Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cfvbnjmhgfghj

pytanie o leczenie kanałowe zęba ? mial ktos?

Polecane posty

Gość cfvbnjmhgfghj

mam dziure nawet spora hmm wgranicach cm. boje sie isc do dentysty czy moj zab bedzie leczony kanalowo jak to wyglada?

Gość dla mniee
ja mialam a co chcialabyś wiedzieć?

Gość glm3[pogmnho
jak nie boli to raczej nie idz puki nie jest za pozno teraz zaplacic za plombe 150 zl max a potem za kanalowe 500

Gość dno, wodorosty oraz muł
ja miałem kanałowo leczonych 7 zębów, w tym obie górne jedynki pytaj więc, jestem ekspertem :classic_cool:

Gość cfvbnjmhgfghj
boli leczenie kanalowe czy dziura w zebie jest duza do leczemnia kanalowego?

Gość qqwe
Ja miałam kanałowo,ale nie było tak zle...Kiedyś strasznie sie bałam iśc do dentysty a teraz to juz mogę chodzic...nie ma się czego bac.Idz jak najszybciej to będziesz miała problem z głowy:)

Gość ;lk3r,g[p3g
mniej boli niz bolacy ząb na pewno

Gość cfvbnjmhgfghj
strasznie sie boje i troche wstydze mam kilka zebow do leczenia na pewno 2 do wyrwania

mimo znieczulenia troszkę boli, ale jak już ktoś napisał mniej niż bolący ząb nie leczony. Jest na pewno do przeżycia. Ja zawsze się bardzo bałem i dlatego mam przeleczone prawie wszystkie zęby oraz 4 korony. Ale teraz moim zdaniem nie ma się czego bać. Masz znieczulenie na życzenie. To nie to co czasy mojego dzieciństwa, kiedy znieczulenie było tylko do rwania, a i to nie zawsze. Właśnie dlatego w podstawówce unikałem dentystów i teraz mam za swoje. Ale już poleczone (chociaż nie ukrywam, że przez ostatnie 12-13 lat kosztowało to masę kasy - myślę, ze wydałem ze 40 tyś przez te lata na zęby)

Gość ;lk3r,g[p3g
czemu myslisz ze do wyrwania:) moze nie...?

i nie wstydź się; gwarantuje Ci że lekarz widział gorsze niż Twoje

Gość ;lk3r,g[p3g
dajcie spokoj ja mialam 2 zeby leczone kanalowo w tym jeden martwy przeleczony KOMPLETNIE NIC NIE BOLALO:O

Gość ewfewfewfwe
moze obejdzie sie bez kanalowego i bez wyrywania glowa do gory kanalowe jest do przezycia :)

jak już martwy to nie miał prawa boleć ;-) 🖐️

Gość ;lk3r,g[p3g
niby tak:) ale inne byly zywe i tez nie bolaly:P dyskomfort oczywiscie ale do przezycia

Nie bój się, ja zawsze proszę o końską dafkę znieczulenia i nic nie boli :) a ząbki trzeba dbać

Gość cfvbnjmhgfghj
dno, wodorosty oraz muł uwierz mi ze tez mam sporo zebow do zrobienia takze ze w dziecinstwie bylam u dentysty i doznalam traumy od tego czasu boje sie i teraz wtydze mojego stanu uzebienia nie moge sie przemoc tez chodzi o koszty leczenia

Gość ;lk3r,g[p3g
wiem ze moze byc pewne hm zawstydzenie wiec wybierz jakas mila lekarke na pierwszy raz, idz popros o wycene radze prywatnie

Gość cfvbnjmhgfghj
wiem wiem musze isc meczy to mnie strasznie

ja zacząłem na poważnie leczyć w połowie ogólniaka, oczywiście prywatnie. I od tego czasu (16 lat) robię to cały czas z przerwami. Bo nawet jak poleczę wszystko to za 2-3 lata pojawia się coś nowego (niestety mam dosyć mocną próchnicę, która nie poddaje się leczeniu). Ale do dentysty chodzę, bo najgorsze to dopuścić do psucia i utraty zębów. Oczywiście teraz to raczej kosmetyka i leczenie małych, pojawiających się ubytków. Ale mam martwy przód (na górze dwie jedynki i dwójka), jedna jedynka dolna. 3 koronki na przodzie i wiele innych poleczonych zębów. Właściwie to łatwiej wymienić zęby zdrowe i nieleczone niż odwrotnie. Ale wychodzę z założenia, że to moja wizytówka i mimo, że jestem na straconej pozycji to się nie poddaję. Na szczęście na razie mnie na to stać, choć moje serce krwawi po każdej wizycie ( a właściwie opłacie). Nie zaniedbuj tego!!! Wolałbym oszczędzać na jedzeniu niż na leczeniu zębów

Gość cfvbnjmhgfghj
rozumiem ale nie moge sie przemoc ostatnio bylam umowiona na wizyte i ucieklam wiem moze to smieszne ale mnie to przeraza

Gość a ja nieeee
kanałowe to nic strasznego 😴

Gość dobry denttysta
da ci znieczulenie, trucizne i przeleczy. da rade wytrzymac:)

musisz się przemóc, z dwojga złego lepiej się wstydzić teraz niż za 2 lata jak będzie 2 razy gorzej. Ostatnio oglądałem dokument o 31 - letniej dziewczynie kompletnie bez zębów bo się wstydziła iść do dentysty (i sama sobie powyrywała psujące się zęby). To dopiero był dramat

Gość ;lk3r,g[p3g
jak sie nazywal ten dokument:) chetnie zobaczylabymm

nie pamiętam, na Polsat Cafe, tam jest takie pasmo dokumentalne, o nastoletnich matkach, generalnie o różnych takich problemach