Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Dojezdzanie do pracy samochodem - jak mozna niszczyc srodowisko i za to placic?

Polecane posty

Przeciez to nie ma sensu. Przez 3/4 roku do 20 km mozna dojezdzac na rowerze, istnieje takze komunikacja publiczna (autobusy, pociagi, tramwaje). Niestety - ludzie ograniczeni wstydza sie dojezdzac w normalny sposob, musza sie pokazac w samochodzie. Sytuacja taka wynika z szeregu kompleksow i powinna byc leczona.

Gość nie bierzesz pod uwagę
aspektu wygody. W pewnym wielu człwoiek docenia wygodę a srodowisko liczy sie troszkę mniej

Gość Flamethrower
20 km to za dużo ale 3 do 5 km to spokojnie.

Gość ,. m., .,
kocham jezdzic autem i nawet jak musze blisko gdzies podjechac to biore auto zamiast roweru, blogoslawie kazdy dzien od magicznej daty zakupu mojego wozu:):):)

Gość jhajdh
Na prawdę myślisz, że ludzie dojeżdżają do pracy 20 km samochodem by się pokazać? Proszę cię.

Ja patrze na to w sposob logiczny. Ochrona srodowiska jest najwazniejsza. Wygoda czlowieka nie jest najwazniejsza

Gość a niby dlaczego nie
? Kto powiedział że mam zyć niewygodnie?

Mało tu piszę ale mnie wkurzyłaś. Jak można być takim ciemniakiem i jeszcze obrażać ludzi? Debilizm wrodzony czy nabyty? Moje koleżanki o 15:10 są na przystanku, autobus przyjeżdża o 15:15 lub 15:40 jak mu się nie zechce być o czasie. Przesiadka, znowu czekanie. W domu byłabym o 16:30. JESTEM O 15:20! CZAISZ RÓŻNICĘ? Policz sobie ile to godzin miesięcznie, rocznie, moja godzina jest warta 20 zł. i szkoda mi życia na wąchanie cudzych smrodów, dotykanie brudnych rurek, przeciskanie się wśród tłuściochów, pezrepłacania za bilety.

Gość nzwmskw
ja chodze do pracy na nogach choc mam kawalek zdrowo i ekologicznie :)

Gość jhajdh
Zdecydowanie nie patrzysz na to w sposób logiczny. Dla ciebie może i ochrona środowiska jest najważniejsza. Dla mnie najważniejsze jest szczęście mojej rodziny. Dla kogoś innego jego praca, kolekcja znaczków, zabawa, fizyka atomowa czy zepsuta w tej chwili pralka. Każdy ma swoją "najważniejszą rzecz".

Jesli ktos nie jest gotowy zyc zgodnie z przyroda, nie jest przystosowany do zycia. Lenistwo, wygoda, kompleksy powoduja, ze ludzie wola niszczyc wszystko dookola, bez wyraznej przyczyny. Jakie znaczenie ma godzina twojego zycia? I tak spedzisz je zapewne w glupi sposob - przez telewizorem czy w inny glupi sposob.

Gość ChrupekMam nadz
Proszę się, ochrona środowiska akurat mniej ważna jest od rodziny i cennego czasu

Nie myslisz logicznie. Zgodnie w twoim tokiem myslenia twoja rodzina bedzie szczesliwa zyjac w zniszczonym srodowisku z zatrutym powietrzem, smieciami i brudna woda. Dziwna rodzina

Gość HMS..SDCS...Petard
Dla mojej przyjemności możesz jeździć sobie nawet dyliżansem, albo dymać z buta. Nic nie zastąpi prowadzenia fajnego wozu z dobrym kopytem.

Gość jhajdh
Chcesz żyć zgdnie z przyrodą? Opuść więc swój dom, który jest zbudowany z materiałów niezgodnych ochroną przyrody z czegokolwiek by był. Idź mieszkać do jaskini, uprawiaj łowiectwo, kąp się w rzece, sraj w krzakach. To jest zgodne z przyrodą. A siedzisz na dupie na wygodnej kanapie i klikasz w plastikowe klawisze komputera. Nie pieprz mi więc dziecko o zgodzie z przyrodą bo to śmieszne.

Jesli to pytanie o godzinę mojego zycia było do mnie to Ci odpowiem. Nie ogladam głupich seriali. Wolę poswięcic swój czas rodzinie, osobom, które lubię, tym, którzy mnie potrzebują. Przeczytać książkę, pouczyć się... A rano? Razem 3 godziny dziennie w autobusie. Umiesz liczyć... Za 10 lat się zorientujesz, że życie przeciekło Ci przez palce... Nikomu tego nie życzę. Żyć w zgodzie ze środowiskiem? Staram się robić to co mogę ale mam wrażenie, że ci, którzy jeżdżą komunikacją miejską jednak za bardzo oszczędzają wodę;)

Gość gdybym ja miala
dojezdzac do mojego miejsca pracy autobusem to bym musiala jezdzic 2 godfziny rpzed rozpoczeciem pracy i czekac na autobus powrotny ok poltorej godziny. Jezeli natomiast mialabym popoludnbiowa zmiane to chyba bym musiala wracac o 22 pieszo do domu ....nie rpzesadzaj autorko tego bzdornego postu