Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssszikagowianka

Jest tutaj moze ktos z Chicago?

Polecane posty

Gość sssszikagowianka
przeczytalam uwazniej i mysle ze jesli chcesz miec papiery i wszystko ok pozalatwiane to powinnas miec adwokata.Ta babka adwokat o ktorej pisze nie zdziera kasy,wszystkow ytlumaczy i zrobi.Nie wiem ile dokladnie ich to kosztowalo ale moge zapytac ale wiem ze sa oszczedni i nie wydawaliby kasy w bloto.

Gość Tez w usa
No pownie wyjedz siedz na du..e I nic nie rob a ja ci zaplace z mojej taxy!!!

Gość sssszikagowianka
o czym ty mowisz?????????

Gość Ryderka
Ja tez tu przychechalam do chlopka (teraz juz bylego) na wizie J-1. Mialo byc wszystko pieknie- ladnie. Przedluzalam wize czekajac na jego obwatelswo, pozalatwialam mu sprawy z IRS-em, itp... a on po otrzymaniu obywatelstwa zazadal ode mnie 10K za papiery. Dupek!!! Wydalam tyle kasy na szkole ze glowa mala. Potwierdzam, ze bez papierow jest tutaj bardzo cieko a bedzie jeszcze gorzej. Mam nadzieje ze moj narzeczony szybo zalatwi to obywatelsto abym mogla wkoncy leciec do PL. Pozdrawiam. U mnie juz sypie

Gość kuIka
ssszikagowanina jesli moglabys sie zorientowac ile to wszystko kosztowalo byłabym bardzo wdzieczna. Ja oczywiscie nie widze innego wyjscia z sytuacji ja tylko skorzystac z uslug adwokata. Na szkole nie zamierzam zalowac kasy. Z jednej strony nie chce mi sie juz uczyc ale z drugiej uwazam ze lepiej zainwestowac w siebie niz dokonca zycia uzalac sie nad swoja praca. marze o tym aby dobzre nauczyc sie angielskiego... a pozniej zobaczymy co dalej.. Tutaj w PL skonczylam szkole kosmetyczna. Juz od dawna uwielbialam sie tym zajmowac. Moze cos w tym kierunku.. Ale sluchajcie dziewczyny.... wczoraj tak sie nakrecilam ze cala noc nie spalam. otwarlam sobie forum o tym jak deportuja ludzi na granicy. Teraz sie obawiam. Jesli mnie deportuja wszystkie moje marzenia pojda daleko w las.

Gość Ryderka
Moja ciocia nie zostala wpuszczona na lotnisku O'Hare. Wzieli ja na kontole osobista i znalezli w jej dokumentach adres jej syna, ktory jest tutaj nielegalnie. Tak wiec, jesli masz wszystkie dokumenty ok, nie przesiedzialas nigdy wizy to mysle, ze nie masz sie czym martwic

Gość kuIka
ja mam wize biznesowo-turystyczna pierwszy raz bylam w kwietniu 2010 na 1 tydzien - w sprawach biznesowych. drugi raz bylam we wrzesniu 2010 na 6 miesiecy- turystycznie teraz jade ... mam bilet na 2 tygodnie w sprawach "biznesowych". jedyne czego sie obawiam to tego ze bylam na 6 miesiecy i tego ze gdy tam bylam otzrymalam czek na swoje nazwisko, ktory wybral mi moj chlopka w swoim banku. boje sie...:(

Gość sssszikagowianka
kulka daj mi email swoj :)

Gość kuIka
agata15@op.pl

Gość Ryderka
I jak tam dziewczyny. Zasypalo was??? Ja wczoraj wracalam do domu godzine a mam tylko 6 mil, rano bylo podobnie

Gość kosmetyczka z USA
kulka twoja szkola kosmetyczna na nic sie zda w USA musisz tutaj chodzic do szkol i zdacv certyfikat z danego stanu pisemny i praktyczny.Ja zrobilam ten sam blad 3 lata temu.wywalilam $ w bloto!teraz ludzie nie maja kasy na zabiegi facial,mani or pedi!jezeli masz placone na commition(czy li % od serwisu np 40 %)wszystko pieknie ladnie ale zarabiasz tylko wtedy kiedy jest klient.Ja pracowalam tak od ponad 3 lat,z tym ze ja mialam szczescie bo mialam placone za godz.plus commition plus napiwki wychodzilam calkiem niezle..niestety czasy sie zmienily duzo spa oferuje tylko commition albo rent lokalu(ty musisz placic za wynajem stolika,pokoju)po 3 latach zrezygnowalam z biznesu bo wiecej tracilam niz zyskiwalam.ostatnie moje miejsce dalo mnie na tgz on call tzn siedz w domu nie przychodz do pracy jak bedziesz miala serwisy to zadzwonimy.Paranoja!czlowiek trwonil kase na benzyne zeby dojechac na 1,2 servisy!co z tego ze jeden tydz byl zajety bo np swieta sie zblizaly kiedy przez kolekjne dlugie tyg.cisza.nic nie ma pewnego ani pieniedzy ani tego czy za miesiac bedzie praca!