Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość czarocha

Oszustwo na allegro, co napisac w negatywnym komentarzu?

Polecane posty

Gość czarocha

Witam, niedawno zakupiłam telefon na allegro, niestety sprzedająca okazała się oszustką. Sprawa wygląda tak - w aukcji telefon był opisywany jako idealny z wyglądu i 100 % sprawny, oraz że sprzedająca używała go rok i zakupiła w serwisie ale zgubiła paragon. Po otrzymaniu telefonu był wprawdzie w bardzo dobrym stanie wizualnym ale zauważyłam że technicznie wcale nie był bezproblemowy.. (prawdopodobnie uszkodzona taśma wyświetlacza) Sprawdziłam ostatnie aukcje i okazało się że rzekome posiadanie tego telefonu rok było kompletnym kłamstwem, bo zakupiła go niecały tydzień wcześniej na innej aukcji. Zadzwoniłam do sprzedającego który powiedział że sprzedając jej telefon był on w 100 % sprawny (Nie miał powodu, by kłamać, nie mnie go sprzedawał) Następnego dnia napisałam e-mail z prośbą o kontakt, ponieważ telefon będzie zwrócony. Odpowiedział mi jej rzekomy syn, który stwierdził że rodzice wyjechali i wrócą za pare dni, i z telefonem nic nie było. Napisałam aby podał numer telefonu, bo ten który był w opisie aukcji był wyłączony i odpowiedziała mi nagle po kilku godzinach CÓRKA która stwierdziła że miała telefon ustawiony na żółty motyw (w tel nawet takiego nie było) i nic sie jej nie psuło (dalej utrzymując że miała go rok) więc opisałam błąd prosząc o kontakt aby zwrócić telefon. nie dostałam odpowiedzi. Jak w tej sytuacji mogę sformułować negatywny komentarz aby osoba nie miała możliwości obrony? bo dla mnie to czyste oszustwo, a 200 zł piechotą nie chodzi.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować