Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzien babci już tuż

Znacie ten wierszyk o babci?

Polecane posty

Gość dzien babci już tuż

Taki co babcia chodzi do fryzjera itd. Gdzieś go kiedyś widzialam ale nie mogę znaleźć moze ktos zna?

Może to ? Moja babcia jest zadbana i ubiera modnie się Chodzi często do fryzjera I wspaniale trzyma się. A ja kocham swoją babcię I pomagam ciągle jej. Chcę, by długo była młoda, I by żyło się jej lżej.

I jeszcze takie: Oto babcia z uśmiechem na twarzy z torbą pełną jabłek i warzyw. No i zaraz wszystko się odmienia : w domu robi się jaśniej , weselej... jakby babcia przyniosła niedzielę z odrobiną Bożego Narodzenia. Z babcią wszystko jest pyszną zabawą : szczotka tańczy raz w lewo raz w prawo , jakby szczotka tańczyła walczyka. A odkurzacz choć trochę uparty nie pozwala dziś sobie na żarty tylko kurz posłusznie połyka. W kuchni pachnie wesoło rosołem , a my zaraz siądziemy za stołem , i będziemy jeść rosół i śmiać się. Wszystko milsze jest , lepsze , ciekawsze , kiedy w domu ma się na zawsze , taką dobrą , najukochańszą babcię. *** Z okazji święta babci Ja dzisiaj babcie nauczę Jaka powinna być wnuczka I jaki powinien być wnuczek. Po pierwsze proszę babci Ja już od dawna uważam Że nic tak wnucząt nie zdobi Jak piękny uśmiech na twarzach. Uśmiech jest dobry na co dzień A nie wyłącznie od święta Więc wnuczek ma się uśmiechać A wnuczka ma być uśmiechnięta. Po drugie z czajnikiem w ręku Również jest wnuczkom do twarzy Każdy doroślej wygląda Kiedy herbatę parzy. Po trzecie chociaż wnuczek Czasem szklankę potłucze Przy myciu naczyń także Ślicznie wygląda wnuczek. Po czwarte proszę babci Po piąte i po szóste Niech babcia nigdy więcej Nie pierze wnuczkom chustek. Wnuczęta chcą się bawić A moim skromnym zdaniem Zabawą jest i fraszką Dla wnuków takie pranie. Po siódme proszę babci Wnuki powinny gderać Dlaczego nasza babcia nie chodzi do fryzjera. Włóż babciu nową suknię Niech cię uczesze fryzjer Posłuchaj babciu rady Obejrzyj telewizję. Już nie myśl babciu o nas O sobie babciu pomyśl Czy babciu nie uważasz Że to jest świetny pomysł. *** Babcia to są miłe ręce Książka, herbata słodka, Śmieszne słowa w dawnej piosence, Suknia dla lalki i szarlotka. Babcia, to bajka, której nie znamy, Pudełeczka, perfumy,włóczka, Babcia to mama mojej mamy, A ja jestem wnuczka. *** Babuniu moja, babuniu miła Pragnę byś zawsze wesołą była... Takie życzenia babciu jedyna Składa Ci twoja dziecina ... Jak ptaszek ćwierka ,jak serce bije, Niechaj babunia długo nam żyje... Takie życzenia babciu jedyna Składa Ci twoja dziecina... Jak ptaszek ćwierka, jak serce bije Niechaj dziadunio nam długo żyje, Takie życzenia dziadku jedyny Składają Twoje dzieciny... *** Ta moja Babunia, jest bardzo kochana. Opowiada bajki, bierze na kolana. Opowiada bajki, bierze na kolana. Robi mi na drutach cieplutkie sweterki, by mi było ciepło, gdy mróz przyjdzie wielki. By mi było ciepło, gdy mróz przyjdzie wielki. A gdy już urosnę, kiedy będę duży, podaruję babci pączek białej róży. Podaruję babci pączek białej róży.