Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajdurkaa1987

Dni płodne, nie płodne....ciąża

Polecane posty

Gość bajdurkaa1987

Witam Panie! 22-27.12 miałam okres do stosunku doszło 8.01. Czy jest możliwość zajścia w ciąże? Zaznaczę jednak, że mam nie regularne cykle miesiączkowe. Trudno wyliczyć mi dzień miesiączki bo bywają różnie, a co dopiero dni płodne. Dlatego będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowedź na moje pytanie. Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Gość //////////////////.....
Tak jest !!!!!

Gość jak nie masz obserwacji
to można tylko gdybac kiedy miałaś dni płodne a kiedy nie. Kalkulatory nic nie pomoga zwłaszcza jeśli piszesz o nieregularności.

Gość bajdurkaa1987
Dzięki! za odpowiedź. A wy nie bądźcie tacy mądrzy. Każdy ma prawo mieć wątpliwości i się bać.Jeśli nie macie nic konkretnego do powiedzenia to się nie wypowiadajcie.

no ale jak tu można mieć coś konkretnego do powiedzenia, jak sama piszesz że masz nieregularne cykle, ciężko Ci wyznaczyć kiedy ma być kolejna miesiączka i nie ogarniasz swoich dni płodnych przez to, to my tu tym bardziej nic nie wykminimy, jak uprawiasz seks bez zabezpieczenia albo zabezpieczenie zawiedzie to jest ryzyko ciąży jakieś tam zawsze, czy duże czy małe to Ci nikt nie powie skoro nawet Ty sama nie wiesz czy to były potencjalnie dni płodne czy nie

Gość bialamasajka
zależy od długości Twojego cyklu...jeśli jest nieregularny możesz mieć problemy z określeniem dni płodnych. A czytałaś o mikroskopach owulacyjnych? ja mam afrodyte i zawsze wiem, kiedy mam dni płodne. Nie jest drogi taki tester a może Ci pomóc na przyszłosć

Gość przy chorobach tarczycy tez
skoro sie boisz ciąży to czemu się nie zabezpieczasz ?? przy 33 dniowym cyklu to jest mninej wiecej juz owulacja. druga rzecz- ja zaszlam w ciaze 1 ( słownie - jeden ) dzień przed miesiaczka

Gość qwer
gratulacje zaciażylas przy 28,29,30,31 cyklach bylas w tygodniu plodnym a przy 32 to ten twoj feralny 08,01,2012 byl owulacyjny,

bialamasajka te testery to fajna sprawa, ale dziewczyna może mieć te nieregularne cykle z różnych powodów np zaburzenia hormonalne. Te testery wykrywają estrogen we krwi a sam estrogen we krwi wskaże ci tylko że się zaczął proces że proces się zakończył ale nie powie czy doszło do jajeczkowania. Sama miałam sytuacje że w drugiej fazie cyklu pojawił mi sie sluz płodny i miałabym niezłego schiza jakby nie to że mierzyłam temperaturę i że był wyraźny skok parę dni wcześniej. Moge się zapytać ile taka maszynka kosztuje? bo ja mam problem z określaniem początku dni płodnych i się ostatnio zastanawiałam nad jakimś wspomagaczem.

przy chorobach tarczycy tez jeden dzień przed miesiączką? czy jeden dzień przed spodziewaną miesiączką?