Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HEIKI

wziac escapelle czy sobie darowac?

Polecane posty

Gość HEIKI

mam krotkie cykle po 24-25 dni uprawialam seks w 6 dniu cyklu, no mozna powiedziec ze w 7 bo to bylo nad ranem juz, wiec niedlugo moge meic dni plodne a wiadomo ze plemniki troche zyja i moze dojs do zaplodnienia seks bez zabezpieczenia wczoraj wzielam tabletke antykoncepcyjna,w ulotce jest napisane ze mozna wziac w pozniejszym dniu cyklu niz w 1 wlasnie do 7, ale dodatkowo zalecaja inna metode antykoncepji czy jesli jedNAK jesli wxzielam ta tabletke i bede juz brala dalej i dodatkowo mam podwyzszona prolaktyne co tez zaburza plodnosc to moge juiz nie brac tabletki po?

Bazując na kalendarzyku to nie niedługo tylko idealnie się wstrzeliłaś w dni płodne. Jeżeli doszło do owulacji i zapłodnienia to tabletki mogą najwyżej zmienić wyściółkę macicy przez co zapłodnione jajo się nie zagnieździ. Ryzyko takie samo jak bez brania tabletek.

Gość dodatkowo zabezpieczyć
prezerwatywą w trakcie stosunku a nie pigułką "po". Myslisz że cukierki zjadasz. Zdrowia ci nie szkoda?

Gość HEIKI
po 1 nie bazuje na zadnym kalendarzyku zdarzyl sie seks bez zabezp i tyle dlatego chcialam wiedziec czy jednak musze wziac tabletke po zeby miec pewnosc ze nie zajde w ciaze nie traktuje tego jak cukierkow 2 razy w zyciu to bralam

Gość HEIKI
jak sie nie zagniezdzi to chyba ciazy nie bedzie:-O

Gość HEIKI
jak juz odp na czyjes pytanie to odp jasno bo najpierw piszesz ze tabletki moga spowodowac niezagniezdzenie sie jaja w macicy co dla mnie jasno oznacza brak ciazy a pozniej piszesz ze ryzyko takie same jakbym tablet nie brala czyli ze gowno mi one dadza wiec nie ironizuj bo twoja odp jest durna wg mnie

a ja czegoś chyba nie zrozumiałam bo piszesz o tabletkach antykoncepcyjnych "wczoraj wzielam tabletke antykoncepcyjna,w ulotce jest napisane ze mozna wziac w pozniejszym dniu cyklu niz w 1 wlasnie do 7, ale dodatkowo zalecaja inna metode antykoncepji" od kiedy je bierzesz mam na myśli który dzien cyklu skoro nie zaczełaś w pierwszym

Gość Perw w przelocie IV
Nic nie zmieni faktu, że jesteś tępa i nie zrozumiałaś prostego zdania. 🖐️ Tabletki mogą (ale nie muszą) spowodować zmianę śluzówki macicy. Nie muszą, bo mogą najzwyczajniej w świecie nie zdążyć. Tabletki chronią od pierwszej tabletki jeśli weźmiesz ją pierwszego dnia cyklu, bo wówczas jest pewność, że zaczną działać zanim dojdzie do owulacji. Ty wzięłaś pierwszą tabletkę być może w dniu owulacji, a możliwe jest również, że już po owulacji. Jeśli masz szczęście to jajo mogło już zacząć się zagnieżdżać, bo nikt nie zagwarantuje, że ten cykl nie skrócił się jeszcze bardziej. Nie wiadomo też ile normalnie trwają poszczególne fazy Twojego cyklu, a wszystko jest możliwe.

Gość Perw w przelocie IV
Pierwszą tabletkę wzięła 7. dnia cyklu, który to nastąpił po tym stosunku bez zabezpieczenia.

Gość HEIKI
sama jestes tepa jezeli tabletki maja dzialanie ktorew napisalas to nawet jesli ono nie zawsze wystepuje to jednak jakies z rguly jest a bez brania tebkletek nie mam zadnego, wiex nie pisz o identycznym ryzyku owulacji jeszcze nie mam, pisalam wyraznie, mam ja pare dniu po zakonczeniu okresu, 2-3 ale plemniki sa aktywne dluzej wiec wiem ze do zaplodnienia moze dojsc powtarzam dojsc, bo jeszcze nie doszlo

to którego dnia wziełaś ta pierwszą tabletkę? Najszybszym czasem w jakim dochodzi do owulacji jest jakieś 8 dni od początku cyklu i to są wyjątkowe przypadki, wczesniej nie ma szans żeby była inaczej 7 dni przerwy w tabletkach antykoncepcyjnych nie mogłoby byc czasem bezpiecznym i dlatego naciska się tak na wzięcie tabletek w pierwszym tygodniu po przerwie

Gość HEIKI
bralam 1 dopiero wczoraj w 7 dniu cyklu normaklnie bym wzuela w 1 ale nie planowalam w ogole brac tych tabletek teraz wzielam jednak w ramach jakiegos zabezpieczenia bo wiem ze owulacji jeszczde nie bylo