Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak karmić kota

WYKASTROWANY KOT.... jak karmicie??

Polecane posty

Gość jak karmić kota

czy rzeczywiscie trzeba stosowac karmy dla kastratów? ja mam kocura wykastrowanego i karmie zwykła karma i nic mu sie nie dzieje

Gość akwamaryna...
chodzi o to, że karmy dla kastratów mają obniżoną kaloryczność i coś tam na kamienie w nerkach, które po kastracji łatwiej powstają. A kaloryczność obniżona bo po kastracji koty tyją! Ja karmię Royalem Sterylised, albo Fit32 czy jakoś tak

Gość jak karmić kota
moj kot juz 2 lata po kastracji a chudy jakbym go glodziła

Gość jak karmić kota
otulona a wiec tak jak myslałam zwykła reklama droższego zarcia dla kastratów:-( moj tez wszytsko wcina, chudziutki i zdrowiutki

Gość a ja Purine miszaną
dla kastratów ,z drobiem i odkłaczająca mixy ,mixy

Gość akwamaryna...
moje 2 mają lekką nadwagę :-) a koleżanki wazy 7 kg!!!

Gość jak karmić kota
wawcia ale ja nie karmie tylko wiskasem. Moj kot uwielbia surowe meiso, gotowane, czasem parówkę. A weterynarz mowil ze musze karmioc karma dla kastratów

Gość meleleleellelellelelele
a 7 to duzo?? Moj tez tyle wazy

Gość jak karmić kota
wawcia nie rpzesadzajmy:-) moj pies przezył 15 lat na takiej karmie tj czasem parówa, czasem reszta z obiadu czasem surowe mieso:-) Reklame robią i nic wiecej bo zwierzak wcale nie musi jesc tylko jakiejs karmy za 30 zł/kg

kot moze być chudy mimo sporej ilości jedzenia bo ma pasożyty , które pożeraja tak naprawdę to jedzenie . koty musza być odrobaczane tak samo jak psy , a juz szczególnie koty wychodzące .

7 kg to duzo??

przepraszam, czy 7 kg to duzo??

kup ty sobie wawcia ten rower to przejdzie chęć na pedałowanie, cyklistą możesz zostać, ale masonem już nie bo za głupi jesteś.

Gość jak karmić kota
bmblondyn tak tak najlepoiej nich kot ma jaja i niech cierpi cale zycie bo se wydymac nie może! Ludzka glupota nie zna granic!

7 kilo na " zwykłego " kota to sporo za dużo . Piśzę zwykłego w znaczeniu tzw europejskiego czyli dachowca . Bo moze ty masz ajkiegoś rasowego , dla którego ta waga jest w miarę normalna . Ale dla dachowca - to za dużo . O wiele .

jak każdy pajac spod znaku tv Trwam i radiomarysiek, jesteś głupi chuju pozbawiony ..... a spadaj kasracie na ryj, matole

prosze powiedzcie czy 7 kg to duzo. czemu mnei olewacie:(

mam kota i psa, kot jest tylko na "stanie", ma swoją miseczkę i jedzenie i swoje drogi po świecie, więc za żadne skarby bym go nie skrzywdził, a głupi wawcia niema poczucia humory i jest świńkim pisowskim ryjem. Amen.

bmblondynku:) czesc:) wiesz oni nie potrzebnie na Ciebie naskoczyli ale tez nie moge sie zgodzic do konca z Toba ze zycie bez jaj to meka. Zwierze jest troszke inne niz czlowiek. Obetniesz czlowiekowi noge to bedzie rozpaczal i bedzie mial depresje, obetniesz kotu lape to sie przystosuje i bedzie zyl dalej szczesliwy bez tej lapki. Ogladalam kiedys dokument o zwierzetach po wypadkach, zwierzeta w tej kwestii sa silniejsze od ludzi. Powiedz mi czy 7 kg to duzo jak na kota?? Bo oni mi nie odpisuja

Gość rgth
A skąd wiesz, że Royal ma 90% ? Royal to DROGA i badziewna karma wypchana po brzegi zbożami, pszenicą, kukurydzą, żytem i innymi zapychaczami których nie powinien jeść 100% mięsożerca jakim jest kot.

Gość rgth
Kot jest mięsożercą i powinien jeść MIĘSO - mięśnie, podroby, a nie parówki, chrupki czy inne konserwy :o .

oglądam czasem Animal Planet i zwierzęta inaczej się zachowują to prawda. Ale pozbawienie kota jąder ma takie samo działanie jak dla mężczyzny. Zaczyna tyć, ma zmianę charakteru, brak agresji i wzmożony apetyt. Czyli wydaje mi się , że jesli będzie odżywiany normalnie, to powinien chyba dostawać jakieś leki hormonalne.