Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunianianianainainaia

moja corka twierdzi ze jest jednorozcem

Polecane posty

Witam moja corka twierdzi ze jest jednorozcem. Ma 13 lat a ja nie mam zadnych podstaw zeby jej nie wierzyc;/ ona nigdy nie klamie i nigdy nie fantazjuje. Powiedziala mi ze zostala przeniosiona z krainy jednorozcow do swiata ludzkiego za kare, za zlamanie swietego prawa jednorozcow. I nie wiedziala o tym do dzis. Dopiero dzis wrocila jej cala pamiec i wszystkie wspomnienia. Wedle ich prawa w dniu 13tych urodzin miala dostapic oswiecenia. Smuci mnie to ze gdy osiagnie 18 lat jej kara wygnania sie skonczy i odzyska dawna postac i bedzie musiala wrocic do swojego swiata:( Moze wziac ze soba tylko jedna osobe... chcialabym zeby wziela mnie ale podejrzewam ze pozna do tego czasu jakiegos chlopca i go wezmie:( w sumie ma przyjaciela, naszego sasiada, to nie jest milosc ale kto wie co bedzie z czasem eh

Gość jeszcze żyjesz
hmmm, cóż, moja twierdzi że jest księżniczką, czasem psem, nie wiem co mam o tym myśleć

Poki co wiem tylko ja o tym, nie powiedziala jeszcze mojemu mezowi.. ani Filipowi(to ten sasiad) Nie wiem co o tym myslec, do jej osiemnastych urodzin zostalo jeszcze 5 lat a ja juz przezywam. Najgorsze jest to ze ona chce tam wrocic, teskni za swoimi dawnymi przyjaciolmi.

Gównosławie, ale wczuj sie we mnie i pomysl co bys zrobil na moim miejscu??

No ale ja jej wierze;p zreszta wole 13letnia dziewczynke ktora mysli ze jest jednorozcem niz 13 letnia lolitke:P Dziekuje Gównosław za rozmowe, ładny masz nick;p

Hmmm pomozcie

Moja corcia powiedziala mi ze zlamala odwieczne prawo jednorozcow. Prawo a zarazem grozba kary brzmialo tak "Kto przejdzie na strone druga tęczy, przez lata niech się męczy... śmiertelne życie otrzyma na czas dwunastu księżyców... itd" Moja corka mowi ze 12 ksiezycy to okres rownoznaczny z18 latami w naszym swiecie.

Najgorsze jest to ze ona tak bardzo chce tam wrocic i tak teskni... a mi sie serce kraje ze za 5 lat mnie opusci. Mnie i jej schorowanego ojca. Nie wiem zupelnie co zrobic zeby ja zatrzymac. Probowalam z nia o tym rozmawiac to powiedziala mi ze mnie kocha ale teraz dopiero czuje ze nie jest jej u nas dobrze (tznnie czuje sie spelniona i ciagle teskni za swoja kraina) mowi ze teskni za ich gonitwami za malymi krokerami (kroerzy- to w ich krainie cos na wzor naszych dzieci, male istoty ktore plotly im grzywy) i w ogole mowi ze nie moze sie doczekac kiedy przemieni sie na now w jednorozca i bedzie mogla pluskac sie w slonecznym wodospadzie

Co o tym myslicie??

Kurcze naprawde nikt nie porozmawia ze mna?? Moja córka ma na imie Michalina. A tam nazywala sie Ognista strzałka, Michasia powiedziala juz Filipowi dzis ze jest jednorozcem, sasiad jej uwierzyl i z tego co Michasia mowila jest tak zafascynowany jej kraina ze sie wybiera z nia tam. Ja sie boje ze nie wytrzymam z tesknoty za nia.

Gość ciesz się że jednorożcem
a nie nosorożcem :D :D :D

Oj tam;) nie wiem co lepsze a co gorsze:) Fajnie jej w sumie ze jest niesmiertelnym jednorozcem:) ale z drugiej strony boje sie ze bede za nia tesknic...

Opowiedziala mi wlasnie o tej krainie. Wiecie ze tam nie ma podzialu na dni i noce. Tylko na pory okolozachodowe i okolowschodowe. Wraz z zachodem slonca niebo delikatnie ciemnieje ale nigdy nie jest ciemno!! bardziej taka szarowka. Tam w ogole nie ma nocy. Wiecie ze mieszkancy tej krainy nigdy nie spia?? Po prostu nigdy! I nie czuja zmeczenia...

Co ciekawe, niektore male dzieci dostaja sie do tej krainy. Michasia mowila ze jesli dziecko bardzo wierzy w jednorozce to ma okazje raz w zyciu sie tam znalezc. Ale Michasia mowila tez ze ludzkie dzieci zatracily juz swoja niewinnosc i pierwotna wiare w ich kraine:( dlatego tez ludzkie dziecko pojawilo sie ostatnim razem 100 lat naszych ziemskich lat temu.

Ponoc do krainy jednorozcow trafia kazdy usmiech dziecka. Usmiechy dzieci maluja ich kraine przepieknymi barwami. To dzieki tym usmiechom jednorozce ciesza sie niesmiertelnym zyciem. legenda glosi ze gdy ostatnie dziecko zatraci cala swa niewinnosc i dziecieca wiare kraina jednorozcow zniknie.

Gość zlxskl;sks
A u psychiatry dziecięcego już z nią byłaś?

Nie bylam, ale ona naprawde jest jednorozcem.

Ja jej wierze, to moja corka.

Co o tym myslicie??

w ogole nie umiecie ze mna pisac

Gość Panicze
noxelio pora spac. zagon swoja lale do lozeczka, poloz sie kolo niej i poczekaj na mamusie, aby przyszal poczytala ci bajeczka, dala calusa i okryla kolderka. dobranoc:)

Gość kami556565
strasznie współczuje Ci a nie mozesz przekonać córki żeby została na ziemi do twojeje śmierci?

Gość kami556565
skoro jest niesmiertelna i cie kocha nie pobecie z 40 lat tutaj na ziemi a pozniej na wieczoność przeniesie sie do krainy

Dziekuje Wam. Ale ona musi wrocic. Bo jesli nie wroci w dniu 18 urodzin to na zawsze bedzie musiala zostac na ziemi i straci swoja niesmiertelnosc

Gość kami65665565
ja uwazam ze to ty powinnas jechac z corka do krainy jednorozcow. ten wasz sasiad mozemiec zle zamiary wobec niej. ona ma 13 lat jeszcz pozna wielu przykaciol i ich straci a za to matka jest jedna postaraj sie jej to wytlumaczyc

Dziekuje Ci:) tylko sluchaj z jednej strony zgadzam sie, ze matka jest tylko jedna, ale z drugiej strony to w zasadzie jednorozce nie maja matek. One przychodza na swiat pierwszego dnia kazdej wiosny kiedy to kropelki rosy rozswietli pierwszy promien wschodzacego slonca. Kropelki rosy pod wplywem blasku slonca tworza tecze. I z tej teczy pod wplywem ciepla slonecznych promieni wyłaniaja sie jednorozce. Srednio 20 jednorozców co roku (oczywiscie naszego ziemskiego czasu, nie wiem ile to jest w przeliczeniu na ich Ksiezyce). I nie sadze zeby ja ten sasiad w jakis sposob mogl skrzywdzic. A ja niby chcialabym z nia jechac, ale moje miejsce jest bardziej chyba przy mezu niz przy dorososlej córce - jednorozcu. Ale rozdarte mam serce

Jakies rady, cieple slowa?