Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak karmić kota

WYKASTROWANY KOT.... jak karmicie??

Polecane posty

Gość mam kota kastrata
15-letniego, który waży 5,5 kg więc tycie takich kotów to mit. Każdy jak duzo zre to tyje a specjalna karma jest po to aby w drogach moczowych nie powstawały kamienie .

Gość meleleleellelellelelele
o jej nie widzialam dziekuje Ci bardzo:*

Gość meleleleellelellelelele
blondynku;p moj kot nie ma jaj, no my mieszkamy w bloku i strasznie nam sciany obsikiwal i sie zdecydowalismy na kastracje. Mialam nadzieje ze zmieni swoj charakter;p a ta menda mala nie ma jaj ale jest tak samo agresywna jak i byla!! Gryzie mnie non stop;p u mnie nic sie nie zmienilo po kastracji;p:)

nasz kot a właściwie kocur, jest taki wpółwolnościowy, ma swoje drogi i jak już znudzi się łażeniem po dachach i żadna kotka nie jest w rui , wraca do chałupy...

Kocur wykastrowany RC taki niebieski Perfect Fitt dla kastratow surowa watrobka surowa kurza piers ok 2 razy w tyg raz w tyg zoltko surowe

Gość swiecienasz
są specjalne karmy, takie dostosowane do tego, żeby karmić koty wykastrowane, możesz poszukać na stronie e-karmy tam na pewno się znajdzie coś odpowiedniego.

Gość springsummer
moim zdaniem lepiej nie ryzykować i jak się ma kota kastrata to karmić go karmą dla takich właśnie kotów, jest wiele dobrych karm dla wykastrowanych kotów, jak i tak kupujesz mu karmę to nie powinno być problemu, z tym, żeby wybrać tą dla kastratów,

nie wiem jak jest z kocurami, ale moja kotka po sterylizacji bardzo przytyula, daje jej karme dla wysterylizowanych kotow i troche spadla na wadze, ponadto te karmy nie zakwaszaja organizmu kotow podobno...;p

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
mój kastrat miał problemy z sikaniem.To podobno częsta dolegliwośc u kastrowanych kocurków.Weterynarz kazał mu dawać specjalna karmę-Urinary Diet Royal Canin i jest ok.Sucha karma jest dodatkiem do normalnego żarcia czyli gourmety w puszce i surowe mięso.Kot waży niestety ca 9 kg, ale to rozpieszczony kanapowiec

Mój kastrat waży 7,5 kg :/ No ale mam na imię Garfield- i to tłumaczy jego nadwagę :D

Czy jedzenie dla kastratów jest również dla wysterylizowanych kotek? Moja waży nieco ponad 3 kg, same kości i futro, ale ostatnio zaczęła jeśc więcej i miska ciągle pusta. :(

Tak. Na razie producenci karmy dla kotów nie zrobili chwytu marketingowego i nie stworzyli karmy dla kotek i kotów :)

Pewnie na to też wpadną. :) Do tej pory kupowałam jej jedzenie dla juniorów, więc nie było problemów, ale skończyła już rok, więc pora przerzucić się na karmę dla dorosłych kotów. Wcześniej zjadała pół saszetki, a resztę zakopywała, teraz wsuwa, co dostanie. Może dlatego, ze w zeszłym tygodniu dostała rybę, ogłosiła strajk i nie jadła 2 dni.

Wiesz, ja swojego kota (ma 3 lata) karmie różną karmę. Najchętniej je karmę dla wybredniaków :D I chociaż jest już dorosły to czasami karmię go karmą dla szczeniaków. Bardzo chętnie je również Pedigree dla psa :D

Gość ivvvvvvvvvvvvvv
Mam pytanko, jaką karmę mokrą dla kastratów kupujecie moj ma półtora roku, prawie od roku jest taki troszkę niemęski - choć on chyba o tym nie wie :D w każdym bądź razie uwielbia Feliksa - z innymi mokrym jest duży problem, stoją w misce i prawie zero zainteresowania! wydaje mi się, że sucha jest bardziej dostępna dla takich kotów!

Gość Aninna
Spróbuj jakieś karmy z wyższej półki. Teraz pojawia się taka nowa karma, Canagan. Mają tam suche karmy dla kotów bardzo wysokiej jakości. Nasz marudził na wszystko inne, nawet te lepsze a Canagana wsuwa : )