Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab

Kilka pytań o karmienie 5 msc dziecka.

Polecane posty

Witam. Ile jedzą Wasze 5msc niemowlęta? Mój rano o 6 pije 200ml mleka i śpi do 9, później znowu pije tyle samo, przed południem dostaje łyżką 50ml kaszki, później znowu mleko, po południu je obiadek (ze słoiczka) 50 ml, znowu mleko 200ml, czasami zje mus owocowy koło 17 - 50ml, wieczorem kaszka - 50 ml, i na noc pije mleko z kleikiem 200ml. Problem polega na tym, że płacze, bo jest głodny, ale nie chce mleka, dopiero jak trochę z nim "powalczę" i się zassa to wypija te 200ml. Czy zwiększyc mu ilośc posiłków stałych? Dopiero od niedawna je tak dosyc regularnie posiłki i nie chcę go od razu zapychac, bo nie chcę, żeby miał jakieś problemy z brzuchem. Je od 4 msc, ale wtedy zjadał tylko kilka łyżeczek na cały dzień obiadku/musu/kaszki - regularnie je około 2 tygodni. Kiedy Wasze dzieci 'odrzuciły' mleko? I jeszcze jedno pytanie - kiedy przejśc na mleko następne? Jak zacznie 6 miesiąc, czy jak skończy? Dodam, że nie karmię piersią.

up

rano ok 7.00 mleko 150 ml. o 10.00 kasza 120ml karmie lyzeczka-kaszka b.gesta. o ok 13.00 obiad( miesko z warzywami ,albo ryba z warzywami, albo warzywa z ryzem-brokuł,marchew,pietrucha,seler -sama gotuje.) ok 16.mleko 150ml lub np banan/jablko ( nie sloik)ok 19.00 mleko 150ml i spanie na noc.(w dzien spi po pol godziny :( ale za to wszedzie zdąże :)) w nocy tezpije raz mleko. czasami ta kaszke o 10.00 zastepuje deserkiem/owocami ze sloiczka-tak na przemian ,zeby urozmaicić menu :)

Gość świństwko jedne jak nic
ja kaszy nie daję bo po co ? to totalny zapychacz ;/ Widocznie żeś dziecko rozepchała tą kaszą pożal się boże ;/ przecież to sam cukier Ja daję tak 8:30 mleko 210 ml 11:30 obiadek np jarzynowa z bobovity 14:30 mleko 180 16:30 jabłko z dynią lub samo jabłko bo na razie jemy tylko to z owoców ;/ I potem mleczko I w nocy już nie je tylko ładnie spi do rana 7-8 no i oczywiście między czasie herbatka lub soczek jabłkowy z gerbera + do soczku woda tak pół na pół Sama na razie nie gotuję bo się boję że za mało dam oliwy albo za dużo z gotowaniem poczekam... :)

Gość Co wy macie
z tym cukrem i zapychaniem. Jeśli coś zostało dopuszczone na rynek to znaczy że dziecko może jeść. Niedawno przeglądałam skład MM akurat to był NAN 1 i WYOBRAŹCIE SOBIE, że w składzie tez jest cukier, więc może dajmy dziecku tylko wodę przegotowaną !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no ale po co dawać dziecku kaszę ?

to już nie chodzi o ten cukier bo i cukier jest w soku w herbatce ale chodzi o to że to nie ma żadnych wartości odżywczych aha są witaminy jakieś tam w kaszce ale w kleiku ? w kleiku nie ma nic No ale każda mamuśka robi jak tam uważa i sama wie co jest dobre a co nie

ja juz zaczelam mleko nastepne i wszystko jest Ok.moja skonczyla 9 stycznia 6 miesiecy i od razu zaczelysmy mleko 2.i z mleka tak predko nie zrezygnuje,bo widze ze jak jej daje "prawdziwe" posilki w dzien to potem z checia i łapczywie pije mleko:) starsza corka pila modyfikowane do 3 roku zycia( na noc z kubka oczywiscie) i odstawilam jej potem.wszystko zalezy od dziecka i jak nauczy sie rytmu dnia to juz jakos pójdzie:)porozmawiaj ze swoim pediatra.

Dzięki za odpowiedzi! :) Mały właśnie zjadł 100ml kachy. :D Może mu starczy na dłużej. 2 lutego kończy 6 msc, więc od razu wprowadzę mu mleko następne. I mam jeszcze jedno pytanie. On pije humanę, ale strasznie ciężko ją dostac, widzę, że mleka następnego humany w sklepach nie ma prawie wcale! Patrzyłam na stronie humany wykaz sklepów w moim mieście i faktycznie są jakieś tam produkty, ale zazwyczaj jest tyklo albo humana 1 premium, albo humana 1 plus. Raz może widziałam humana 3, a dwójki nie widziałam wcale! :O Z związku z tym chcę mu zmienic mleko. Myślę o NAN, bo testowaliśmy już bebilon i bebiko i mu nie pasowało. I nie wiem czy teraz mu jeszcze jedynkę na ten NAN zmieniac, czy po prostu jak na dwójkę przejdziemy to dac mu NAN? A może spróbowac jeszcze raz np. bebiko? Bo on je pił niedługo, jak był mniejszy i zrezygnowaliśmy ze względu na zaparcia, bo miał i po bebiko miał jeszcze większe, ale teraz zaparc nie ma już wcale.

up

Jest tu kto? :)

up:)

:):):P