Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lookingback

Ile to kalorii?

Polecane posty

Gość lookingback

Sama policzyłam, ale chciałam się upewnić. Czy ktoś może mi to pomóc obliczyć tak na oko? - owsianka (miała na 100 % 200 kcal) - jabłko średniej wielkości - łyżka ziemniaków (łyżka podobna do tej do lodów, nie wiem czy ona się jakoś specjalnie nazywa) i 2 łyżki gotowanej marchewki z groszkiem z odrobiną mąki - pół kajzerki z cienką warstwą masła - jogurt pitny (na pewno 210 kcal) Z góry piękne dzięki

Gość olciuk_666
1/2 kajzerka z malslem 111 kcal jabłko średniej wielkości to trzeba liczyć jakoś 70kcal łyżka ziemniaka 23kcal taka płaska to jak mowisz ze twoja ala gałka to razy dwa ii masz 46kcal. marchew z groszkiem 2 łyzki to 10kcal a mąki tam było niewiele możesz powiedzieć ze razem jakieś 30kcal, lepiej policzyc za duzo niz za mało. wiec razem 597, czyli po prostu 600kcal zjadłaś

łał jaka jestes dobra w liczeniu kalorii gratuluje ;) ja sie jeszcze tak nie wprawilam :)

Gość małomałomało
owsianka 200 kcal, jabłko zależy jakie, takie ktore zmiescisz w dłoni ok 60 kcal, poł kajzerki 85 kcal z masełkiem 100 kcal, jogurt 210, gałka ziemniakow 60 kcal, marchew w groszkiem 20 kcal, łyzka mąki 20 kcal. łącznie daje to, około 650 kcal. zalezy od tego ile gramów tak naprawdę zjadłaś, a teraz leć i zjedz porządny posiłek, minimum 350-400 kcal.

Gość lookingback
Ahaaaaa Czyli ja zawyżam jakoś strasznie. Zawsze wolę wziąć pod uwagę większą ilość kalorii. A tu mi takie małe bilanse wychodzą. W każdym razie, wielkie dzięki :)))))))