Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikhoihhi

stomatoloszko z pow...czy oczekujesz prezentow za plombe lub kanalowe??

Polecane posty

zdz masz racje w zeszlym roku moj ojciec mial zawal ,polecialam do polski i prosilam o dodatkowe badania dla ojca , ktore zreszta mu sie nalezaly , to lekarz tak krecil nosem bo czekal by mu w lape dac a ja do niego ze jak czeka na koperte to moze zapomniec , albo sie wezne za to czego sie uczyl i za swoj zasrany obowiazek albo zglosze go do odpowiednich wladz wtedy z obciagnieta geba ruszyl dupe wzial sie za to za co powinien

Gość kostucha666
a dejta spokój to samo z nauczycielami przeciez jest , pracuja za kase a na dzien nAUCZYCIela czy inne uczniowie kupuja kwiaty czekoladki

Zdesperowana Domowa Żona To właśnie bogacze pozjadali wszystkie rozumy i nic nie dają, nie biedniejsi. Od biedniejszego zawsze czy to ja, czy moje koleżanki dostawały choćby czekoladę wedla za 3 zł. I to było bardzo wzruszające-takich pacjentów sie wspomina. Nikt nie wymaga 30-letniego whisky

lekarz powinien zostawac lekarzem z powolania, a pacjent nie leczy sie za darmo bo po pierwsze na to ida jego pieniadze z ubezpieczenia a po drugie tyle ile wyda na leki to czasem i cala pencja potrafi pojsc. zreszta kto leczy sie w panstwowych sluzbach zdrowia tylko i wylacznie predzej umrze niz dostanie jakakolwiek diagnoze. ci praworzadni bohaterscy lekarze zawsze dorabiaja sobie na boku, albo to maja swoje gabinety gdzie za samo powiedzenie mu "dzien dobry" placi sie gruba kase, albo wlasnie cos uszczypna w kopercie za "dobra opieke".

a ja mam takie zdanie a nie inne bo niejednokrotnie spotkalam sie z tym jak mama ostatnie grosze wydlubywala na tych lekarzy co to niby oczekuja czekolady za 3 zl. moja mama miala raka i musi sie leczyc do teraz przez powiklania. a mnie az krew i zolc zalewa jak widze ile pieniedzy na to idzie.

ale po co dawac nawet czekolade za 3 zl skoro on za to dostaje pieniadze? nie nalezy mu sie nic oprocz pensji,nic a nic niech kazdy tak mysli jak ty to wyobraz sobie co by bylo?

Gość kostucha666
lekarz z powołania to chce ratowac ludzi nawet czasem za darmo wez zmien nick chyba ze jest ironiczny

Zdesperowana Domowa Żona a co ty idiotko myślałąś ze ktoś za darmo cie będzie leczył? Zawód jak każdy inny, za wiedzę i odpowiedzialność się płaci. Trzeba było się uczyć a nie teraz zazdrościć.

jak mozna wogole porpagowac dawanie prezentow lekarzom na forum publicznym? ok jak, kurwa (no musze zaklnac..) bierze taki do lapy i gebe trzyma zamknieta na klodke, ale nie zrozumiem jak mozna tego oczekiwac, byc dumnym i propagowac to na publicznym forum???

Dobrze, że nie wszyscy lekarze są tacy. Lekarze pamiętają pacjentów, którzy kupują im czekolady wedla za 3 zł? Ja pierd.

Gość bontomja
ja tylko rwę

daniel --> nie zazdroszcze, tylko wkurwia mnie dawnie dodatkowej kasy czy prezentow! ja nie oczekuje ze ktos mi da prezent za moja prace, dostaje za nia pensje! place ubezpieczenie ktore idzie na moje ewentualne leczenie i leki, poza tym zyje w cywilizowanym kraju gdzie takie praktyki uznawane sa za lapowkarstwo.

ZŻD - bo na to trzeba być cynicznym, bezczelnym snobem. Nie rozumiesz, bo najwyraźniej taka nie jesteś :) Zresztą coś chyba jest na rzeczy, skoro 100 osób mówi NIE, a ona idzie w zaparte twierdząc, że to całkiem normalne i prawidłowe?

Gość kostucha666
daniel wypier.dalaj lepiej jak na NFZ ktos robi to dostaje kase od panstwa i MUSI przyjmowac pacjentow którzy im za to nie zapłacą jak iom nie pasuje to niech sobie otwieraja prywatne gabinety a nie jakies wymagania, co ich kurva na czekolade nie stac zeby sobie kupic ?

Daniel nie za darmo . Każdy lekarz dostaje swoją pensję. NIE ZA DARMO WIĘC.

stomatoloszka ty sie naprawde minelas z powolaniem, zreszta ty wogole nie jestes tym za kogo sie podajesz wiec koniec tematu i dyskusji z toba

Idąc waszym tokiem rozumowania: Rozumiem, że wszyscy rodzice powinni indywidualnie płacić albo wynagradzać bombonierką każdą przeprowadzoną lekcję nauczycielowi, bo przecież państwowa pensja to tak naprawdę kropla w morzu potrzeb etatowca?? :D:D Dawno się tak nie uśmiałam, to jeden z lepszych wieczorów na kafeterii :classic_cool:

Pensja lekarza jest gówniana za to co robi. Dobry hydraulik zarabia więcej. Co prawda nie powinno być tutaj łapówek tylko oficjalny cennik. Ludziom kurwa szkoda pieniędzy jak trzeba wydać na wlasne zdrowie, lepiej na nowe ciuchy czy samochód zeby sie było czym pokazać

Gość ooo ja pierdziu
czemu nie odpowiadasz na to żałosny trollu internetowy no dobra, gdzie przyjmujesz, wiesz pale i pije duzo kawy, chciałbym usunąć kamień nazębny i mam wrażenie, że cos plomba na prawej górnej piatce nawala bo ząbek pobolewa, zostawię u ciebie troche kaski więc nie powinnaś sie bardzo opierac jak potencjalny klient prosi...

"Pensja lekarza jest gówniana za to co robi" Tu się nie do końca zgodzę. Po prostu są lekarze bardzo bogaci (na kontraktach, ze specjalizacją) ale są też niestety tacy, którzy musza zadowolić się średnią krajową

polscy lekarze sa opryskliwi i niemili z natury, ja zawsze jestem sympatyczna jak ide na wizyte. niestety zazwyczaj po niej mam niesmak. oczywiscie zdarzaja sie wyjatki i mili lekarze ale to sa glownie lekarze pierwszego kontaktu ktorzy nie oczekuja niczego i nawet potrafia byc mili.