Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania_9515

Jak namówić mame na wizyte u ginekologa ?

Polecane posty

Gość Ania_9515

Mam 17 lat i chciałabym zacząć współżyć z moim chłopakiem dlatego chce namówić mamę, abyśmy poszły do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne.. Boję się, ze ona jednak sie nie zgodzi bo stwierdzi, że mam jeszcze czas.. Jak mogę ją do tego namówić ? PS1. Z ok rok temu mama mi powiedziała, że jeżeli będę czuła, że chce to zrobić to żebym jej powiedziała i się wybierzemy do lekarza. PS2. Jeżeli ktoś chce się wypowiedzieć na ten temat, że mam jeszcze czas, że jestem gówniarą niech sobie lepiej daruje bo wole się zabezpieczyć niż za rok gonić z wózkiem po mieście i sępić pieniądze od rodziców, żeby utrzymywali moje dziecko.

Gość to tez lekarz ....
Ha, zadanie masz ulatwione jesli mama sama juz o tym kiedys wspomniala ... po prostu nawiaz do tamtej rozmowy, zapytaj czy pamieta co Ci powiedziala i ze sadzisz ze nadeszla pora :) Powodzenia !

Gość a tak sie zapytam
a do czego ci mama? ja miałam 17 lat i mi bez niczego przepisała lekarka tabletki .

Gość kaskadaaa
idz sama!!! Przecież już jesteś dużą dziewczynką... Do dentysty też zabierasz mamę ze soba???

Gość Ania_9515
Nie chodze, ale pamiętam jak jedna babka do nas przyjechała ( nie wiem kto to był itd.ale mówiła o kobiecych sprawach itp.) Powiedziała nam wtedy, że dopóki nie skończymy 18 lat musimy iść z rodzicem lub prawnym opiekunem do lekarza, gdyż to on odpowiada za nasze zdrowie i musi wiedzieć co się z nami dzieje..

Gość A ja wypowiem się
Powiedz tak po prostu, że wybierasz się do ginekologa po tabletki anty-i czułabyś się lepiej jak by Ci towarzyszyła przy tej wizycie. Mama będzie pewnie dumna z Ciebie że masz do niej tak wielkie zaufanie. Powodzenia.

Gość mamaDwojki
Może autorka myśli że lekarz jej nie przepisze tabletek bo jest nieletnia. Mi się wydaje,że mozesz spróbowac iść sama na wizyte, w koncu 17 lat to nie 14 i tabletki anty to żadna zbrodnia :) ja miałam 17 lat jak zaszłam w ciążę i bez problemu chodziłam sama na wszystkie wizyty. No i fajnie że masz taka mame,że sama podjęła ten temat :) powinna się cieszyć że masz takie podejście. Pozdrawiam

Mozesz isc spokojnie sama . Ja bylam pierwszy raz u ginekologa majac 16 lat .. bylam sama tyle ze z innego powodu bo bóli brzucha przy miesiączce ale spokojnie idz nie potrzebna ci do tego mama, chyba ze sama chcesz

Gość ale przecież ty nie jesteś
chora :) Więc mama ci do tego niepotrzebna. Zamiast mamy weź chłopaka ze sobą i pójdźcie razem. Przecież to was sprawa dotyczy a nie mamy :)

Gość ja bym nie psuła
zaufania do matki, jeśli macie ze sobą dobry kontakt to idźcie tam razem, dopuki mieszkasz z matką i bedziesz chciała od niej kasę ta tabletki anty to jesteś od niej zalezna i nie psuj sobie z nią kontaktów

Gość ja bym nie psuła
powyżej dobrze radzą, powiedz matce ze chciałabyś aby sie z tobą wybrała bo z chlopakiem zdecydowaliście sie na współżycie