Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc.;

jakie kupy po bebilonie pepti?

Polecane posty

Gość prosze o pomoc.;

moja 4-miesięczna córka od 4 tygodnia życia jest na bebilonie pepti z powodu bólów brzuszka, wzdęć i problemów z robieniem kupy i od początku robi albo pomarańczową kwaśno śmierdzącą kupę z białymi grudkami albo cuchnącą zgniłozielona piankę. Nasz pediatra mówi, że to ok ale mnie to nie pasuje i do tego każde karmienie zaczyna się spokojnie, a kończy wyginaniem, prężeniem i płaczem i tez nie wiem czy ona najzwyczajniej "tak ma" i w ten sposób komunikuje , ze nie chce już jeść czy cos ją zaczyna boleć?

Gość kalitkamalla
może zmień mleko bo ten bebilon pepti to podobno najgorszy syf jest!

Gość prosze o pomoc.;
i jeszcze raz dziennie do mleka dostaje probiotyk -Dicoflor, Acidolac albo LacidoBaby

Gość hinka330
może dziecko ma alergie pokarmową, po jakimś czasie wszystko powinno się unormować... dobrze ze dajesz dicoflor, mojemu synowi to pomogło przy brzydkich kupach. ale rzeczywiście może to mleko mu nie podchodzi... ja też słyszałam że pepti jest kiepskie.

Gość prosze o pomoc.;
up

mój młody miał ciemnozielone po pepti, ale piany nie było białe grudki natomiast to normalny objaw 'kupkowy"

Gość prosze o pomoc.;
to nie tyle jest piana co konsystencja musu

Gość agula8
może warto rozważyć z pediatrą zmianę pepti na nutramigen jesli te kupy są tak bardzo niepokojące? Może idź porozmawiaj jeszcze z innym pediatrą??? moja bratanica przy skazie białkowej dostawała przez 3 m-ce probiotyk Latopic-zaleca sie go konkretnie alergikom-może tez pomoże? poczytaj jeszcze o nietolerancji laktozy-to cukier mleczny, zdarza się że występuję razem ze skazą białkową...

Gość prosze o pomoc.;
Nutramigen próbowałam jej podawać, ale za chiny tego jeść nie chciała i doszło do tego, że karmienie to była walka, a ona zamiast zjadać 700-800ml dziennie zaczęła jeść 300-400 bo tyle jej byliśmy w stanie wepchnąc, tydzień się tak męczylismy i odstawiłam te kocie siki ;-)

jeśli konsystencja musu, to chyba nic poważnego sie nie dzieje w tym wieku to kupki różnie wyglądają jak nie ma krwi czy śluzu to chyba ok?

Gość prosze o pomoc.;
śluzu i krwi nie ma i nigdy nie było

pogadaj z pediatrą, ale u nas w takim kolorze były te kupki, a konsystencja różna, poza pianą, krwią czy śluzem a jeśli nie piana u was, to wydaje sie, ze ok

Gość lady bronka
kupy moga niepokoić gdy jest w nich sluz albo krew. tylko to pręzenie przy karmieniu jest dziwne. może to nietolerancja laktozy? probiotyki podawaj dalej, poza tymi które wymieniłas jest jeszcze latopic, tez bez białka krowiego, czyli idealny dla alergików.

Gość prosze o pomoc.;
dzisiaj byłam u pediatry z okazji szczepienia i mała akurat zrobiła kupę, lekarka obejrzała i powiedziała, że są ok :-)

Gość gość
Proszę o pomoc. Moja 5 tygodniowa coreczka ma biegunkę podejrzewam ze po tym jak smarowalam jej języczek na plesniawki. Lekarz natomiast orzekl ze to po mleku chociaż do tej pory nic jej nie bylo i przepisał bebilon pepti 1dha. Mala niechce teraz jeść ledwo zje 60 ml jest niespokojna nie może spać a kupki sa takie same jak byly może to po tym bebilonie?