS,ZE NIKT JEJ NIE UDERZYL O NICZYM NEI SWIADCZY,NIKT Z NAS TEGO NEI WIE NA 100% WIEC CI ODPOWIADAM BO SKAD DZIECK OWIE I TO TAKEI MALE ZE NALEZY SIE BIC JAK COS ZLE ZROBI ? OCZYWISTE,KTOS JA UDERZYL LUB TAKIE COS WIDZIALA I TAK ROBI !! BO SAMA NIE WYMYSLILA KARY CIELESNEJ

BIJECIE DZIECKO POTEM MASZ TAKIE EFEKTY ! I UDAJESZ WSPANIALA MAME KTORA DZIECKU KLAPSA NEI DALA HAHA ZAL !

TEZ CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM A POTEM WYCHOWUJ DZIECKO NAPISALAM TĘPAKU ALBO KTOS JA UDERZYL ALBO TO WIDZIALA GDZIES -NIEKUMATA JESTES CZY CO

Gość ja też brałam
Saleminka jak się niewiele wie to lepiej się nie wypowiadać. Odsyłam to lektury psychologii rozwojowej a potem do wyzywania ludzi od tępaków. I przestań się drzeć, każdy widzi co piszesz, nie trzeba używać Caps locka.

spróbuj mi wmówic,ze jak sie dziecko samo bije za to ze cos zle zrobi to normalny etap rozwoju hahaha nie przypominam sobie bym o tym czytala czy w szkole na wykladach mówiono

znam wiele dzieci i 2 która była bita i tak reagowały jedno dziecko ma starszego brata,który obrywał i młodsze zaczeło się bic samo gdy coś zle zrobiło nie radze jak nie mam pojecia i czegos nie wiem z autopsji,wiec sie nie WYMĄDRZAJ

Gość ja też brałam
To chyba kończyłaś łopatologię stosowaną na uniwersytecie w podrzędnej szkółce prywatnej, skoro ci nie powiedzieli, że dzieci w taki sposób się uspokajają i nie musi to mieć nic wspólnego z tym, że widziały agresję, albo ktoś je bije, dotyczy to również dzieci bardzo małych. A Caps Lock wciśnięty w internecie oznacza krzyk i jest uważany za niegrzeczny, ale do tego to też trzeba mieć coś w głowie a nie włazić na wszystkie tematy po kolei i pokazywać innym jak nie potrafią zajmować się swoimi dziećmi. To samo tyczy się wyzywania? PS. Czy w tej twojej szkole uczyli też jasnowidzenia, że wiesz, że te dziewczyny biją swoje dzieci? Ty też jak widać jesteś doskonała skoro wyzywasz od tępaków i innych, brawo :). Takich samych zasad savoir vivre uczysz swoje dzieci?

Gość ja też brałam
Wymądrzałaś się jak na razie tylko ty. Natomiast jak mniemam i jak sama napisałaś miałaś przedmioty związane z psychologią, bądź pedagogiką, pewnie miałaś i statystykę. Nikt ci na niej nie powiedział, że próba wykonana na kilkorgu dzieci jest niewiele warta?

Gość no to ciekawe teorie
czyli jak mowilam malej przechodzac przez jezdnie i trzymajac ja za reke,choc szybko bo auto jedzie ,a ona w tym momencie robila wykret i kladla sie na srodku jezdni to znaczy ze ja tak robilam i stad jej zachowanie ? nie poprostu miala taki film ,ktory jej przeszedl,dodam ze potrafila klasc sie na podlodze w kuchni ni stukac glowa o podloge,zdarzalo sie to tylko w kuchni gdy gotowalam ,doszlam do wniosku ze z nudow zwracala na siebie uwage,bo gotujac czasem nie moglam jej poglaskac cza przytulic majac 2 rece zajete,proste -dzieci zwracaja na siebie uwage i eksperymentuja nie tylko na sobie ale na mamie tez ;)