Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje rady

Potrzebna fryzjerka... Czy jest tu dziś jakaś?

Polecane posty

Gość Mandarynka to ja
Efassor- rewelacja zgadzam się. Dalczego sadzisz ze nie potafie ? przeciez pisze ze zależy od włosa, nie kazdy włos reaguje na kapiel rozjasniajaca ? wszytsko zalezy od koloru wyjsciowego i oczekiwanego, a ja sie odnosze do tego co napisała autorka.

Mandarynko nie masz racji. Dekoloryzację można stosować kiedy chcemy przejść np z bardzo ciemnego brązu do blondu. Wtedy mowa o DEKOLORYZACJI ! Istnieje we fryzjerstwie coś takiego jak DEMAKIJAŻ i stosuje się to jako delikatny zabieg, delikatnie podjaśniający, wyrównujący bazę do koloru. Proponuję podszkolić się z kosmetyków Loreal, a dowiesz się parę ciekawostek. pozdrawiam! :classic_cool:

Gość Mandarynka to ja
Po za tym podejrzewam ze u autorki kolor zejdzie dośc szybko bo jak sama pisała nie długo ma na włosach ten braz a pod spodem miała jane pasmeka, wiec moze i ta kapiel by pomogła. trudno jest ocenic jak sie nie widzi włosów.

Gość Mandarynka to ja
Dziewczyna twierdzi że ma włosy brązowe a efekt jaki chce wkleiła wiec nie ma tutaj mowy o demakijazu moim zdaniem tyloo trzeba zadziłac silniej.

Gość potrzebuje rady
Powiem wam, ze juz nie wiem co zrobic, fryzjerka znowu mi na sile pasemka wcisnie, a mi sie nie podobaja. Sama w domu tez sie boje eksperymentowac.

Gość luii
A ten efesor niszczy włosy czy nie ?

mnie uczono ze dekoloryzacje powinno wykonywac sie z czerni i ciemnych brazow jezeli ktos chce przejsc do blondu i jest to ostatnia rzecz jaka mozna zrobic, bo chyba kazda z Was wie ze do dekoloryzacji uzywa sie dosc wysokiego stezenia rozjasniacza - przed zabiegam powinno sie przeprowadzic dokladna konsultacje i sprawdzic jak wlos zareaguje, no nie powiecie mi ze sciaganie koloru to cos zdrowego i cos co nie zniszczy wlosow? tymbardziej ze autorka wczesniej wlosy rozjasniala na blond czyli jakby tak pod mikroskopem sprawdzic wlos bedzie w srodku pusty

czyżby? Nie wydaje mi się że znasz produkt efassor skoro nie znasz jego mozliwości. Jest to produkt do DEMAKIJAZU. aby podjaśnić delikatnie stosujemy efassor tylko z ciepła wodą. Zaś jesli chcemy dokonac głebszego zejścia stosujemy go z wybranym oxydantem. Przeważnie 6% wystarcza. Efassor nie jest tak niszczącym produktem jak inne środki dekoloryzujące i potrafi ściągnąć kolor nawet o 4-5 ton !! Uzywam go na codzien w pracy, więc wiem. Proszę nie licytuj się ze mną i nie wprowadzaj dziewczyny w bład, co by miała sobie uszkodzić włosy. Autorko, wybierz salon najlepiej Loreal Expert, może byc ciężko ale szukaj jeśli chcesz mieć piekny kolor, i zdrowe włosy :) Efassor, farba Loreal Majirel i będzie ok. Tylko sczerze odradzam kombinować samemu.

Gość czarocha
Nie radzę eksperymentować z rozjaśniaczem w domu z ciemnego koloru, bo zniszczysz sobie włosy. A schodzenie z brązu czy z czarnego u fryzjera zawsze odbywa się poprzez pasemka i trwa przeważnie kilka miesięcy. więc musisz wybrać, czy chcesz mieć zniszczony blond w szybkim czasie, czy zdrowe włosy po dłuższym farbowaniu u fryzjerki.. bo raczej żadna mądrze myśląca fryzjerka nie nałoży Ci rozjaśniacza na całe włosy w przypadku ciemnego brązu.

Nie obrażając nikogo, ale Mandarynko musi się jeszcze mocno podszkolić :) Lady, masz rację. Włoś wczesniej rozjaśniony jest w środku pusty. Wystarczy delikatny demakijaż koloru i autorka dojdzie do jasnego odcienia włosów :)

Gość balbina z koszlina
Ja tez robiłam sama w domu i było dobrze. Wczesniej byłam u fryzjerki. mIszkam w irlandii, zapłaciłam 150 euro za spaloną głowe, kolor sraczkowaty, włosy zniszczone tak ze musiałam sciac :(( dlatego drugim razem postanowiłam zrobic to sama w domu, bo juz sie bałam fryzjerek i boje sie do tej pory. Nie było tak zle, tez dekoloryaztorem robiłam.

Gość Ewelinka 65
A jak się robi z tą wodą ? dodaje się do proszku wodę ciepłą i nakłada ? i co nie zniszczę tak włosów jak gdybym robiła dekoloryzację, chcę właśnie o 2 tony rozjaśnić włoski :)

Gość Mandarynka to ja
Niewskazana- Może i muszę, człowiek się uczy całe życie :)

Gość potrzebuje rady
Chyba zostalo mi szpecic sie ciemnym kolorem,,,, w domu boje sie probowac, a fryjzerki u mnie nie wiem czy cos zrobia

Gość luii
to po co pisalas o rade jak i tak sie boisz ? ja tam tez mam za soba rozjasnainie i jest w porzo

Gość potrzebuje rady
myslalam, ze to bedzie latwiejsze

Gość luii
bo jest a oni tylko cie strasza

Tak Ewelina. Miarka proszku Efassor i miarka ciepłej wody. Dokładne proporcje masz na opakowaniu, dokładnie nie pamiętam a nie chcę wprowadzić w błąd. Oczywiście później farba, bądź delikatna koloryzacja dla wyrównania koloru np Loreal Richesse.

Ewelina nie wiem z jakiego koloru startujesz, ale moze być np miarka efassor, oxydant 3% i troszeczkę ciepłej wody. Może być wtedy bardziej satysfakcjonujący efekt, aczkolwiek bardzo delikatny :)

Gość Ewelinka 65
a lepsza jest farba Loreal Richesse czy majrel ? ciemny blond bym chciała uzyskac ktoras z tych ale nie wiem jaka wybrac ostanie pytanie :)

Lady staram się :) W pracy równiez daję z siebie wszystko. Na klientelę trzeba sobie zapracować :) p.s ale rzeczywiście słabo znana mi ta marka, którą podałaś.

Ewelinka Richesse jest napewno delikatniejszy. Przede wszystkim bez amoniaku. Zaś Majirel jest to trwała koloryzacja i napewno da mocno kryjący i długotrwały efekt.Richesse może się delikatnie wypłukiwać bo takim demakijażu :)

Gość Ewelinka 65
Ja przepraszam ze zawracam głowę. Ja w chwili obecenej mam średni brąz a chcę uzyskać ciemny blond lub jasny brąz ale bez rudych refleksów.

Gość potrzebuje rady
Niewskazana a w ajkim wojewodztwie pracujesz? Moze akurat w moim ;)

Gość Ewelinka 65
Dziekuję za rady :) polecisz mi jeszcze jakiś kolorek z tych dwoch farb abym uzyskała taki kolor ajk napisałam, proszę nieśmiało :) Załóż może topic z radami :)

szkoda bo to naprawde swietna firma - oferuje szeroka game kosmetykow do wlosow, twarzy, bardzo dobrej jakosci farby, produkty ktore zapobiegaja np wypadaniu wlosow u mezczyzn ( lysienie androgenetyczne) dla kobiet z problemami hormonalnymi itd

Pracuję w Warszawie. Ewelinka zrób sobie demakijaż efassor z oxydantem 3%. Jeśli będziesz sama robić, dam Ci kilka wskazówek. Nałóż DOKŁADNIE i równomiernie na włosy. Jeśli masz obecnie duży odrost-omiń go. Malaksuj włosy z mieszanką. Zwilż DELIKATNIE włosy ciepłą wodą i dalej malaksuj do momentu kiedy uzyskasz odpowiedni poziom jasności. Pod koniec mozesz nałożyć całkowicie, czyli razem z odrostem i dalej malaksujesz. (Odrost chwyta najszybciej, dlatego nakładamy do na ostatnie kilka minut). Spłukujesz, myjesz szamponem, suszysz włosy-standard:) To że będziesz miała miedziane odcienie tez standard. Nie da się tego uniknąć. SĘK w tym aby dobrać ODPOWIEDNIĄ farbę, z odcieniem który NIWELUJE takowe odcienie. (Proste zasady koloryzacji. Zółty oraz miedziany, niweluje odcień fioletowy i popielaty) Nie bój się nie wyjdą Ci fioletowe włosy:), a naturalny ciemny blond. Żądany odcień to przypuszczam Loreal MAJIREL 6.22 I np 7.1. Wtedy uzyskasz naturalny ciemny blond:)

Gość Ewelinka 65
Wielkie dzięki za rady :) bardzo to doceniam :) Mniej więcej orientuje się w tych miedziach po rozjasnianiu itd z płukanką fioletową też miałam styczność. jeszcze raz dziękuję :):):)